Iltalehti selvitti: Timo Heinonen eduskunnan aktiivisimman neljänneksen joukossa

Uutiset, torstaina 27.05.2010

Iltalehti selvitti 27.5.2010 eduskunnan aktiivisimmat kansanedustajat vertaamalla heidän työskentelyään täysistuntosalissa. Lehti keräsi kuluvan viikon alussa kansanedustajien aktiivisuustiedot eduskunnan kotisivuilta ja salin ykköseksi nousee odotetusti vihreiden Erkki Pulliainen. Kansanedustaja Timo Heinonen on selvityksessä eduskunnan aktiivisimman neljänneksen joukossa heti omien puolueidensa johtohenkilöiden Paavo Arhinmäen, Piia Viitasen ja Jukka Gustafssonin takana.

– No eihän tätä työtä nyt tilastoilla tehdä. Eikös se niin ole, että teot ovat kauneinta puhetta, hymyili Timo Heinonen.

Heinonen kuitenkin totesi, että kyllä puheenvuorot kertovat siitä, että myös itse eduskunnassa haluaa työtä tehdä ja vaikuttaa.

– Tottakai tuollaisella listalla 25 aktiivisimman kansanedustajan joukkoon pääseminen tuntuu hyvältä. Täytyy muistaa, että esimerkiksi puolueiden puheenjohtajat, eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja pitkäaikaiset kansanedustajat saavat salissa puheenvuoron käytännössä aina kun he sitä pyytävät. Takapenkissä keskiarvo on varmaan jotain yksi kymmenestä. Eli kun pyydän kymmenen kertaa puheenvuoroa niin yhden kerran saan. Heinäluoma kun pyytää niin hän aina saa, kertoi Heinonen.

Timo Heinonen on käyttänyt eduskunnan istuntosalissa 302 puheenvuoroa. Esimerkiksi vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäellä on 329, Ben Zyskowiczillä 350 ja perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajalla Raimo Vistbackalla 352. Vähiten puhuneilla Veijo Puhjolla puheenvuoroja on 23, Pertti Salovaaralla 25, Merikukka Forssiuksella 29, Thomas Blomqvistilla 37 ja Risto Autiolla 38 puheenvuoroa. Häntäpäähän sijoittuvat myös vasta 2009 kansanedustajina aloittaneet Lasse Hautala, Kalle Jokinen ja Pietari Jääskeläinen. Luvut selviävät Iltalehden selvityksestä.

Kommentit