Iloinen Petteri Orpon saamista kiitoksista ja arvostuksesta – Poliitikko ja ystävä jota itsekin arvostan suuresti

Blogi, sunnuntaina 27.12.2015
140625165911_0

Tässä kuva kun meidän nelikosta, Takarivin Taaveista, Henna Virkkunen nousi MEP:ksi. Aiemmin olimme jo skoolanneet Hennan ministeriydelle.

140624213522_0

Tässä Petterin ministerimalja ja kun kyse oli maa- ja metsätalousministerin pestistä niin maljakin otettiin kotimaisella maltaisella.

10305045_10153206829211670_3662837337198874238_n

Petterin kanssa on tehty monet kampanjat ja kiertueet. Tässä taidamme olla Lahdessa 2015 eduskuntavaalikampanjan aikaan.

Näin loppuvuodesta julkaistaan erilaisia tilastoja ja gallupeja meistä poliitikoistakin. Ministereitä myös arvioidaan eri tahojen toimesta. Me kansanedustajat ja kollegat laitamme ministereitä järjestykseen kokemuksiemme mukaan siitä kovimmasta työnteosta. Myös puolueiden sisäisiä ministeripörsseja julkaistaan ja myös äänestäjien eli kansalaisten arvioita ministereistä.

Ehdottomaksi ykköseksi on nykyhallituksesta noussut kaikissa eri gallupeissa sisäministeri Petteri Orpo. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Petterillä on hoidettavanaan tämän hallituksen epäkiitollisin tehtävä syliin yllättäen kaatuneen pakolaistilanteen edessä. Usein ajatellaan, että epäkiitollisessa paikassa säästöjen tai jonkun muun yllättävän asian edessä ei ministeri voisi onnistua. Petteri on osoittanut tämän epäillyn ja väitteen siis vääräksi. Vaikeassa tilanteessa hän on toiminut erinomaisella tavalla ja kasvattanut luottamusta itseään kohtaan vastuullisena, pragmaattisena ja päätöksiin kykenevänä johtajana.

MTV:n kyselyssä jopa 92% prosenttia vastaajista katsoo sisäministeri Petteri Orpon onnistuneen tehtävässään hyvin. Petteriä kiitellään erityisesti turvapaikanhakijatilanteen hyvästä hoitamisesta eli siitä vaikeimmasta. Kiitoksissa todettiin mm. ”Mies on suoriutunut tehtävästään erinomaisesti. On ollut sitä jämäkkyyttä, jota tuossa tilanteessa tarvitaan. Kuitenkaan hän ei ole ampunut yli.” ja ”Orpo on osoittanut suurta johtajuutta. Hän on tehnyt asiat juuri niin kuin on pitänyt, vaikka se ei välttämättä ole kaikkien edun mukaista”.

IS:n kyselyssä viesti on sama: ”Yksi ministeri oli ylivoimainen ykkönen – ”Ottanut asiat haltuunsa”. Tässä kyselyssä edellisen piirihallitusten jäsenten sijaan vastaajina oli me kansanedustajat. Meidän mielestä sisäministeri Petteri Orpo on hallituksen paras ministeri, ylivoimaisesti. Yli puolet vastaajista valitsivat Petterin parhaaksi ministeriksi. Minäkin.

Myös oppositiosta Petterin osaamista ja tekemistä arvostetaan. Opposition edustajat totesivat ministereitä paremmuusjärjestykseen laittaessaan IS:lle, että ”Orpo on ehdoton ykkönen, sitten tuleekin vaikeaa ja pitää miettiä.” Ja arvioissa todettiin, että ”Orpo on hoitanut vaikeaa turvapaikkakysymystä erinomaisesti vaikeassa tilanteessa, hän on ottanut asiat haltuunsa, on asiallinen ja rauhallinen, ja vastaa kysymyksiin, kuuluivat yleisimmät perustelut.”

Ja merkille pantavaa oli sekin, että kun Ilta-Sanomien kyselyssä aiemmin kärkisijat ovat ratkenneet ministereiden välillä vain muutaman pisteen erolla niin tällä kertaa Petteri oli täysin omilla lukemillaan.

10612765_10153071570651670_4595430494726127685_n

Tässä Petteri maatalousministerinä Lopella Pelto-Seppälän tilalla missä kasvoi kaima Petteri-sonnipoika. Tuo sinertävä, totta kai.

10271487_10153071739411670_5358354167564278067_n-1

Ja tässä olemme Petterin kanssa vierailulla Huitin Holsteinilla.

Minua tämä tulos ei yllättänyt. Olen tuntenut Petterin pitkään ja itseasiassa kun aikanaan yhdessä aloitimme kansanedustajana niin saimme vierekkäiset istumapaikat istuntosalissa. Nämä vuodet ovat tehneet Petteristä minulle ehdottomasti lähimmän kansanedustajakaverin ja ennen muuta hyvän ystävän. Hienoja muistoja on valtavasti ja vaikeitakin paikkoja ja keskusteluja. Monesta olemme selvinneet ja eteenpäin menneet ja täytyy myöntää, että hieno oli hetki kun Petteri nousi ministeriksi viime hallitukseen. Maa- ja metsätalousministerin salkku ei ollut ollut sekään helpoimmasta päästä, mutta senkin Petteri otti haltuunsa ja oli yksi kiiteltyimpiä siinäkin pestissään. Sitoutuminen ja antautuminen työlle on aika näkynyt.

Minulla on ajatus mitä seuraavaksi tapahtuu. Mutta palataan siihen joskus 🙂

Välipäiviä tässä vietelty ja kalenteri ollut aivan tyhjä. Tuntunut jotenkin todella hyvältä ja jouluruoat vieläkin maistuneet. Ehkä huomenna voisi maistaa ainakin välissä jotain muutakin. Illalla tänään kummilapsia ja kummeja kylässä perinteisellä Tontturetkellä ja olipa ihana saada hetki istua ja jutella. Alkavallakin viikolla vielä kalenterissa vapaapäiviä, mutta myös hieman töitäkin. Mutta tänäänkin ehdimme retkelle Viertolan jo lapsuudestanikin tuttuihin metsiin ja ajattelin, että metsäretkille täytyy aikaa etsiä vielä lisääkin. Parhaita juttuja.

 

Kommentit