Iiro Viinanen esittelee Iiron Listan – Tiistaina 24.3.2015 Hämeenlinnassa

Blogi, sunnuntaina 22.03.2015

Ministeri Iiro Viinanen on ollut minun tukijana ensimmäisistä eduskuntavaaleistani 2007 lähtien. Itseasiassa meidän yhteinen ”ura” alkoi jo 1980-luvulla kun minä olin pikkupoikana jakamassa Iiron mainoksia. Muistan monet jutut kun mainoksia jaoimme ja kirjekuorihuutokaupat ja myös ensimmäisen eduskuntavierailunkin. Lähtemättömästi jäi mieleen kuinka Iiro herkutteli leivoksella eduskunnan kuppilassa. Kun näette niin kysykään miten niin kerron.

iiro viinanen hämeenlinnaMutta nyt jälleen Iiro siis auttamassa minua vuorostaan jatkokaudelle. Se oli 2007 hieno hetki kun Iiro tuli en

simmäistä kertaa jakamaan mainoksiani Lopen S-Marketille. Hän halusi vartavasten tulla kampanjoimaan ja keräsikin silloin aikalailla huomiota.

Nyt tulevana tiistaina järjestän Hämeenlinnassa Iiron kanssa iltakahvit. Entisenä valtiovarainministerinä ja 1990-luvun syvän laman nähneenä ja sen ongelmia ratkoneena Iiro haluaa nyt kertoa omat reseptinsä tämän laman tappamiseen. Iiron Lista julkistetaan siis Laurellin kahvilassa Hämeenlinnassa tiistaina 24.3.2015 klo 17-18.30. Itse toiminnan illan isäntänä ja myös haastattelun Iiroa illan aikana ja kommentoi myös tuoreeltaan Iiron Listaa. Laitamme myös jakoon ainutlaatuisen Iiron kirjan nimmareilla iltaan osallistuneiden kesken.

Kannattaa siis ehdottomasti tulla mukaan ja olla paikalla hyvissä ajoin. Kahvilaan mahtuu rajallisesti väkeä. Tervetuloa siis kaikki Iiron ja minunkin ystävät.

 

Tässä kuva vuodelta 2007 kun Iiro palasi eduskuntavaaleihin kampanjoimaan 15 vuoden tauon jälkeen. Ja silloin jakamaan minun vaalimainoksia.

Tässä kuva vuodelta 2007 kun Iiro palasi eduskuntavaaleihin kampanjoimaan 15 vuoden tauon jälkeen. Ja silloin jakamaan minun vaalimainoksia.

iiro5

Kello 20.54 ja iltaa tänään kotona. Pitkästä aikaa olin jo ennen seiskaa kotona ja olikin mukava hieman leikkiä legoilla ja olla vain iskää. Kellonympäripäiviä on ollut nyt jo kaksi viikkoa ja vain yksi vapaapäivä – pitkäperjantaina – luvassa ennen vaaleja. Mutta nyt oli koti-ilta ja se teki hyvää meille kaikille.

Aamulla kävin Pekkalassa vielä Eijaa muistamassa. Joutsenet tekivät upean kuin kiitoslennon rannastamme torvet soiden.

Aamulla kävin Pekkalassa vielä Eijaa muistamassa. Joutsenet tekivät upean kuin kiitoslennon rannastamme torvet soiden.

Tänään aamusta kävin jo kahdeksan jälkeen Loppijärven rannassa Pekkalassa. Pekkalan ensimmäinen emäntä – rakkaan Pekka-enoni – leski Eija nukkui eilen pois. Viikolla vielä ehdin käydä Eijaa halaamassa ja kiittämässä kaikesta. Pienenä poikana vietin kaikki viikonloput Eijan ja Pekan kanssa mökillä ja nyt tuo mökki on minulla. Rakas paikka ja Pekkalan kuvaa vielä viimeisillä voimillaan Eijakin katseli kyynel silmässä. Pari päivää myöhemmin kutsu kävi. Pekkalassa katselin lapseni kanssa järvelle. Kun pääsimme rantaan Kivikarilta nousi ilmaan monta joutsensa ”torvet soiden”. Lensivät Pekkalan rantaa kohden ja tekivät upean ohilennon. Siinä oli jotain ihmeellistä.

Mutta kiitos vielä Eijalle kaikesta mitä lapsena sain Pekkalassa kokea. Opetitte Pekan kanssa minut rakastamaan luontoa. Teimme retkiä järvelle, Torkille ja Luutasuonkin saariin. Kiri ja myöhemmin Kiri ja Piki olivat rakkaat karvaiset ystäväni. Nyt Pekkalassa teistä vain muisto, mutta vahva sellainen ja lupaan sitä ikuisesti vaalia.

150774_10153196433676670_3984792318731981850_n

Päivä alkoi tänään Forssan 30. Puistojuoksussa.

11014613_10153196435626670_421938564084532264_n

Mika Penttilä on kova juoksumies Forssasta ja myös raudan luja politiikan tekijä. Hienoa, että Mika aikanaan valitsi lopulta joukkueekseen meidän tiimin. Kokoomus rokkaa Forssassakin.

11026035_10153196607241670_9068807850534561871_n

Kari Tiaisen ja Jyri Tengmanin kanssa kahvilla jännitämme Marko Tarkkalan voittotaistelua Päitsillä. Päitsi kierretty itsekin monta kertaa, mutta vain tv-kameran ja auton kanssa. Kardaani totta kai pyörälläkin.

Mutta kampanjapäivän ohjelma oli hoidettuva ja suunnaksi aamusta sitten hetken hiljentymisen jälkeen Lounais-Häme. Siellä tänään 30. Puistojuoksu ja oli mukava saada olla mukana. Paljon tuttuja juoksemassa ja monia myös kannustamassa. Ja seuraavaksi sitten kutsuin porukkaa Lopelle Kormu Run tapahtumaan 25.4.2015. Hieno meidän kunnan juoksutapahtuman Kormun kylässä. Lisää Kormu Runista täältä: www.kormurun.fi.

Forssasta sitten Tammelan kautta Lopelle ja sieltä matka jatkui Riihimäelle missä vaalikahvilalla hyvä pöhinä. Kampanjapäällikköni Riku Bitter, Kirsi Esselström ja Taina Noopila siellä tänään kahvilavuorossa ja monta kahvittelijaa minunkin kanssa samaan aikaan pöydissä. Ja iltapäivällä sitten jännitimme Enduro-legendan Kari Tiaisen ja Jyri Tengmanin kanssa kahvilalla tulospalveluiden ääressä kuinka ystävämme Marko Tarkkala ajoi ensimmäiseen Päijänteen Ympäriajon voittoon. Olipa hieno hetki kun voitto lopulta varmistui ja vielä reilulla marginaalilla. Maken uraa olen saanut läheltä seurata ja kokea monenlaista niin Suomessa kuin maailmallakin ja tänään kyllä yksi hienoimpia hetkiä ehkä ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton rinnalla aikanaan Heinolassa.

Riihimäeltä vielä jatkoi Vaali-Viton kanssa Hämeenlinnaan missä pidin ulko- ja turvallisuuspolitiikan puheenvuoron Kokoomuksen Korjausliike-kahvilassa Reskalla. Puolitoista tuntia meni hetkessä keskustellen ja jutellen vakavasti aiheista. Kiitokset myös Titta Anderson-Bohrenille puheenvuorosta ja kaikille kysymyksiä ja kommentteja esittäneille.

Huomenna sitten jatkamme. Edessä pitkä päivä ja illalla Politiikan Värisuoraa ja nyt paikkana Riihimäki. Tervetuloa mukaan!

 

 

 

Kommentit