Hyvinkään kaupunginjohtaja Ossi Savolainen Timo Heinosen tukiryhmään

Uutiset, tiistaina 16.01.2007

Hyvinkään uusi kaupunginjohtaja Ossi Savolainen liittyi kansanedustajaehdokas Timo Heinosen tukiryhmään. Heinosen kanssa samalla Hyvinkää-Riihimäen talousalueella, mutta eri vaalipiirissä vaikuttava Savolainen on Heinosen eduskuntavaalikampanjan 377 tukija.

– Hyvinkään kaupunginjohtajan mukaan lähtö oli mukava yllätys. Meidän yhteistyö on toiminut koko ajan loistavasti ja itse asiassa olen ollut enemmän kuin tyytyväinen siitä miten aktiivisesti hän ottanut maaseutukunnat mukaan ja huomioon yhteistyössä ja asioissa. Mutta pakko myöntää, että tukiryhmään liittyminen yllätti siitä huolimatta, totesi Hämettä ja Riihimäen seutukuntaa tulevissa eduskuntavaaleissa edustava Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen ja jatkoi:

– Jos oikein ymmärsin niin hänkin näkisi talousalueellemme hyödylliseksi, että alueeltamme olisi uudessa eduskunnassa kansanedustajia kummankin vaalipiirin alueelta. Tämä ehkä sai hänet liittymään tukiryhmään yli vaalipiirirajankin. Olen samaa mieltä, että vaikka vaalipiiriraja jakaa aluettamme niin yhteistyölle meidän on pakko rakentaa tulevaisuuttamme.

Hyvinkään kaupunginvaltuusto valitsi Savolaisen kaupunginjohtajaksi toukokuussa 2006 ja uudessa virassa Savolainen aloitti saman vuoden lokakuussa. Ennen Hyvinkäälle tuloaan Savolainen toimi Vantaan sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajana ja tätä ennen Hyvinkään kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana. Aiemmin Savolainen on työskennellyt myös Heinolan kaupungissa sekä teknisen toimen johtajana että terveydenhuollon tulosalueen johtajana.

Hyvinkään tuoreena kaupunginjohtajana Savolainen nousi otsikoihin syksyllä heti ensimmäisinä työviikkoinaan piirtämällä suurkunnan rajojen sisään Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen. Savolaisen esitys käynnisti heti lokakuussa keskustelun Hyvinkään-Riihimäen talousalueen neljän kunnan kuntaliitoksesta ja pian Hyvinkään kaupunginhallitus esittikin myös virallisesti, että talousalueen kunnat käynnistävät yhteisen selvitystyön. Selvitystyö tehdään kevään 2007 aikana.

Kommentit