Hyvää Yrittäjänpäivää ja Suomenhevosen päivän aattoa! – Lopen Hevonen vie tuhannen vuoden taakse

Blogi, sunnuntaina 05.09.2021

Syyskuun 5. päivänä juhlistamme aina suomalaista yrittäjyyttä. Jotenkin tuntuu, että näinä korona-aikoina ja muutenkin tänäpäivänä yrittäjyyttä pitäisi nostaa esille yhä vahvemmin. Moni yrittäjä ja moni yritys on joutunut todella tiukoille korona-aikana ja kaikki eivät ole selvinneetkään. Ja ei voi kuin hattua nostaa kaikille suomalaisille yrittäjille, jotka ovat näidenkin vaikeiden aikojen läpi taistelleet ja kannatelleet yhteiskuntaammekin monessa mielessä.

Itseasiassa yhtenä tällaisena elinvoimatekona ja yrittäjyystekona päätimme kaveriporukalla myös tehdä Lopelle uuden yritystalon tai -hallin. Halliin tulossa neljä yritystä, joista osa uusiakin Lopella ja lisäksi vielä toimitilaa ja harrastustilaa muullekin toiminnalle. Tänään kävinkin katsomassa miten urakka etenee ja itseasiassa jo alkavalla viikolla hallissamme starttaa yritystoiminta. Hyvin tähän Yrittäjänpäivän jatkoksi.

Illalla nostimme sitten vielä Hunsalassa Pelto-Seppälän mäellä maljan yrittäjille ja yrittäjyydelle. Mutta juhlistimme myös perinteikkäällä yrittämisen ja tekemisen mäelle ennen muuta Suomenhevosta. Huomenna on virallinen suomenhevosen päivä ja me nostimme maljan uskolliselle ystävällemme tänään Seppälän Tiinan tallilla hevosten keskellä.

Tiinalle aikanaan annoin myös ensimmäisen tällaisen Lopen Hevonen -korun. Michael Finnberg löysi vanhan ehkä viikinkiajan loppuun tai ristisretkiaikaan ajoittuvan eli noin 1000 vuotta vanjan korun Lopen metsien mullista Loppijärven rannalta. Löytö jotenkin sykädytti minua ja päätin siitä teettää itselleni Lopen Hevosen -korun. Tiinan kaulassa tuon korun on jo muutamat huomanneetkin ja tänään sitten annoin kaksi seuraavaa korua Suomenhevosen kunniaksi kahdelle uskolliselle Suomenhevosen Ystävälle!

 

Kommentit