Historiallinen vaalitulos nurkan takana? – Eikö yksikään puolue riko 20% kannatusta?

Blogi, torstaina 11.04.2019

Aamun Ylen gallup taisi olla viimeinen näiden vaalien osalta. Se kertoi SDP syöksyn jyrkkenevän, mutta ainakin vielä nyt demarit pitävät tästä huolimatta ykköspaikkaa. Rinteen joukkojenkin kannatus vajosi jo alle maagisen 20% rajan ja nyt näyttääkin siltä, että ei edes vaalien suurin puolue pystyisi enää keräämään taakseen viidennestä äänistä eli rikkomaan tuota 20% kannatusrajaa.

Kiitos Susanna Eljaala-Ojala! Hieno opettajakollega! Kiitos tuesta ja kaikesta!

Jos tahti jatkuu tällaisena niin demarit eivät toki enää vaalipäivänä edes suurin puolue olekaan. Kisa vaalipäivään siis tiukkenee. SDP kannatus syöksyssä ja putoaa nyt siis -1,1%-yksikköä ja näin kaikki puolueet alle 20%-rajan. PS reilussa nousussa ja nousee kakkoseksi ja voi jopa kisata vaalien suurimman puolueen asemasta. Perussuomalaisia nostaa muiden puolueiden heidän ulosblokkaaminen. Sellainen ei minusta järkevää vaan pitäisi ensin käydä vaalit ja katsoa sitten hallitusneuvotteluissa millainen on yhteinen tahtotila maan rakentamista ja löytyykö sellaista. Suomessa ei yhtään sellaista puoluetta jolle esimerkiksi Ruotsin tapaan olisi tarpeen sanoa etukäteen, että yhteistyölle ei ole mahdollisuuksia. Kaikkien kanssa pitää ja tulee neuvotella ja katsoa sitten miten edetään.

Ylen gallupin mukaan keskustaoikeistolaisten puolueiden kannatus on nyt jo 55,9% ja vastaavasti vihervasemmiston enää 39,9%. Linja ratkaisee. Voisiko lopulta syntyä kuitenkin jotain mistä ei vielä ole paljoa puhuttu. Ohjelma ratkaisee.

Kiitos Timo Sinivuori tuesta! Arvostan!

Myös kokoomus ja keskusta hienoisesti saaneet siis kannatuksen nousuun kohti vaalipäivään. Ja taasen Vihreiden ja Vasemmiston kannatus sen sijaan sulaa. Haaviston noste ei näytäkään kantavan Vihreitä veretseisauttavaan vaalivoittoon vaan kannatus näyttää nyt kohti vaaleja valuvan.

Pääministerikisa siis vielä täysin avoinna ja näyttää siltä, että siinä tullaan käymään linjavaalia. Rinne ja SDP haluavat lisää veroja ja tätä linjaa tulevat vasemmistolaiset puolueet ja vaihtoehtona on sitten keskustaoikeistolainen kasvun ja työllisyyden politiikka mitä tällä hetkellä näyttää vetävään Petteri Orpo ja saman suuntaista talouspolitiikkaa näyttää edustavan myös perussuomalaiset. Taloudesta voisi hyvinkin löytää heidän kanssa yhteisen sävelen missä uskotaan työnteon tärkeyteen ja yrittäjyyden merkitykseen. Vaikeitakin asioita olisi, mutta ei mennä asioiden edelle. Katsotaan vaalitulos ensin ja pohditaan sitten.

Tunnelmia hienon kiertuepäivän varrelta. Paljon tuttuja ja monia tukijoita ja mikä parasta myös uusia juttukavereita ja uusia äänestäjiäkin.

Olipa ihana keskusteluhetki tänään tämän rouvan kanssa. Tunnistatteko kenen äiti? Paljastan blogini lopussa 🙂

Tänään vauhdikaspäivä. Karavaani lähti aamulla liikkeelle Lopen Shellin aamukahveilta ja sieltä siten Hattulaan, Hämeenlinnaan, Tervakoskelle, Oittiin ja Riihimäelle. Väkeä liikkeellä ja sääkin kahta edellistä kivempi vaikkei vielä ihan sellaista kevättä ollutkaan mitä jo itse kaipailen. Tänään puhuttivat niin peruskoulujen asiat ja moni näistä tullut nyt minulle kertomaan tietäen, että olen itsekin opettaja ja haluan panostaa lisää peruskouluun ja toiselle asteelle. Tuntuu siltä, että meidän opettajien kesken aikalailla yhtäläinen tilannekuva koulujemme nykytilanteesta ja myös siitä mitä pitäisi nyt pikaisesti tehdä. Korjausliikettä tarvitaan.

Myös päärata tänään puhutti ja varuskuntien kantahenkilökunnan määrä ja puolustusvoimien isot hankinnat. Ja myös suomalaisen ruuantuotannosta muutama hyvä keskustelu. Kiitos kaikille.

Illansuussa kävimme vielä Timon Tiimin kanssa jakamassa Hyvää Suomesta -kaurahiutaleita Riihimäen rautatieasemalla kotiin töistä palaaville. Iso kiitos Venla, Susa, Neea, Iina ja Jukka. Ja mikä hienointa kun hieman yli 500 pussia oli jaettu liittyi Iina vielä mukaan myös Kokoomusnuoriin. Meillä on aivan paras jengi.

Ja sitten illalla saimme vieraaksemme kollegani Mikko Alatalon Riihimäen Feeniks Cafelle. Mikon kanssa tehty paljon töitä mm. liikennehankkeiden parissa ja liikenteen parissa muutenkin. Mukana ilta ja hieman erilainen päätös jälleen tähän päivään.

Kiitos kaikille ja jatketaan huomenna taas eteenpäin. Yhdessä ja yhteistyöllä.

Niin ja kuvan Rouva oli siis Päivi Räsäsen Äiti. Aivan mahtava persoona ja voimaannuttava kohtaaminen ja keskustelu. Upea Äitileijona Päivillä ja mikä hienointa äiti on aina lapsensa tukena ja puolella. Erinomaisen ihana keskusteluhetki ja otin myös paljon siitä matkaani. Kiitos Päivin Äidille!

Kommentit