Hirviaita tulee ja hyvä, että kyselette 

Kynästä, perjantaina 27.12.2019

Aamupostissa oli kyselty kantatie 54:n riista-aidan perään. Kiitos kysymästä. Aita on tulossa ja rakentaminen on ollut loppuvuodesta kilpailutuksessa. Rakentamiseen urakoitsijalle annetaan aikaa alkavan vuoden ensimmäinen puolisko niin, että valmista tulee olla elokuussa 2020.

Aidan suunnittelu ja valmistelu vei odotettua pidempään aikaa, sillä kyseiselle tieosuudelle ei ole ollut suunnitelmissa riista-aitaa lainkaan rakentaa. Aitaa kuitenkin tielle monet teistäkin toivoivat sillä kyseisellä tieosuudella on sattunut paljon hirvieläinonnettomuuksia. Kun sain mahdollisuuden rahoituksen aidalle viime vuonna esittää ja saada niin sen myös halusin tehdä.

Määräraha 370 000€ laskettiin niin, että raha riittäisi Riihimäeltä Länsi-Lopelle asti. Arvio perustui toteutuneisiin riista-aitojen rakentamiskustannuksiin. Valmistelun aikana on kuitenkin käynyt selväksi, että kyseinen tieosuus on niin kapea ja runsasristeyksinen, että aidan rakentaminen sille tulee normaalia kalliimmaksi. Rakentamiskustannuksetiovat siis normaalia korkeammat. Tieosuudelle lisätään myös samalla valaistusta ja parannetaan näin tien turvallisuutta laajemminkin.

Kun syksyn aikana kävi selväksi, että määräraha ei siis riitä Länsi-Lopelle asti (mikä tuntuu osaa rakennettavaa aitaa enemmän ilahduttavan) niin tein myös lisämäärärahaesityksen eduskunnassa. Sillä riista-aitaa olisi saatu Riihimäeltä myös Hausjärvelle päin. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen hallituspuolueiden edustajat äänestivät kuitenkin esityksen jouluviikolla eduskunnassa nurin. Periksi ei kuitenkaan anneta ja tulen esityksen uudistamaan myös alkavana vuonna.

Palaan teille Aamupostin lukijoille heti kun tarkemmat tiedot nyt alkavasta riista-aidan rakennustyöstä saan ja urakkakilpailutus julkistetaan.

Samoilla esittämilläni liikennehankerahoilla tehtävä Herajoen liitäntäpysäköinti myös painuu talven ja se viimeistellään ensi kesän aikana kuntoon. Muuten tiehankkeet on muutamia sorateitä lukuunottamatta saatu jo valmiiksi.

Mukavaa uutta vuotta teille kaikille ja työ parempien teiden eteen jatkuu!

Timo Heinonen

Kansanedustaja (kok)

Valtiovarainvaliokunnan vastaava

Kommentit