Hesarin kuntavaaligallup antaa vahva tuen lähipalveluille.

Blogi, tiistaina 10.07.2012

Helsingin Sanomien heinäkuun alussa julkaisema tuore kuntavaaligallup oli aikalailla odotettu. Kokoomus jatkaa edelleen selvästi maamme suurimpana puolueena ja myös kuntapuolueena. Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt heinäkuussa saisi kokoomus eniten kannatusta. Tuorein gallupluku on meille 22 prosenttia.

Kakkosena kuntavaaleissa tulisi tässä hetkessä SDP reilun 20 prosentin kannatuksella ja tämä kärkikaksikko osoittaakin sen, että läpi maamme ollaan huolissaan lähipalveluiden tulevaisuudesta. Rakenteiden uudistamiselle on siis varsin vahva tuki ja ennen muuta sellaisen rakenneuudistukselle jolla voitaisiin turvata hyvät peruspalvelut ja lähipalvelut tulevaisuudessakin.

Jotain nykymallin heikosta kannatuksesta kertoo taasen keskustan todella alavireinen kannatus. Uusi puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole saanut puolueensa kannatuskäyrää nousuun vaan itseasiassa alamäki on vain uudessakin komennossa laskenyt. Keskustaa kannattaa maanlaajuisesti enää vain 16,4 prosenttia ja tänään keskustan konkari ja kova tekijä Jarmo Korhonen kommentoikin lukuja niin, että yleensä keskusta saa vaaleissa vielä hitusen gallupeja heikommankin tuloksen. Korhosen mukaan puolue käy nyt olemassaolon taistelua. Itse todella toivon, että keskusta nousee tästä sillä itse tykkään todellakin tehdä yhteistyötä keskustalaisten kanssa niin valtakunnan tasolla kuin kotikunnassa Lopella kuin seutukunnallakin.

Mutta kuitenkin tämänkin gallupin suurin häviäjä on perussuomalaiset. Puolueen huippukannatuksista on sulannut jo 10 prosenttia ja nyt puolue saa enää 12,9 prosentin kannatuksen. Soinilaiset ovat siis kaukana siitä tilanteesta missä he kisasivat jopa suurimman puolueen paikasta. Näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat ainakin äänestäjäkunnan keskuudessa jakaantuneet kahtia ja kanntuksesta on sulannut iso siivu takaisin demareille ja onko sitten halla-aholaisten osuus myös valumassa muualle. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi perussuomalaisten sisäinen valtataistelu vielä tästä äityy. Keväällä saatii jo surullisia esimakuja tästä valtataistelusta ja ainakin kahvikeskusteluissa tätä vääntöä soinilaisten ja halla-aholaisten kesken edelleen on nähtävissä.

Mutta gallupit ovat gallupeja ja perussuomalaiset ottivat ainakin viime eduskuntavaaleissa niskalenkin niistä. Lopputulos oli paljon kovempi kuin kyselyt enteilivät. Se siis antaa itsekullekin intoa ja halua tehdä varmasti työnsä aina vain paremmin.

Itse uskonkin että juuri tässä piilee se voiton salaisuus. Se joukkue voittaa joka tekee oman työnsä parhaiten. Keskittyy omaa työhön ja tekee työnsä joukkueena. Siitä se lähtee.

….

Kello 23.45 ja juuri saunasta takaisin tupaan. Iltamyöhäisen sauna yksin tyynen Loppijärven rannalla on jotain sellaista mitä aina talvella jaksaa odottaa. Ja myös tällaisia ilta ratsasteluja minkä tänään sain rakkaiden ystävien ja Homeroksen kanssa kokea. Ratsastusviikko vie siis kovaa vauhtia kohti kymmenttä thDERBYä ja täytyy sanoa, että tällä kertaa taso kaiken kaikkiaan aivan superkova. Voitosta käydään kova kisa tulevana lauantaina, vaikka ennakkosuosikkina kilpailuni juhlaradalle starttaakin ehdottomasti viime vuosia hallinnut Katriina Kemppi. Itse uskon, että Saija Grönholm voi hyvinkin poltattaa nimensä tällä kertaa Timon Törppöön voittajana tai sitten Niina Laine tai Tiina Seppäläkin. Itse tosin tässä seurassa pelkään Lehmä-palkintoa eli jumbosijaa. Se tarkoittaisi nimittäin sitä, että kymmenvuotinen perinne kilpailuni osalta päättyisi tähän kesään ja tulevaan lauantaihin. Lupaan tehdä parhaani että niin ei pääse käymään. Huomenna jatkamme illalla.

Tänään muuten päivä perheen kanssa lomaillen. Siltakirvesmiehenä sain tänään heilua. Metsäojalle ja sen saareen syntyi silta. Tuppasi vasari olemaan vain kovin vikuria sorttia. Löi kuin salama. Ei siis kahta kertaa samaan kohtaan. Ja hieman tuulikin tuppasi nauloja painamaan. Mutta päivistä parhaimpia tällaiset.

 

 

Kommentit