Helsingin Messukeskus MP14-näyttely – Supercross SM-kauden Avajaispuhe

Kynästä, perjantaina 31.01.2014

Hyvä Motorsportväki.

MP-näyttely on vuodesta toiseen yksi odotettu kautemme kohokohta kilpailukalentereiden ulkopuolella.

Viime vuosina MP-näyttely on myös täyttänyt yhden alkukauden kilpailusarakkeenkin. Tänä viikonloppuna ajettava kilpailu on Supercrossin SM-kauden avauskilpailu.

Supercrossin SM-sarja käynnistyy täällä MP14-messuilla näyttävästi kahdella kansainvälisellä halliosakilpailulla. Tähän uusimpaan ja suurimpaan Messukeskuksen halliin on rakennettu 360 metriä pitkä rata. Tätä rataa kiertää tänä viikonloppuna yhteensä 37 kuljettajaa hallitsevan Suomen mestarin Toni Erikssonin ja MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuvan Harri Kullaksen johdolla.

Suurempi halli on antanut mahdollisuuden tehdä entistä näyttävämmän radan. Hyppyrit, korkeuserot ja reilu mitta. Motorsport sydän alkaa tässä sykkiä. Hieno rata on entistä kuljettaja- ja yleisöystävällisempi ja mukana on nyt viime vuotta enemmän ajajiakin.

Suomen kärkikuljettajat saavat kirittäjäkseen myös kansainvälistä väriä: Ruotsissa kilpailuun osallistuu Franz ja Emil Löfquist ja lajin emämaasta Yhdysvalloista Ricky Renner ja Zack Williams.

Hyvät ystävät kaikki puitteet näyttävälle ja kovatasoiselle kisalle ovat nyt olemassa.

Minulla on ilo moottoriurheilun suurena ystävänä, mutta ennen muuta Valtion Liikuntaneuvoston jäsenenä ja urheilupaikkarakentamisen jaoston puheenjohtajana esittää kiitoksen sana tämän tapahtuman järjestäjille.

Helsingin supercrossin promoottori Eppu Mäkelä käden jälki on jäänyt moneen suomalaisessa moottoriurheilussa. Hänen merkityksensä on ollut monessa suuri. Niin tapahtumissa kuin suomalaisten maailmanmestareidenkin takana. Ja jälleen kerran Eppu on tehnyt jotain mistä me pikkupojat aina olemme uneksineet. Katsokaa tätä paikkaa ja tunnelmaa.

Ehdotankin raikuvia aplodeja Epulle ja kaikille tämän kilpailun järjestäjille.

Hyvät ystävät –

Me tarvitsemme tällaisia kauden kohokohtia. Tämä alkanut vuosi itseasiassa tarjoaa ehkä historian eniten meille moottoripyöräihmisille katseltavaa täällä kotimaassa. Moottoripyörälajien arvokisakalenteri ja osakilpailukalenteri on laajempi ja monipuolisempi kuin ehkä koskaan ennen.

Suomessa ajetaan MM-Snowcrossia, MM-motocrossia, MM-mantsaa, Maaradan joukkue MM ja MM-speedwayta. Lisäksi EM-kilpailuja ja osakilpailuja ja upeat erilajien SM-sarjat.

Me tarvitsemme kilpailuja, jotta täältä noustaan maailmalle ja toisaalta, että täällä syntyy lapsille ja junnuille kipinää motorsportiin.

Olen iloinen, että moottoriurheilu parissa tehdään näin paljon. Ja olen myös tyytyväinen siihen, että valtiovalta on nyt myös tukenut moottoriurheiluhankkeita. Itse edelleen olen toiveikas myös Iitin Kymiringin suhteen. Tulen keväällä esittämään sille valtion tukea.

Hyvät ystävät.

Tänään näemme täällä myös Classic Motocrossia ja huomenna eteemme ajavat MX65-luokan 7-11-vuotiaat tulevaisuuden tekijät. Ja sitten pyhänä on luvassa on enduroa ja trialia. Ja kaikki siis täällä sisällä Messukeskuksessa.

Ja hauskana sokerina pohjalla huomenna lauantaina MP14 Champions Race. Mukana motocrossin maailmanmestarit Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen, endurolegendat Juha Salminen ja Kari Tiainen. Mantsamiehistä viivalla myös Petteri Silvan,Marko Tarkkala ja Matti Seistola, trialin takavuosien taituri Tommi Ahvala sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa mainetta niittänyt Pekka Päivärinta. Haastajikseen mestarit saavat mm. Niklas Ajon, Mika Kallion ja Kurt Ljunqvistin. Kova porukka.

Ai ai… Kaasukahvaa jo kuumottaa. Koossa on kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen, monipuolinen ja vauhdikas tapahtuma entisten, nykyisten ja tulevien mestareiden muodossa.

Hyvät ystävät. Minulla ilo ja kunnia avata nämä kilpailut. Toivottaa kaikille kuljettajille onnea ja tsemppiä kilpailuihin. Tehkää parhaanne, pitäkää hauskaa ja taistelkaa. Me lupaamme kannustaa.

MP14 näyttelyn kisapuoli on näin avattu.

Kommentit