Hehku-tapahtumien kummina kannustan mukaan!

Blogi, maanantaina 20.01.2014

Loppuvuodesta sain yhdeltä ”elämänkoulun äidiltäni” Sisko Keskitalolta mieluisan puhelinsoiton. Sisko soitti pyysi minua Hehku-tapahtumien kummiksi. Hehkua liikunnasta on kantahämäläisten luontoliikuntatapahtumien vuonna 2002 perustettu markkinointijärjestö – yhteistyöntekijä. Moni-ilmeiset Hehkua liikunnasta -tapahtuvat värittävät vuoden kulkua ja hämäläisestä luonnosta pääsee nauttimaan niin syksyn ruskassa kuin kevään korvallakin. Ja totta kai kesällä ja talven pakkasissakin. Eri vuodenaikoina luonto tarjoaa erilaisia puoliaan ja vallottaa kyllä aina.

Hehku-tapahtumat siis kannustavat nauttimaan ja liikkumaan luonnossa, mutta samalla myös ottamaan haasteen vastaan omasta kunnosta ja hyvinvoinnista ja samaan liikkeelle myös kannustaen ja edesauttaen omiakin sidosryhmiä liikkumaan.

Tämä ensimmäinen Kummivuotenikin tuo mukaan jälleen uusiakin tapahtumia ja aivan uudenlaisiakin. Toukokuussa hehkua on luvassa Frisbee-golf-tapatumassa Hausjärven Ryttylässä ja syyskuussa pyöräilytapahtuma laittaa jäsenet liikkeelle Loppijärven ympäri. Mutta ennen näitä ja kesää on jo luvassa Ystävänhiihto Aulangon ulkoilumajalla maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja Monnin hiihto heti perään 2.3. Hausjärvi-Hyvinkää-Riihimäki -aksellla. Hausjärvellä keväällä myös suunnistetaan Kunnon Suunnistus ti 20.5. ja Kylärinkipyöräily kesään alussa. 

Vauhtia ja mukavaa tunnelmaa on luvassa varmasti myös kesäkuun lopussa kun Myötävirran viesti melotaan Lammilla ja syksyisen Lopen Poronpolun rinnalla varmasti heinäkuun 25. Mommilänjärven Soutelu tullee olemaan kesän tapahtumien ja liikunnanriemun kohokohtia. 

Luonto kutsuu vielä elokuussa Hämeenkoskelle Teuronjoelle melomaan ja Evolle patikoimaan ystävien kanssa. Ystävänpatikan päivä on la 13.9. ja reittejä on tarjolla koko perheen pikkulenkeistä lähtien. Ja jos oikein pitkille lenkeille mieli tekee niin sitten kohteeksti kannattaa ottaa Poronpolku lauantaina 28.9. Lopella. Siellä reittejä on perhepolusta eli 5km lenkistä aina 30 kilometrin upeaan vaellukseen. Ja Poronpolun suosiosta ja koskettavuudesta kertoo jotain se, että vuosi toisensa jälkeen Lopen jylhiin maastoihin tulee Poronpolkua samoamaan yli 2500 luonnon ystävää. Viime vuonna rikottiin jälleen 2600 kävijän raja.

Ja Hehku vuoden 2014 päättää sitten Hausjärven Saidan Tulet lauantaina 11. lokakuutta. Saidan tulet tuovat valoa pimeimpään vuodenaikaan ja tunnelmaa Mommilanjärven Saidanlahdelle tuovat niin jätkänkynttilät kuin erätuletkin. Eikä unohtaa sovi varmastikaan illan jännittävää tulitanssiesitystäkään. Nokkipakkukahvia ja ystäviä niin mikäs siinä on hakea valoa kohti joulunaikaankin.

Haluan tässä nyt 13 vuoden Hehku-tapahtuman Kummina kannustaa teitä kaikkia mukaan. Nämä tapahtuvat ovat kaikki sellaisia, että kannattaa todella tullaa kauempaakin nauttimaan ja liikkumaan. Hämäläinen luonto ja hämäläiset tapahtuvat eivät varmasti jätä teistä ketään kylmäksi. Annetaan siis poskien lisäksi myös sydänten ja mielenkin hehkua yhdessä liikkuen.

Teemanamme on nyt Kunnon vuosi. Kaikessa sen tarkoituksessa.

Lisää tapahtumistamme Hehkua Liikunnasta -sivuilta. Kurkatkaapa.

Kunnanhallituksen kanssa tänään myös kokoonnumme Lopella. Listalla isoimpana asiana käymme keskustelua Lopen terveysasemapalveluista. Varsinaisia päätöksiä ei pykälässä tehdä vaan käymme aihetta laajemmalti nyt läpi. Hieman myös talousasioita listalla ja täytyy tyytyväinen olla, että saimme päättyneenä vuonna kuntamme väkiluvun jälleen kasvu-uralle ja myös siitä, että viime vuoden tilinpäätöskin tulee olemaan selvisti ylijäämäinen. Aivan emme vuoden 2012 tasolle pääse, mutta hyvä tuloksen teemme. Listalla myös muutamia muita asioita ja niistäkin mielelläni vastailen kysymyksiin jos sellaisia ilmenee. Nyt kuitenkin maanantain töiden pariin. Arkea ja työtä taas.

Kello 21.27 ja vasta hetki sitten kotiin. Tämän vuoden ensimmäinen kellonympärityöpäivä siis koettu ja olen aikalailla varma, että ei viimeiseksi jää. Tänään ilta Lopella ensimmäisen kunnanhallituksen parissa. Kokous hyvässä hengessä jälleen pakettiin ja erittäin hyvä ja mielenkiintoinen ajankohtaiskatsaus Lopen Terveysaseman palveluihin. Palaute uudestakin toimijasta eli Attendosta on ollut yksin omaa tyytyväistä ja hyvältä kuullosti myös paikan toimijoiden esittely ja ajatukset. Minusta tärkeintä se, että lääkärille pääsee silloin kun lääkäriä tarvitsee ja muuta hoitoa ja apua saa silloin kun se riittää. Ja kuulemma myös puhelinpalvelut alkaneet toimia paremmin ja takaisin soitto -järjestelmäkin toimii. Ja kuulemma vain yhdellä napinpainalluksella eli ykköstä painamalla terkkarista soitetaan sitten takaisin. Kätevää.

Mutta totta kai seuraamme tilannetta mielenkiinnolla koko ajan ja itsekin otan vastaan niin myönteistä kuin kielteistäkin tai negatiivistäkin palautetta uudesta toimijasta. Yritetään siis yhdessä kehittää toimintoja niin, että oikea-aikainen hoito pystytään turvaamaan ja hyvät ja laadukkaat lähipalvelut jatkossakin Lopella. 

Huomenna jatketaan. Maakuntapäivä ja jälleen vuorossa Riihimäki ja Hämeenlinna. 

 

Kommentit