Havaintoja Kreikasta osa 4: Helios ei ole maataan hylännyt.

Blogi, torstaina 25.08.2011

Havaintoja Kreikasta osa 4: Helios ei ole maataan hylännyt.

Vain yksi mielenosoitus on osunut kohdallemme. Taksikuski totesi: ”Politiikkaa”. Muuta hän ei mielenosoituksesta halunnut puhua. Kreikan valtiontalous on siis kovan dietin alla. Vajaan 11 miljoonan asukkaan kansa säästää kovalla kädellä. Se on ehto Euroopan taloustuelle ja se näkyy täällä. 24 miljardin euron talouskuuri ei voi olla näkymättä.

Mutta yksi ei ole maata ainakaan hylännyt ja se on aurinko – Helios – Auringon muinaisen Kreikan jumala. Sitä täällä on palvottu jo muinaisen Kreikan ajoilta ja siitä varmasti tulee jälleen yksi maan pelastaja. Ennen talouskriisiään Kreikan BKT:stä peräti 18 prosenttia tuli matkailusta ja ala oli kovassa kasvussa koko ajan. Ja monilla alueilla merkitys oli vielä paljon tätä suurempikin. Mutta nytkin talouskriisin aikaan aurinko ei ole hylännyt ja se paistaa ja lämmittää. Ja turisteja on paljon.

Mielenkiintoista nähdä miten maa tästä selviää. Auringosta ja lämmöstä siis ei ainakaan tule olemaan jatkossakaan pulaa siitä pitää huolen muinainen Helios. Ja siitä se voi alkaa merenkulun ja kalastuksen kanssa.

 

 

Kommentit