Hämeen Vuoden yrittäjä on Volvojen ja mootorsportin ystävä Harri Frankberg – HF-Autohuolto kasvaa taantumassakin.

Blogi, sunnuntaina 08.02.2015

Eilen illalla me hämäläiset yrittäjät kokoonnuimme Yrittäjägaalaamme Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Itse perustin oman yritykseni 2000-luvun alussa ja yritys toimii edelleen ja tekee. Mutta ennen muuta itse olen näinä vuosina saanut yrittäjäperheestämme ystäviä ja yhteistyökumppaneita.

Illan juhlavin hetki oli käsillä kun julkistettiin Hämeen Vuoden Yrittäjä. Loppilaiset Tarja ja Harri Frankberg nousivat pöydästä ylös ja astelivat hakemaan arvokkaan palkinnon yritykselleen HF-Autohuolto. Riihimäellä toimiva HF-Autohuolto aloitti aikanaan Forssassa ja tämän taantuman alkaessa yritys teki myös rohkeita ratkaisuja ja ne ovat kannattaneet. Vaikeinakin taloudellisina aikoina HF:ä on kasvanut ja vahvistunut. Uuden toimitilat hankittiin siis vuonna 2008 ja nyt yritys toimii 3600 neliön tiloissa joissa on 19 huolto- ja korjauspaikkaa suurille kuorma-autoille ja rekoille. Näistä kuusi on läpiajettavia ja lisäksi tiloissa on 25 metrin korinoikaisurata. Henkilömääräkin on kasvanut ja 40 rajan rikkoutui samaan aikaan kun  Hämeenlinnan Auto-Ilveksen Volvo-kuorma-autokorjaamotoiminnat siirtyivät HF-Autohuollolle Riihimäelle ja tänään yritys työllistää yli 50 alansa ammattilaista. Uudet tilat ovat siis tuplaten suuremmat verrattuna aiempiin ja tämä antoi tilaa myös kasvulle. Nyt kuulemma seinät on taas vastassa, mutta olen varma, että Frankbergit keksivät taas jotain. Asiakkaita HF-Autohuollossa käy nimittäin laajalti koko Etelä-Suomesta ja erinomainen sijainti onkin ollut yksi Volvojen korjauksiin erikoistuneen yrityksen vahvuuksista.

Upea Hämeen Yrittäjägaala Verkatehtaalla. Ja hieno hetki kun loppilaiset Frankbergit palkittiin maakuntamme vuoden yrittäjinä. Onnea Tarja ja Harri ja koko HF-Autonhuollon porukka!

Upea Hämeen Yrittäjägaala Verkatehtaalla. Ja hieno hetki kun loppilaiset Frankbergit palkittiin maakuntamme vuoden yrittäjinä. Onnea Tarja ja Harri ja koko HF-Autonhuollon porukka! Palkinnon luovutti Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Loppilainen omistaja, toimitusjohtaja Harri Frankberg, on luotsannut siis vuonna 1993 perustetun yrityksensä reilussa kahdessakymmenessä vuodessa alansa kärkeen ja yli 9 miljoonan liikevaihtoon. Yksi tärkeä kulmakivi yrityksessä on ollutkin korkeaan osaamiseen panostaminen ja poikkeuksellinen huolehtiminen henkilökunnasta. Muistan kuinka aikanaan yritys aloitti yhteistyön ammattikoulumme kanssa. HF-Autohuolto onkin yksi halutuimpia työssäoppimispaikkoja Hyriassa alalle opiskeleville ja monelle nuorelle työssäoppimisjakso avaa sitten myös paikan kesätöihin ja monelle lopulta palkkatyöhönkin. HF:ssä toimiikin esimerkillisellä tavalla mestari-kisällä –malli ja kokeneet asentajat opettavat uusia ja työn kautta heistäkin kasvaa mestareita. Ammattikouluhyhteistyön kautta HF Autohuolto on saanutkin riviinsä valtaosan nykyisistä asentajistaan. Täällä hieman lisää HF:n ja Hyrian yhteistyöstä. http://www.hyria.fi/yrityspalvelut/referenssit/hf-autohuolto_oy

HF-Autohuollon toimitusjohtaja Harri Frankberg kommentoi Hyria yhteistyötä ja koulutuksen toteutumista ammattikoulun sivuilla näin: ”Oli yllätys itselleni, että Hyrian jalkautuminen yritysmaailmaan on näin ammattimaista ja että ns. opettajat on perillä siitä, miten ja ennen kaikkea aikakauteen liittyvät asiat tulee otettua huomioon. Hyvä kokonaisuus!”

Harri Frankberg piti liikuttavan kiitospuheen, missä hän puhui erittäin kauniisti puolisostaan Tarjasta ja pojistaan, mutta myös osaavasta ja sitoutuneesta henkilökunnastaan.

Harri Frankberg piti liikuttavan kiitospuheen, missä hän puhui erittäin kauniisti puolisostaan Tarjasta ja pojistaan, mutta myös osaavasta ja sitoutuneesta henkilökunnastaan.

Viitisen vuotta sitten yritys aloitti myös yhteistyössä raskaankaluston katsastustoiminnan. Ja palveluista löytyy myös kolarikorjaus- ja rungonoikaisu. Näille Josamin erikoislinjoillekin mahtuu samaan aikaan kolmekin autoa ja laitepuolelta löytyy myös induktiolämmitin vääntyneiden runkojen oikaisuun.

Tehtaankadulla Mattilanpellolla toimivan HF-Autohuollon palveluihin kuuluu autojen huoltamisen ja korjaamiseksi lisäksi myös erilaiset laiteasennukset ja päällirakennetyöt. Näillä linjoilla tehdään vuosittain kymmeniä sora-autoja ja lisäksi asennuksia myös kylmälaitepuolelle ja nostureille. Ja palvelun laatua ja nopeutta edustaa Volvon Express Service –pikahuolto. 24 tunnin pikahuolto hoituu erikoiskalustolla ja huoltoautolla nopeissa ja yllättävissäkin tilanteissa. Ja korkeasta palvelusta kertoo myös yrityksen laajat aukioloajat Tehtaankadullakin. Yritys palvelee aamu kahdeksata iltaan kello 22 asti kahdessa vuorossa.

Harri

Harri Frankberg Verkatehtaalla Vuoden Yrittäjä -palkinnon saannin jälkeen.

Yksi tavoite Harri Frankbergille oli yritystään laajentaessaa, että HF Autohuolto ja Volvo on jatkossakin asiakastyytyväisyydellä mitaten raskaan kaluston paras merkki palveluiltaan. Ja näin se on ollut.

Niin ja Harrin motorsportsydänkin sykkii jälleen maaliskuun alussa. Silloin Lopella ajetaan rallisprintin SM-sarjan osakilpailu. Ja se kantaa tavan ja perinteen mukaan HF-Autohuolto Rallisprint –nimeä. Ja näkyyhän Harrin ja HF:n sormenjälki motorsportissa monessa muussakin. Arvostan.

Mutta nyt vielä lämpimät onnittelut Tarja ja Harri Frankbergille ja perheen pojille, jotka jo myös nuorina miehinä ovat mukana perheyrityksessä ja tietenkin koko HF-Autohuollon tiimille täällä blogissanikin. Harri piti mahtavan puheen eilen ja siinä keskiöön nousi rakas vaimo, pojat ja oma henkilökunta. Hyvä työ palkitsee ja hyvä työ palkitaan. Hämeen Vuoden Yrittäjä –palkinto on yksi arvokkaimmista mitä yritys voi saada.

Ja kiitos vielä Hämeen Yrittäjille myös upeasta 75-vuotisjuhlasta Verkatehtaalla. Yli 500 yrittäjää oli illassa mukana ja tunnelma upea niin juhlassa kuin koko illankin. Ja aikamoisen tunnelmarikas oli hetki kun hyvä ystäväni Lopen Vuoden Yrittäjänä palkittu Jari Nylund nousi lavalle ja haki omasta ja puolisonsa Minna Variksen puolesta vielä maakunnan tunnustuksen kuntamme vuoden yrittäjyydestä. Niin ja tietenkin juhlan loppu kun Anneli Julenin johdolla Hämeenlinnan Mieslaulajat lauloivat Sibeliuksen Finlandian. Juhlavuotta Sibeliuksellakin.

Nyt sunnuntai ja tänään ohjelma alkaa Riihimäeltä. Aloitin Suomen Metsästysmuseon hallituksessa vuoden alussa ja tänään museollamme perinteinen perheinen Talvikki-talvitapahtuma. Tulkaahan mukaan.

DSC00251

Lopen Vuoden Yrittäjät Jari Nylund ja Minna Varis saivat vielä Verkatehtaalla muistamisen myös Hämeen Yrittäjiltä.

DSC00252

Kaikkien eri yrittäjäjärjestöjen palkitut kutsuttiin lavalle Yrittäjägaalassa. Kuvassa keskellä ratsastuksen opettajani ja Lopen Vuoden Yrittäjä Jari Nylund ja puoliso Minna Varis katsomon puolella.

DSC00253

Ensi vuonna Yrittäjägaala järjestetään Riihimäen seudulla. Järjestäjän tunnuksen luovutti Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä. Lopen Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Laukkanen ja Riihimäen Yrittäjien puheenjohtaja Markus Friman vastaanottivat tehtävän vuodelle 2016.

DSC00233

Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä on tehnyt hyvää työtä Hämeen johdossa. Minna piti erinomaisen avajaispuheen 75-vuotisjuhlagaalassa. Tekijänaisia. Arvostan.

DSC00237

Ja Juhlagaala päättyi Anneli Julenin johtamien Hämeenlinnan Mieslaulajien esittämään Sibeliuksen Finlandiaan.

….

Hieno pyhäpäivä.

Kiitos tänään Metsäsmuseolle Talvikista ja Värttinälle illan konserista. Ja paljon onnea vielä täälläkin Hoivakoti Elämänkaarelle.

10959772_10153094811486670_15421820010596386_nAamusta suuntasimme siis Metsäsmuseolle. Siellä tänään jo yhdeksännen kerran Talvikki-talvitapahtuma ja vaikka hieman viimaa olikin niin väkeä oli hyvin liikkeellä. Metsästysmuseon väki oli järjestänyt yhteistyökumppaneineen hienon perhetapahtuman missä pääsi kokeilemaan ja kokemaan talven riemuja monessa paikassa ja monella tavalla. Oli lapsille rekiajelua, poniratsastusta ja koirakärryjä. Lumikenkiä pääsi kokeilemaan kaikki halukkaat ja partio, lintutieteellinen yhdistys ja VPK:nkin esittäytyivät. Ja totta kai museossakin oli avoimet ovet. Kalervo Viitanen on Talvikin ääni ja niin tälläkin kertaa mies juoteli päivää ja johdatteli meitä aina oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja aamulla kaikki alkoi siitä kun aisakellon ääni kuului ja upea suomenhevonen veti rekeä ja toi itse Talvikin Talvenkuningatteren paikalle.

Kiitokset vielä Metsästysmuseon väelle Anne Uotila-Laineen johdolla ja totta kai kaikille mukana olleille tekijöille ja meille talvesta ja sen riemuista nauttineille. Ensi vuonna sitten kymmenvuotisjuhlien merkeissä Talvikissa nähdään.

Hoivakoti Elämänkaari 10 vuotta.

10277367_10153095105681670_6844685641225488792_n (1)

Lämpöiset 10-vuotisjuhlat Hoivakoti Elämänkaaressa. Olipa kodikas paikka ja kotihan se onkin. Kiitos kutsusta ja keväällä istutamme omppupuun pihaan.

10978695_10153095111586670_8337169043996684876_n

Lopen Eläkkeensaajien kuoro esiintyi juhlassa.

Talvivaatteet vaihtuivat sitten juhlapukuun ja Launosissa hieno juhla Hoivakoti Elämänkaaressa. Todellakin kodinomainen hoivakoti täytti tänään 10 vuotta ja talossa järjestettiin hienot ”perhejuhlat”. Ja minulla oli kunnia saada olla mukana ja lahjaksi totta kai vein jälleen puun. Keväällä parhaaseen istutusaikaan istutamme talon pihaan yhdessä asukkaiden kanssa omenapuun. Siitä toivottavasti iloa talonasukkaille vuosikki eteenpäin.

Terhi Lilius ja Anu Blonberg rakensivat 10 vuotta sitten vanhaan Teutorin kauppaan hoivakodin ja täytyy sanoa, että tämä hoivakoti oli kotia täynnä. Todella viihtyisä ja ihmisenkokoinen paikka ja yhdeksän tyytyväistä ja iloista vanhusta asui talossa missä ruoka tehdään omassa keittiössä ja puutarhassa kesällä kasvaa niin marjat kuin vihanneksetkin. Paikka on siis koti niin kuin sen pitääkin olla.

Onnea vielä Terhille ja Anulle ja koko talonväelle. Minulle tuli hyvä mieli kun mukana sain olla ja Eläkkeensaajien kuoron esitykset ja Lankisen Sepon musisointi kruunasivat juhlat. Ja hyvää oli kodin keittiökin meille loihtinut. Keväällä tulen uudestaan 🙂

Illalla sitten vielä pulkkamäen ja ulkoilun jälkeen Loppisaliin Värttinän konserttiin. Tunnin upea konsertti Värttinän tyttöjen johdolla. Ja näiden tyttöjen laulu, hymy ja energia jotenkin vaan aina tarttuu. Hymyilen vieläkin. Kiitos paljon.

DSC00273

Värttinän Tytöt Mari Kaasinen, Susan Aho ja Karoliina Kantelin vetivät tänään upean konsertin Loppisalissa. Näiden naisten iloisuus ja meno kyllä tarttuu. Oikea jalka vipattaa vieläkin.

 

 

Kommentit