Hämeen Ammattikorkeakoulun jalkinemuotoilijaopiskelja Mira Saxbergin käsityönä tekemät kengät kruunaavat Itsenäisyyspäivän asuni

Blogi, lauantaina 05.12.2015

Sain kesällä mieluisan yhteydenoton kun valmistavaksi suutariksi opiskellut loppilainen Mira Saxberg otti yhteyttä ja toivoi saavansa tehdä päättötyönään kengät minulle Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Ajatus kuullosti hienolta ja otin toiveen vastaan. Kankaanpäässä suutariksi opiskellut Mira Saxberg valmisti näin juhla-asuuni unikit kengät.

Mira Saxberg (1)

Hämeen Ammattikorkeakoulussa opintojaan jatkavan Mira Saxbergin käsityönä tekemät uniikin juhlakengät valmistuivat opintojen näyttötyönä. Iso kiitos Miralle! Kengistä parhaimmat jalkaan ja tyylikkäimmät Linnaan!

Mira Saxberg (2)

Kengät valmistuvat Mira Saxbergin (takana) käsissä. Työvaiheena pinkominen lestin päälle. Kuva: Sataedu suutarit Kankaanpää.

Kengät ovat käsityönä tehty vesipuhvelin nahasta näyttötyönä minulle. Mira kertoi, että ”muotoilijana hän haluaa luoda asiakkaillensa kestäviä tuotteita, materiaalit ja muotokieli huomioon ottaen, eikä kauneuden ja käytännöllisyyden ei tarvitse sulkea pois toisiaan.”

Hän kehitää opiskeluaikanaan myös omaa tuotemerkkiään ja tekee koko ajan opintojen ohessa tilaustöitä. Mira totesi, että ”En tahtoisi ajatella minkään idean olevan liian hullu toteutettavaksi ja klassisen, ajattoman muotoilun lisäksi haluan luoda arkeemme näyttävyyttä.”

Tulevaisuudessa hän keskittyneekin jalkineiden ja asusteiden, kuten näyttävien nahkakorujen sekä koristeiden tekoon. Ja mikä hienointa Miralla on vahva yhteys suomalaiseen luontoon ja hän tahtookin tuoda töissään esille ”luontomme voiman sekä muinaisten uskomustemme hengen tasapainoisena ja nykyaikaisena kokonaisuutena muotoilussaan”.

Tarkkaan jalkani mittauksista ja piirroksista alkanut työ päättyi kenkien sovittamiseen. Kengät olivat kuin tehdyt jalkoihini ja sitähän ne juuri ovatkin. Ja näidenkin upeiden käsityötä tehtyjen kenkien tarina huipentuu huomenna Itsenäisyyspäivänä presidentinlinnaan niillä astellessani frakissa minkä rintataskussa on perinteeni mukaan Vaarini tammenlehväkoru ja sotilaspassi ja mummini Lotta-merkki. Kiitollisuuden osoituksen ja muistona.

Mira jatkaa nyt opintojaan Hämeen ammattikorkeakoulussa jalkinemuotoilijaksi (artenomi). Olen vakuuttunut, että hänestä kuulemme vielä.

Iso kiitos vielä Miralle että sain olla osa hänen näyttötyötään ja huomenna kengät ovat käytössä.

Mira Saxberg (3)

Jos haluatte kestävää ja uniikkia käsityötä niin ottakaapa Miraan yhteyttä!

12294675_10153799820926670_8781529494090110046_n

Ja tältä kengät näyttävät jalassani. Linnanjuhliin kahdeksatta kertaa samassa frakissa, mutta jalassa uudet kengät.

Kommentit