Haivaintoja Kreikasta osa 7 eli toistaiseksi paikan päältä viimeistä kertaa:

Blogi, sunnuntaina 28.08.2011

”Ei kannata lainata”. Tänään tapasin ja jututin täällä jo 15 vuotta asunutta suomalaisnaista. Kommentti oli hänen. Totesi, että ei Kreikka tule veloistaan millään selviämään ja lisäsi, että kriisi näkyy täällä päivä päivältä pahemmin. Vakavinta se, että nyt jo myös siis ihmisten arjessa. Jokaisesta tilistä jää yhä vähemmän ostovoimaa kukkaroon. Eli hinnat kallistuu kovaa vauhtia ja tilanne kurjistuu.

Keskustelun jälkeen – ensimmäistä kertaa tällä matkalla – paljastin, että olen kansanedustaja ja minun pitää ehkä piankin äänestää Suomessa osaltani mitä teemme Kreikan tukipakettien suhteen. Kysyin, että mitä äänestän? Äänestänkö siis vastaan? Hän ei vastannut, mutta ilme kertoi kaiken – kaikesta huolimatta, hän toivoi, että Eurooppa auttaisi Kreikkaa.

Katsotaan siis, mitä tuleva syksy tuo tullessaan. Tilanne on huolestuttava. Hinnat täällä nousee siis koko ajan ja se näkyy paikallisten elämässä, mutta pian myös siinä, että turistitkin alkavat valita muita kohteita. Nyt jo hintataso aivan samaa kuin Suomessa ja osa jo kalliimpaakin. Esimerkiksi maitotuotteet ovat Suomessa jo halpoja verrattuna Kreikkaan ja uskokaa tai älkää niin on myös bensa ja dieselkin. Maa säästää itsensä uuteen kriisiin.

Illalla tänään kohti Pohjolaa. Rakas Suomi Äiti odottaa ja poika valvoo taas pian ja ahkeroi 🙂

 

Kommentit