Glögikiertueen toinen Häme-päivä – Tänään kierrettiin Kanta-Hämeessä Forssa, Hämeenlinna ja Riihimäki.

Blogi, lauantaina 13.12.2014

Tänään siis joulun Glögikiertueen päivä eteni Kanta-Hämeen puolella. Edellinen pidempi päivä meni Päijät-Hämeessä kun glögipannua pidimme kuumana Nastolassa, Hollolassa ja Lahdessa. Tänään sitten lumen keskellä aamusta Forssaan ja sieltä Hämeenlinnaan ja vielä illaksi kotinurkille Riihimäelle. Mukana kiertueella oli tänään myös meidän hämäläisiä ehdokkaitamme ja myös kollegani Kalle Jokinen Hämeenlinnan osalta. Hieno yhteistyökierros ja hyvä tunnelma.

Itse ajelin Forssaan jo hyvissä ajoin. Tai siis varasin matkaan reilusti aikaa kun yöllä maa oli peittynyt kauniiseen lumiverhoon ja se tiesi hieman sohjoa tiellekin. Mutta niin kuin minä sanon, ei huono ajokeli vaan normaali talvikeli. Ja olikin Forssan Jokioisten Leivän kahvilassa jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua. Kuppikahvia siis alle ja uuri tuore Forssan Lehti ja sitten glögiä tarjoilemaan. Lounais-Hämeessä tukiryhmäni on kasvanut viime kuukausina yllättävän kovasti. En tiedä mistä tällainen ”herätys” nyt on tullut, mutta monia mukaan tiimiin niin Forssasta kuin naapurikunnistakin mm. Tammelasta, Ypäjältä ja Jokioisilta. Sellainen palaute kyllä on tämän työn ja tekemäni työni kannalta sitä parasta. Tänäänkin Forssassa paljon tuttuja liikkeellä niin kahvilalla kuin sen jälkeen kaupungin joulumarkkinoillakin.

Forssasta sitten matka jatkui Hämeenlinnan Reskan Emilian kahvilaan ja sielläkin puolentoistatunnin aikana kivasti väkeä liikkeellä. Oli ihana nähdä entisiä työkavereita ja opiskelukavereitakin ja monta muuta tuttua. Ja jälleen useampi uusikin. Samat teemat ja aiheet keskusteluissa myös Hämeenlinnassakin eli Ukraina, Venäjä ja Itämeren lentokoneasiat mutta myös totta kai sote ja Häme siinä keitossa sekä valtion talous ja yrittäjäkysymyksetkin. Ja kerrassaan ihastuttava oli kun eduskunta-avustajani Anni Puntilan isovanhemmat olivat tulleet myös paikan päälle minua tervehtimään. Upean pariskunta ja pitkä elämä ja paljon tehtyä takana. Sellaisia elämäntarinoita mitä maamme tarvitsee tulevaisuudessakin.

Päivän viimeinen puolitoistatuntinen sitten Riihimäellä kantapaikassa Laurellin kahvilassa. Ilta Riihimäellä hieman hiljaisempi, mutta ”kanta-asiakkaani” liikkeellä ja pari uuttakin. Ja kiitos myös Minnalle tukiryhmääni liittymisestä ja parista arvokkaasta kansalaispalautteesta liittyen mm. Kanta-Hämeen Keskussairaalan tilanteeseen ja myös Riihimäen kaupungin asioihin. Lupasin niissä vielä olla tässä viikonlopun aikana aktiivinen ja maanantainakin.

En tiedä kuinka monta kuppia glögiä tuli päivän aikana kaadettua ja piparkakkuja tarjottua, mutta nyt hieno fiilis. Mukava päivä takana ja erityisen hienoa se, että mukaan lähti useampikin uusi ehdokkaamme. Niin se vaan on, että tämä työ on sitä mitä politiikassa pitää jaksaa tehdä ja Pertti Salolaisen sanoin ”olla tavattavissa vaalien välissäkin”. Näin olen itsekin yrittänyt läpi kansanedustajaurani toimia ja kyllä se on todeksi vahvistettu, että kiertäminen toreilla ja turuilla palkitaan. Paljon palautetta ja paljon hyviä uusia kohtaamisia joka kerta. Ja joka kerta myös lisää teitä jotka tulette joka kerta ja kerta toisensa jälkeen moikkaamaan. Usein sekin vain riittää, että huikataan nopeampi tsemppi-kommentti, että ”hyvin on mennyt” tai ”nyt vähän ryhtiä sinne eduskuntaan”. Palaute tässä työssä tärkeää ja sitä toivon aina lisää niin risuja kuin ruiskukkiakin. Aina ansaitsemani mukaan.

Kiertueen jälkeen vielä kävin hieman urheilua katselemassa. Hieno matsi! Ja onnea vielä myös HPK:lle pitkästä urasta ja hienoista hetkistä jääkiekon parissa. Tänäänkin makea voitto juhlaottelussa jatkoajalta. Ja keväällä sitten mestaruusjuhlissa tavataan torilla!

 

 

Kommentit