Forssassa kahviteltiin Kakkostien korjausrahalle – ”Vahvan yhteistyön tulosta”

Uutiset, lauantaina 17.09.2011

Forssan torilla nautittiin Kakkostien remonttikahveja lauantaina 17. syyskuuta. Forssan kaupunki halusi näin juhlistaa alueelle merkittävää infrahanketta ja samalla kiittää kaikkia hankkeen eteen töitä tehneitä. Torilla nähtiinkin laajasti hämäläisiä kansanedustajia, mutta myös paljon Lounais-Hämeen kuntapäättäjiä. Kansanedustaja Timo Heinonen kertoikin tuloksen olleen ennen muuta vahvan yhteistyön tulos.

– Kakkostien remonttia on tehty pitkään ja halusimme sen nyt lopultakin saattaa päätökseen. Jos nyt tie koskaan valmiiksi tulee. Uutta korjattavaa ja uusia liittymiä tulee aina lisää, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi Kakkostien nousseen edellisellä hallituskaudella yhdeksi hämäläisten kansanedustajien yhteiseksi kärkihankkeeksi. Tie saikin kansanedustajien yhteisaloitteella jo muutama vuosi sitten korjausrahaa ja nyt budjettiriihessä saatu 10 miljoonaa saattaa remontin pääosiltaan kuntoon. Tietä mm. levennettään ja tämän myötä 80:n nopeusrajoitusten tilalle päästään lähivuosina vaihtamaan 100km/h-kyltit.

– Olen siitä iloinen, että nyt olemme Hämeessäkin oivaltaneet sen, että saamme parhaiten asioita aikaan kun vuorotellen tuemme eri alueittemme hankkeita. Jos aina kaikki huusi vain oman kotikaupungin puolesta niin rahat yleensä menivät sinne missä yhteistyö pelasi, pohti Heinonen joka veti viime kaudella mm. Hämeen kansanedustajien yhteistyöryhmää.

– Tässä Valtatie kaksi asiassa tärkeää oli myös se, että saimme mukaan myös Satakunnan kansanedustajat ministeri Krista Kiurun ja Sampsa Katajan. Heillä oli hankkeen maaliinsaamisessa ratkaisevan suuri rooli meidän hämäläisten lisäksi. Ja tottakai liikenneministeri Merja Kyllönen ansaitsee suureen kiitoksen.

Viime kaudella saadulla 3 miljoonaalla remontoitiin Karkkila–Humppila väliä ja nyt saatu loppurahoitus vie hankkeen maaliin.

– Tietä kunnostetaan nyt ns. Karkkila-Loukku välillä. Tie levenee parisen metriä ja lisäksi useita risteyksiä korjataan ja myös riista-aitoja tie saa. Tärkeää on myös pitää esillä pohjavesisuojaus nyt kun työt saadaan käyntiin, totesi Timo Heinonen ja muistutti samalla, että vastaavaan remonttiin on pian tarvetta myös toisella alueen halkovalla tiellä eli Kantatie 54:llä.

Heinonen toivookin, että hämäläiset löytävät jatkossakin hyvän yhteishengen koko vaalipiirin etua valvotessa.

– Meidän pitää muistaa liikennehankkeet koko alueella. Niitä on kärkihankkeiksi niin Kanta- kuin Päijät-Hämeenkin puolella ja työtä siis pitää jatkaa, totesi Heinonen.

Kommentit