Finnderbyä, Kesä-Loppea ja vain ihan vähän hyttysiä…

Blogi, lauantaina 06.06.2015

Tänään nautittiin kesästä oikein kunnolla. Aivan tyyni aamu Loppijärvellä ja sitten vuotuinen pyöreänpöydän tapaaminen vapaa-ajanloppilaisten eri yhdistysten kanssa kunnantalolla ja sieltä yhdessä Lopen torille. Tullaan tutuiksi – tavataan torilla -tapahtumamme on jo pitkäaikainen kesäkauden avausperinne Lopella ja tälläkin kertaa väkeä aivan valtavasti liikkeellä. Loppilaiset yhdistykset esittäytyivät ja totta kai ohjelmaa myös esiintymislavalla Seppo Lankisen johdattelemana ja juontelemana. Okalinnut vastasivat musiikista ja totta kai uutta perunaa ja vaikka mitä torikojuissa myynnissä.

11392952_10153391050196670_1373882339691233534_n

Lopen torilla riitti jälleen vilskettä. Kesän yksi päätapahtumamme on kesäkuun alun Tavataan torilla, tullaan tutuiksi -päivä ja nimensä mukaisesti tapahtuma toimikin. Kiitos kaikille!

11391099_10153391046026670_670833370489475636_n

Ja totta kai uutta perunaakin toriltamme sain. Tässä Riitta Nylund myymässä Ketosen kojulla.

10422288_10153391048921670_2793206531948606233_n

Ja tässä sitten MM-pokaali ja Lopen Maailmanmestarit Ville Lastikka ja Teemu Metsälä. Mailavirtuoosit joista vielä kuulemme monta kertaa uudelleenkin!

Ja tänä vuonna myös hieno hetki kun torilla Lopen omat pojat kannattelivat Maailmanmestaruuspokaalia. Ville Lastikka ja Teemu Metsälä voittivat U19-miesten kanssa hetki sitten MM-kultaa Ruotsissa ja tänään pojat sitten toivat Pojan kotikunnan torille. Onnea vielä koko joukkueelle ja kasvattajaseura LFT:lle!

Torilla oli myös mukava jälleen tavata vapaa-ajanloppilaisiakin ja monet onnittelutkin vielä kevään vaaleista sain vastaanottaa. Moni kesäloppilaisistakin kun pitää minua vähintäänkin toisena kansanedustajanaan ja mielelläni kaikessa avuksi olenkin. Tänäänkin esillä mm. mökkien muuttaminen vakiaisiksi asunnoiksi ja oli kiva saada kertoa, että tämän jo hallitusohjelmassa linjasimmekin yhdeksi kärjeksi. Ja myös rantarakentamista helpotetaan ja myös valitusoikeuksia yms rajoitetaan. Koitetaan siis helpottaa tätä asumista ja rakentamista myös täällä maallakin.

 

Ypäjällä jälleen upeat Finderby

Järjestyksessä jo 42. Finnderby, presented by Agrimarket oli sitten minun illansuun ohjelma Ypäjällä. Eilen avajaispäivänä ratsastettiin koulu- ja esteluokkia ja tänään sitten kilpailut jatkuivat.  Mukana kisassa nähtiin mm. tuoreet senioreiden ja junioreiden kouluratsastuksen SM-mitalikolmikot ja useita muita omien ikäkausiensa mitalisteja. Osa kouluratsastajista hakee tällä kertaa Ypäjältä näyttöjä PM- ja EM-kisoihin. Tänään ohjelma alkoi esteradalla ponien GP-sarjan osakilpailulla, ja päivän pääluoka oli se odotettu Finnderby.

Oli mukava taas olla paikalla ja tänään keskusteluissa mm. hevosalan koulutuspaikkojen tulevaisuus ja myös hevosenlannan energiakäyttö. Hevosenlannanpoltosta olikin mukava kertoa nyt terveisiä, että kymmenen vuoden vääntö tuottaa lopultakin tulosta ja nyt saimme neuvoteltua hallitusohjelmaan kirjauksen, että hevosenlannan energiakäyttö polttamalla sallitaan Suomessakin. Näin siis tulemme samalle viivalle Viron, Saksan, Ruotsin, Hollannin ja monen muun maan kanssa. Tämä oli aikamoinen työvoitto.

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että nyt ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja tulee lisätä merkittävästi Ypäjälle. Paikalla on vahvat näytöt ammattilaisten kouluttajana ja onneksi meillä nyt Hämeessä myös opetusministerikin. Hän voi tarvittavat aloituspaikat lisätä toivottavasti jo ensi vuodelle. Tämän eteen teen nyt työtä.

Iltapäivällä piipahdin myös Kartanoputiikki Punaisen Tuvan Kesäpäivässä. Virpi Kassari oli jälleen tehnyt upean tapahtuman Leppäniemen Kartanolle. Tänä vuonna emme tehneet Virpin kanssa perinteistä Muotia ja Kevättä -tapahtumaamme vaan nyt Kartanoputiikilla juhlistettiin hieman erilaisella tapahtumalle paikan viisivuotista taivalta. Hieno tapahtuma ja siis upea paikka minne kannattaa ehdottomasti ajella kesällä kauempaakin.

Nyt ystävän syntymäpäiville ja huomenna katsotaan mitä keksitään.

 

42. Finnderby Ypäjällä. Aurinko paistaa jälleen ja upeita hevosia ja taitavia ratsastajia riittää. Hevosvoimien juhlaa...

42. Finnderby Ypäjällä. Aurinko paistaa jälleen ja upeita hevosia ja taitavia ratsastajia riittää. Hevosvoimien juhlaa…

Kommentit