Euroopan asioista on tärkeää puhua yhdessä

Kynästä, tiistaina 01.03.2011

Aamupostissa oli kyselty EPP:n eli Euroopan Kansanpuolueen Helsingin kokouksesta. Ennen Euroopan huippukokouksia kokoontuvat EPP:n johtajat aina omaan kokoukseensa. Kokoukset kiertävät maasta toiseen ja nyt on Kokoomuksen vuoro järjestää huippukokousta edeltävä ryhmäkokous Suomessa. Mielellämme sen myös teemme.

Kokouksen isäntänä toimii, Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Mukaan kokoukseen on tulossa ennakkotietojen mukaan mm. EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, EU:n presidentti Herman van Rompuy, EU-parlamentin puhemies Jerzy Buzek ja kaiken kaikkiaan 12 eri EU-maan päämiestä Saksan Angela Merkelin ja Ranskan pääministeri Francois Fillonin johdolla. Mukana on mm. Liettuan, Latvian, Unkarin ja Maltan pääministerit, Itävallan ja Tsekin varapääministerit, Irlannin tuleva pääministeri Enda Kenny sekä oppositiojohtajat Espanjasta ja Kreikasta. Sekä Italian pääministeri Silvio Berlusconi.

Minusta on tärkeää, että suomalaisilla puolueilla on vahvat yhteydet Eurooppaan ja siellä toimiviin omiin veljespuolueisiin. Itse olen tyytyväinen, että omalla puolueellani kokoomuksella tällaiset suhteet ovat ja yhteydet toimivat hyvin muihin Euroopan maihin. On tärkeää, että pystymme vaikuttamaan myös omissa kokouksissamme ja ryhmissämme Euroopan tulevaisuuteen. Ja ennen kaikkea on tärkeää, että istumme myös tulevaisuudessa Euroopassa niissä kaikissa pöydissä missä EU:n asioista päätetään.

Nyt Helsingissä linjataan Euroopan tulevaisuutta, sillä katse suunnataan maaliskuun puolessa välissä pidettävään EU:n ylimääräiseen huippukokoukseen.

Aivan lopuksi haluan vielä painottaa, että tämän Helsingin Jyrki Kataisen isännöimän EPP:n oman huippukokouksen kustannukset maksaa EPP ja Kokoomus kokonaisuudessaan.

Timo Heinonen
kansanedustaja
Kokoomuksen puoluehallituksen ja työvaliokunnan jäsen

Kommentit