Erkkilän Peuranakkia ja -makkaraa – Lähiruokaa parhaimmillaan

Blogi, sunnuntaina 07.05.2023

Te blogiani ja someani seuraavat olette varmasti huomanneet intoni metsästykseen ja riistanhoitoon. Kesäpaikkamme Pekkalan kyttikoppi Erkkilä on myös tullut varmasti tutuksi ja onhan siitä tullut minullekin sellainen hengähdyspaikka ja paikka vetää vähän happea. Peuroja sieltä ammuttiin päättyneellä jahtikaudella kymmenkunta ja tunteja tuli vietettyä kopin tunnelmissa ehkä se kymmenen kaatoa kohden.

Nyt metsästystauolla ja pakkasen tyhjennys käynnissä. Lihaahan tällaiset peuramäärästä riittää ja tänä vuonna teimme ensi kertaa makkaraa. Vesivehmaan Lihapalvi teki peuramakkaraa ja pitkiä nakkeja ja vielä työnalla on Erkkilän Peurametwursti. Vähän siis lihaa erilaisiin muotoihin paistien ja jauhelihan lisäksi.

Nyt viikonloppuna sitten grillistä maistelin ja täytyy sanoa, että toimii. Perunasalaatti ei vielä ollut Pekkalan Timoista, mutta maukasta oli sekin nakin ja rillimakkaran seurana. Ja olisihan siihen varmasti maltainenkin sopinut, mutta tällä kertaa mentiin ihan jääkylmällä kaivovedellä. Toimii sekin.

Tänään sitten hieman ohjelma uusiksi. Olin jo lähdössä Lahteen autoja katsomaan Classic Motorshowun kun kaveri soitteli Tuomolasta, että koira illalla karannut. Päivä tänään Veikkaa etsittiin ja yhtäkkiä kaveri tallusteli tietä kotiin. Sellainen veijari ja oli ihan ihmeissään, kun hänet niin erityisen yltäkylläisin halauksin vastaan otettiin. Ja palkittiin vielä Rantamaan peuramakkarallakin.

Nyt töiden pariin. Autonäyttely nyt jäi ja huomenna aikainen aloitus Säätytalolla puolustusministeriön asioiden parissa. Vähän vielä matskuja järjestykseen Loppijärven rannalla sitä silmällä pitäen.

 

Kommentit