Erämessut avautuivat Riihimäellä Timo Heinonen jatkoi perinnettä

Uutiset, torstaina 05.06.2008

Järjestyksessään 18. Kansainväliset Erämessut käynnistyivät Riihimäellä torstaina. Messut ovat luontoharrastajien johtava valtakunnallinen tapahtuma. Sunnuntaihin jatkuvilla messuilla esittäytyvät metsästykseen, kalastukseen, retkeilyyn ja luontoon liittyvät yritykset ja yhdistykset. Vuodesta 1972 lähtien Riihimäen urheilupuistossa on vietetty messuja, ja tänä vuonna näytteilleasettajia on 600 ja paikalle odotetaan viikonlopun aikana yli 50 000 kävijää.

Tänä vuonna messujen yhtenä teemana on terveys. Teeman tarkoituksena on tuoda esille metsästyksen ja luonnossa liikkumisen positiiviset terveydelliset vaikutukset. Avajaisissa tervetuliaissanat lausunut Mika Pyykkö Terveyden edistämisen keskuksesta kiitti ja kannusti erähenkisiä ihmisiä liikkumaan. Teemaan liittyen messuilla vierailee myös peruspalveluministeri Paula Risikko, joka oli luvannut Pyykön sanoin jättää jakkupuvun kotiin ja tulla tutustumaan messuihin ja keskustelemaan ihmisien kanssa.

Avajaispäivänä messuilla vieraili myös Riihimäen seudun kansanedustaja Timo Heinonen. Heinonen on perinteisesti tutustunut messuihin joka vuosi, mutta tänä vuonna vierailu jäi lyhyeksi Kokoomuksen varapuheenjohtajakiertueen vuoksi. Heinonen ehti kuitenkin avajaisjuhlallisuuksien jälkeen kierrellä messualueella muutaman tunnin ja tutustua laajaan näytteilleasettajajoukkoon.

– Todella mukava jälleen päästä edes piipahtamaan messuilla. Toivottavasti hyvä sää suosii messujärjestäjiä koko viikonlopun ja kävijöitä riittää. Laajassa messualueessa riittää varmasti katseltavaa ja kierrettävää.

Kommentit