Elmolan kaveriksi Lastikka

Blogi, maanantaina 24.04.2023

Lopen kesäkuussa valmistuva uusi liikuntahalli nimettiin tänään Lastikaksi. 1990-luvulla rakennettu liikuntahalli nimettiin aikaan esityksestäni Elmolaksi. Silloin halusimme päästä eroon pitkästä ”Lopen koulukeskuksen liikuntahalli” -nimestä ja luoda nimen, mistä tulee käsite. Tällainen Elmolasta on tullutkin. Nimi ei ole kaivannut rinnalleen tai peräänsä mitään lisäselityksiä, vaan kaikki tietävät, että Elmola on Lopella ja se on liikunnan pyhättö. Samaa haimme myös uuden liikuntahallin kanssa, kun johdollani teimme yhdessä esityksen sen nimeämiseksi Lastikaksi.

Nimen taustalla on siis Lopella syntynyt ja varttunut salibandyn maailmanmestari Ville Lastikka. Villen ikäryhmä 1996 oli Lopella poikkeuksellinen. Pojat voittivat C-ikäisten Suomen mestaruuden ja joukkueesta useampi eteni nuorten MM-kisoihin, maailmanmestareiksi, salibandyliigaan jne. Ville ryhmän kirkkaimpana tähtenä ja tänä päivänä yhteenä maamme kirkkaimpana salibandytähtenä.

Uuden hallin nimeämisen tavoitteena on saada siis Elmolan tapaan hallille selkeä ja yksiselitteinen nimi, joka tutuksi ja tunnetuksi tultuaan ei vaadi seurakseen mitään lisäkuvauksia.

”Lastikaksi tapahtuu ja Lastikassa pelataan.”

Jatkoimme siis hienoa suomalaista perinnettä kunnioittaa arvostettuja urheilijoita jo heidän eläessään. Riihimäellä on JJ-Areena eli Jukka Jalosen jäähalli, Kuusankoskella Sami Hyypiä -areena, Kotkassa Teemu Pukin -lähiliikuntapaikka jne. Ja tänä vuonna Lopella myös nimetään kunnan ensimmäinen katu Heikki Mikkolan kaduksi ja onhan meillä jo kunnioitettu aiemmin Lopen Ampumaurheilukeskuksessa Eetu Kallioistakin. Hyvä niin.

Niin ja aikanaan Lopella nimettiin myös yksi kunnan vanhustenhoidon yksikkökin Salmelaksi. Ei nykyisen kunnanjohtajamme mukaan vaan pitkäaikaisen perusturvajohtajamme Salme Kotaluodon elämäntyötä kunnioittamaan.

Minusta on hienoa, että ihmisiä muistetaan siis jo heidän eläessään eikä vasta sitten joskus.

Tänään myös kunnanhallituksessa eteenpäin Lopen S-Marketin kaava. Kauppa laajenee Lopella ja saa laajennuksessa tilat myös palvelutiskille. Tätä Lopella on kaivattu ja odotettu. Hieno juttu.

Päivään mahtui tänään myös aamusta OmaHämeen aluehallituksen kokous Hämeenlinnassa ja myös kunnan puheenjohtajisto ja kunnanjohtajan kehityskeskustelukin.

Mutta ettei päivä olisi ollut tyhjä ja autio, niin olihan tässä vielä vähän kaikenlaista hallitustunnusteluiden ja myös hallitusneuvotteluvalmisteluiden osalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit