Ei päivää ilman gallupia.

Blogi, torstaina 05.01.2012

Niin kai voisi jo nyt todeta. Tänään oli Iltalehden vuoro julkistaa jälleen tuorein gallup ja hyvin samansuuntainen se on. Äänestävistä Niinistön kannatus on 49 prosenttia eli pysynyt vaakaasti hyvin korkealla. Soini kakkosena 13 prosentin kannatullaan tasoissa Paavo Väyrysen kanssa ja Pekka Haavisto hengittää sitten heidän niskaan virhemarginaalin sisällä. Paavo Lippinen on totutusti vasta joukon viides ja kannatus reilusti alle puolet SDP:n puoluekannatuksesta. Lipposta äänestäisi jos vaalit olisivat olleet nyt 7 prosenttia äänestävistä. Kakkospaikasta toiselle kierrokselle tullee siis superjännittävä ja tulemme varmasti näkemään koviakin otteita vielä viime metreillä. Eilenhän Väyrynen jo intoutui lähes torumaan myrskyjä. Sellaisia ei hän sitten varmaan omalla kaudellaa sallisi lainkaan.

Oman vaikutuksensa tulokseen tekee varmasti vielä 15 prosentin epävarmojen joukko. Se joukko pohtii vielä äänestääkö vai ei ja jos heidät sotketaan Ylen tapaan kannatuslukuikin laskee jokaisen ehdokkaan kannatus hieman. Mutta se ei siis kerro koko totuutta kun lopultakin vaaliuurnissa olevat eli annetus äänet vain lasketaan.

Peli siis tiukkenee, mutta eilinen päivä vakuutti myös siitä, että tunnelma on nousussa. Lahdessa oli jo sellaista Sauli-hypeä mistä saimme esimakua jo kuusi vuotta sitten ja samanlaista viestiä on tullut ympäri Suomen kun joukkomme ja talkooväkemme ovat Cafe Niinistöjä ja tapahtumia järjestelleet. Tungos on aina taattu ja se on hyvä merkki.

Ensi maanantaina 9.1. Sauli Niinistön kanssa kierrän sitten Hämeessä. Kiertuepäivä alkaa aamupäivällä Riihimäeltä ja sitten jatkamme Forssaan ja Hämeenlinnaan. Laittakaapa kalentereihinne tuota.

Nyt Loppiaisaaton työpäivään ja jos hieman nappaisia aamusta vapaatakin. Aamuposti ja Hämeen Sanomat tuossa odottaisivat ison kahvikupin kavereina. Aloitetaan niillä tammikuun 5.

Tänään sain mieluisan puhelinsoiton. Elinkeinoministeri Jyri Häkämies soitti ja kysyi saisiko hän tulla Lopelle ensi viikolla vierailulle katsomaan myrskytuhoja ja tapaamaan sähköyhtiöitä ja myös loppilaisia. No sehän passasi hyvin ja nyt tilaisuus onkin paisunut jo aikamoiseksi. Mukaan on tulossa TEM:n väkeä, palo- ja pelastustoimen johtoa, sähköyhtiöiden edustajia ja tietääkseni vielä hätäkeskuksestakin. Ja monta paikallistakin on jo ilmoittautunut mukaan kertomaan mitä heille tapahtui ja miten heitä kohdeltiin ja miten sähkökatkosta selvittiin. Laittakaapa siis kalentereihin ylös ensi keskiviikko.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies Lopella: Tutustuminen myrskytuhoihin kello 15.30-16-30 lähtö Lopen Shelliltä ja sitten avoin yleisötilaisuus Lopen kunnantalolla klo 16.30-17.45.  Tervetuloa kertomaan miten teillä sähkökatko vaikutti arkeen ja mitä tästä voisimme ottaa opiksi.

Päivä mennyt tänään töiden parissa. Aamulla hieman ehdimme sentään ulkoilemaan, mutta muuten palaveria palaverin perään puhelimella onneksi nyt ja monta kirjoitusjuttuakin. Nyt hetki aikaa ja sitten illalla Loppiaisaaton viettoon Marskin Majalle Lopen Uupuneiden kanssa.

Sauli Niinistön ensimmäiset tv-mainokset

Tässä nyt viisi ensimmäistä tv-mainostamme. Hieman erilaisia ja onhan se presidenttiys hieman enemmänkin kuin pö tai jotain sellaista. Näitä tulee muuten koko ajan lisää ja Suomihan on täynnä upeita suomalaisia tekoja. Voitte ilmiantaa oman tai sinun ihaileman suomalaisen teon nettisivuilla www.niinisto.fi ja ehkä se juuri on seuraavassa Sauli Niinistö tv-mainoksessa.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit