”Ei elämä ole täynnä vuosia, vaan vuodet ovat täynnä elämää”

Blogi, torstaina 12.02.2015

Kello raksuttaa… siis nyt kohti syntymäpäiväviikonloppuani. Niin se vaan aika menee ja tulevana sunnuntaina mittariin neljä ja nolla.

Pitkään mietin, että juhlistanko tätä merkkipaalua millään tavalla. Lopulta päädyin siihen, että ehkä kuitenkin on syytä malja nostaa ja kiittää teitä kaikkia. Nimittäin pitkältä yli puolet tästä elämästäni olen ollut tavalla tai toisella erilaisissa julkisissa hommissa. Kaikki alkoi 15-16-vuotiaana kun kuntamme kulttuuri- ja nuorisosihteeri Sisko Keskitalo otti minut ”siipiensä suojaan”. Syntyi Paaranluolan nuorisotila kaveriporukalla ja siitä sitten paljon kaikkea muuta lopulta TOP-Klubi ry:n ja kavereiden kanssa tehden. Se vei minut sitten mukaan myös rakkaan kotikuntani Lopen kunnallispolitiikkaan ja pian tulee täyteen myös 20 vuotta Lopella kunnanvaltuutettuna ja erilaisissa luottamustehtävissä. Ja samaan aikaan myös kahdeksan vuotta kansanedustajana. Halusin näille yhteisille vuosille nostaa maljan ja tarjota kakkukahvitkin.

Syntymäpäivävastaanotto ma 16.2.

Tulevana maanantaina 16.2.2015 kello 12-15 Lopen kunnantalon valtuustosalissa on pieni vastaanotto. Sinne olette kaikki tervetulleita mukaan. Vain lyhyet puheet ja laulaa ja vaikka tanssia ja soittakin saa.

syntymäpäiväkahvit

Nuorten Synttärikahvila Riihimäellä 15.2.

Ja jo ennen tätä riihimäkeläiset ja loppilaiset nuoret ja kokoomusnuoret tempaisevat Ravintolapäivänä 15.2.2015. Se muuten myös se ihan oikea syntymäpäivänikin. Derya Özgünin johdolla nuoret tekivät minulle alun perin yllätyksenä tulleen Syntymäpäivän Kakkukahvilan. Paikka on Riihimäellä Hämeenkadun varressa vanhassa Kenkä Expertin tilassa ja aika siis su 15.2.2015 klo 12-15. Ohjelmassa kakkukahvien lisäksi kello 13 DanceArtin tyttöjen tanssiesitys ja kello 14 ystäväni Janita Juvosen laulutervehdys. Tervetuloa siis mukaan!

ben zyskowicz 2

Ystävänpäivän Kahvit la 14.2. Hämeenlinnassa.

Niin ja vielä lauantaina Ystävänpäivänä 14.2. kahvit tarjolla Hämeenlinnassa Cafe Laurellilla klo 12-13. Siellä enemmän Kokoomus Kuuntelee -teemalla. Sinnekin olette kaikki enemmän kuin tervetulleita.

Niin tulkaapahan mukaan.

….

Nyt torstaina 12.2. ohjelman pariin. Aamusta jo aikaisin matka Lopelta Helsinkiin ja nyt istun täällä työhuoneessa. kohta aloitetaan ympäristövaliokunnan kokouksella.

….

Syksy 1975. Ike valittiin eduskuntaan ja mä harjoittelin ryömimään. Ben kysyikin, että kumpiko on näinä 40 vuotena kehittynyt enemmän. Hymiö smile Ja nyt sitten vierekkäin ulkoasiainvaliokunnassa. Onneksi vuodet ovat täynnä elämää eikä elämä vuosia.

Syksy 1975. Ike valittiin eduskuntaan ja mä harjoittelin ryömimään. Ben kysyikin, että kumpiko on näinä 40 vuotena kehittynyt enemmän. Hymiö smile Ja nyt sitten vierekkäin ulkoasiainvaliokunnassa. Onneksi vuodet ovat täynnä elämää eikä elämä vuosia.

Kello 20.07 ja kämpillä. Eduskunnan istunto päättyi jo joku aika sitten ja kaupan kautta kotiin. Tänään keskusteluissa mm. apteekkiasiat ja keskustelussa vein eteenpäin Hämeenlinnan torilla minulle esitettyä toivetta, että paikallinen apteekki voisi tehdä aina myös pienen sivupisteen ”Lääkekaappi”-idealla terveyskeskuksen yhteyteen. Siis niin että sieltä saisi esimerkiksi nämä yleisimmät ja tavallisimmat lääkkeet. Ajatus sai istunnossakin kannatusta. Myös muutamasta muusta aiheesta puhuttiin ja aika pian istunto sitten saatiinkin loppuun.

Tänään aamusta ympäristövaliokunnassa veimme eteenpäin ilmastolakia, joka nyt tässä muodossa juurikin sopiva. Ei uusia velvoitteita tai uutta sääntelyä yrityksille eikä teollisuudelle vaan puitelaki kokoamaan kokonaisuutta. Sitten puolustusvaliokunta ja päivällä vielä puolustusministeri Carl Haglundin johdolla ulkoasiainvaliokuntakin. Tänään olemmekin mielenkiinnolla seuranneet uutisia Minskin Ukraina-neuvotteluista. Pientä vaalean vihreää valoa sieltä on näytetty, mutta edelleen tie rauhaan on pitkä. Näyttää siltä, että Venäjä ei halua tunnustaa itsenäisen Ukrainan koskemattomuutta eikä taata sinne rauhaa. Tuntuu nimittäin erikoiselta, että Venäjä ei halua antaa Ukrainan omaa rajaa ukrainalaisten omaan valvontaan ja onhan erikoista sekin, että Putin väittää, että Venäjä ei ole osallinen Ukrainan sodassa, mutta samaan aikaan hän neuvottelee rauhasta. Tosin näinhän oli aikanaan jo lähes satakin vuotta sitten asianlaita. Seurataan tilannetta ja toivotaan, että askeleet aselepoon etenevät ja saataisiin edes humanitääristä apua alueen siviileille.

1510523_10153103929701670_1514971179399894884_n

Tänään Akavan ja OAJ:n Yhteistyökumppanuusharjoituksessa mukana Messukeskuksessa. Harjoittelusta oppi itsekin. Kiitos opet!

10960317_10153103929456670_6716140188874986988_oValiokuntien jälkeen käytin tänään ruokataukoni OAJ:lle. Akavan ja OAJ:n Yhteistyökumppanuuskoulutus oli Messukeskuksessa ja olin lupautunut heitä auttamaan yhden harjoituksen kanssa. Mukana tuokio olikin ja vaikuttamisharjoituksessassa mukana Messukeskuksessa. Harjoittelusta oppi itsekin. Kiitos opet!

Sitten kyselytunti ja täysistunto vielä talolla. Päivä siis alkaa olla tässä.

…aivan. Joku varmasti kysyy kommentteja kansanedustajien palkkakohuun. Minun on mahdoton ymmärtää sitä, että jotkut pitävät meidän palkkaa liian pienenä. Minusta palkkamme on hyvä ja ei sitä missään tapauksessa näinä aikoina ole tarpeen korottaa. Ja niin kuin jollekin lehdelle itse totesin niin olen aiemminkin todennut, että jos järjestelmäämme halutaan uudistaa niin hyvin pärjäisimme sadallakin kansanedustajalla. Jos siirtyisimme normaaliin työaikaan ja normaaleihin lomiin niin hyvin pärjäisimme. Minusta kaikkea pitäisi pohtia aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti. Sellainen oli myös keskustan Juha Sipilän lupaus, että hallitukseen ei tule kuin 12 ministeriä, jos hän on maamme seuraava pääministeri. Toivottavasti pitää lupauksensa.

Kommentit