Eduskunta palasi täydellä kattauksella kyselytunneille – Vanha hyvä normaali palaamassa

Blogi, torstaina 07.10.2021

Istuntosalissa pitkän tauon jälkeen täysi 200 kansanedustajan ”kattaus”.

Eduskunnan koronarajoitukset on nyt isolta osin purettu. Rokotekattavuus on riittävä ja on siis aika palata täälläkin, ei mihinkään uuteen normaaliin, vaan siihen normaaliin. Tänään eduskunnan kyselytunti pidettiin täydellä 200 hengen kattauksella ensi kertaa ties kuinka pitkään aikaan. Ja olihan siinä aikalailla hienoa tunnelmaa, kun vieressä oli tuttu ja turvallinen Benkku ja toisella puolella yksi eduskunnan ahkerimmista KD:n Sari Essayah jne. Myös ministeriaitio oli jälleen täyteen pakattu jne.

Ja toki siinä hymyä riitti kahvilassakin, kun maskit saimme heittää pois ja istua jopa pienellä porukalla samaan pöytään. Tämän hauskan selfien nappasi ennen kyselytuntia kollegani Pia Kauma.

On hyvä, että nyt yhteiskuntaa avataan silloin kun rokotekattavuus sen turvallisesti mahdollistaa. Toki jo nyt olemme kuulleet huolia, että pääministeri Sanna Marinin hallitus olisi kävellyt asiantuntijoiden yli ja purkanut yhteiskunnan koronarajoituksia liian nopeasti ja vastoin asiantuntijoiden esityksiä. Mielenkiintoista onkin nähdä mitä tästä vielä seuraa ja jos tilanne pahenee niin millaisia äänenpainoja sen jälkeen kuulemme. Varsinkin jos toteen näytetään, että Marinin toimesta hallitus olisi kävellyt terveysviranomaisten esitysten yli? Tähän asti kuitenkin hallitus on nimenomaan aina ainakin itse halunnut alleviivata sitä, he ovat tehneet aina vain sen mitä terveysviranomaiset ovat edellyttäneet?

Toivotaan, että koronatilanne tämän kuitenkin kestää.

Päivän hyvä uutinen tuli myös Ylen gallupista. Kokoomus jatkaa tukevasti maamme suurimpana puolueena. Ei kovin suuria muutoksia tämän kertaisessa gallupissa kaiken kaikkiaankaan ollut, mutta ehkä mielenkiintoisimpana vihreiden kannattajavaluma nyt vasemmistoliiton suuntaan. Miten Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon käy, kun sijaiseksi nousee Iiris Suomela? Käykö samalla tavalla kuin Rinteelle Marinin kanssa? Sijaisesta tulikin kerta heitolla puheenjohtajaa suositumpi. Ja aiheuttaako tämä hallituksessa nyt vihreiden suunnasta painetta saada ilmastonmuutostoimissa aikaa edes jotain? Paine ainakin kentällä ja mielenosoituksissa vihreiden suuntaan näyttää kasvavan ja samalla myös tyytymättömyys.

Ja vielä lopuksi. Paljon onnea 40-vuotias Teksti-tv! Mikä on muuten sinun paras muistosi tai mieleenpainuvin muistosi tai uutinen teksti-tv:n puolelta?

Kommentit