Eduskunta kokoontui uusille valtiopäiville – Työntäyteinen vuosi eduskunnassa edessä

Blogi, keskiviikkona 01.02.2017

​Eduskunnassa aloitimme tänään kevätistuntokauden. Vuoden 2017 Valtiopäivien alkajaisiksi valitsimme eduskunnan puhemiehistön ja huomenna sitten Tasavallan presidentti avaa virallisesti valtiopäivät Finlandia-talolla.

Kuva: Eduskunta

Mutta tänään siis valitsimme puhemiehen tehtävissä jatkamaan Maria Lohela. Varapuhemiehinä jatkavat Mauri Pekkarinen ja Arto Satonen. Itse olen ollut äärimmäisen tyytyväinen nykyiseen kolmikkoon. Maria palautti tai poisti puhemiehenpaikalta politikoinnin ja Pekkarisen johdolla eduskuntaan palasi jälleen iloinen ja kiivaskin debatoinnin maailma. Tykkään kummastakin. Arto on nyt jatkanut Paula Risikon aloittamaa työtä kolmantena puhemiehenä ja ollut tehtävässään myös juuri niin hyvä kuin osasin odottaa. Toimiva ja osaava kolmikko. Arvostan.

Lohela sai puhemiehenvaalissa 133 ääntä, Pekkarinen 124 ääntä ja Satonen 126 ääntä. Puhetta ensimmäisessä istunnossa johti eduskunnan ikäpuhemies, kansanedustajamme Pertti Salolainen.

Pertti Salolainen avasi tänään Kokoomuksen eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksen.

RAY historian viimeinen hallituksen kokous ja se oli kunnia saada päättää yli 70-vuotisen historian parhaaseen tulokseen. Haikein mielin upea tarina päättyy ja historiaksi muuttuu.

No nyt taas tietää että tekemistä tässä riittää 🙂 Illalla vielä Shellin parlamentissä puhemies Pena pisti hommia listaukseen.

Näin siis uusi istuntovuosi käyntiin ja aamulla jo ennen eduskuntaryhmät valitsivat ryhmien puheenjohtajat. Meillä ryhmän puheenjohtajistossa jatkavat Kalle Jokinen, Sari Raassina, Jukka Kopra ja Ben Zyskowicz. Itse tätä nelikkoa tuin ja tuen huomennakin. Erinomaista työtä tehneet ja ryhmä jälleen hyvässä iskussa ja vedossa.

Iltapäivällä vielä RAY:n historian viimeinen hallituksen kokous. Allekirjoitimme RAY:n historian parhaan tuloksen ja sen myötä oli helppo kiittää tärkeästä tehtävästä RAY:n varapuheenjohtajana. Nyt pallo on uudella Veikkauksella ja toivottavasti siellä osataan pitää myös vanhan RAY:n osa-alueen tuloskunto yhtä hyvänä ja kokonaisuutena pelituotot kasvu-uralla. Uudella Veikkauksella on isot saappaat täytettävä ja todella tärkeä näytönpaikka.

Illalla vielä piipahdin kotimatkalla kotikunnan Shellin parlamentissä. Sen kahvihetken jälkeen tietää, että ei tästä maasta ainakaan tekeminen kansanedustajalta lopu. Aika velikultia.

Kommentit