Edessä vaikeita päätöksiä.

Blogi, perjantaina 02.03.2012

Maaliskuussa edessä on kansanedustajaurani vaikeimpien päätösten aika. Sitä jo enteilee nyt lehdissä ja netissä leviävät erilaiset huhut ja väitteet vuorotellen mistäkin leikkaus- ja säästökohteesta. Itse olen ottanut nyt sellaisen periaatteen, että on parempi katsoa huolella kokonaisuus ampumatta alas yksitellen jokaista median tai jonkun poliitikon esille nostamaan säästökohdetta. Sitä tietä muuten käsissämme ei ole yhtään pelikorttia ja vain mustapekka eli verojen huima korotus ja sen kautta talouskasvun tappaminen.

Otetaan siis nyt maltilla. Pidetään pöydällä avoimesti kaikki erilaiset vaihtoehdot. Pitää olla valmius keskustella myös vaikeista asioista ja tehdä myös kipeitäkin ratkaisuja. Kun kuitenkin se on niin, että kaikista epäreiluinta on elää velaksi lapsiemme ja lapsenlapsiemme piikkiin. Maamme talous siis pitää saada tasapainoon. Sitä huutavat jo tulevatkin sukupolvet.

Aikainen herätys kevätsateiseen aamuun. Tänään aamusta ennen valiokuntia saan vieraita Lopen Launosten koulusta ja sitten aamupäivällä vielä vierasryhmän Kuuselan toimintakeskuksestakin. Mielenkiintoinen ja mukava päivä tuon kaiken vaikean alla siis edessä.

Kello 18.25 ja juuri Riihimäeltä kotiin. Tänään olin illansuun puhumassa ja keskustelemassa Riihimäellä talousalueemme ja seutukuntamme tulevaisuudesta ja myös taloudentilanteesta. Minua alkanut harmittaa se, että kaikissa keskusteluissa pitää nyt koko ajan joko vastustaa kuntaliitosta tai vähintäänkin pakkoliitoksia tai jotain. Samaan aikaan nimittäin unohtuu itse asia eli laadukkaiden ja hyvien peruspalveluiden turvaaminen. Itse olen aivan vakuuttunut, että täällä Hämeessä tullaan pärjäämään tulevaisuudessakin hyvin. Jos vaikka katsoo tätä omaa seutukuntaamme ja Hyvinkää mukaanlukien talousaluettamme niin en ymmärrä miksi tämä alue ei menestyisi. Täällä on hyvät liikenneyhteydet (jotka tosin vaativat osittain remonttia ja parannusta mm. Kantatie 54:n osalta ja pääradan osalta), täällä on maata asua ja yrittää ja täällä on ihmisiä ja väkimäärämme koko ajan kasvaa. Meitä ei siis edes uhkaa työvoimapulakaan ihan ensimmäisenä. Meillä on kaikki valttikortit käsissämme ja voimme hyvin katsoa tulevaisuuteen luottavaisella mielellä. Hyvinkää-Riihimäen talousalue tulee menestymään huomenna ja tulevaisuudessakin ja niin tapahtuu kaikkialla Hämeessä. Muistetaan se ja jätetään ihmeellinen kuntaliitospakkopullavouhotus nyt vähemmälle.

Tänään sain muutaman yhteydenoton myös liittyen siihen, että erinomainen kunnanjohtajamme Karoliina Viitanen on hakenut Rovaniemen kaupunginjohtajaksi. Toki tiesin asian jo aiemmin, mutta nyt kun se julkinen niin muutamalla sanalla sitä syytä kommentoida. Aikanaan olin itse Karoliinaa Lopelle hallintojohtajaksi valitsemassa ja sen jälkeen kunnanjohtajaksi houkuttelemassa Lopen kokoomuslaisen valtuustoryhmän johdolla. Tiesimme että hän on paras mahdollinen johtaja kunnallemme. Näin uskoisin, että nyt ajattelee muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes kaikki. Tiesin, että hän tarttuu toimeen, on rohkea ja vastuuntuntuinen ja tulee tekemään työtä itseään säästämättä. Sen on nyt muutkin saaneet huomata ja se on huomattu myös muuallakin. Kun itse tätä omaa kuntaa katselee myös viikottain toisestakin vinkkelistä niin voin todeta, että kunnanjohtajamme on huomattu ja hän on jäänyt monen mieleen ja nimenomaan positiivisessa hengessä. Senkin tiesin hänen vahvuudeksi. Tottakai olen enemmän kuin harmissani, että hän nyt hakee Rovaniemelle. Mutta ymmärrän hyvin. Se on hänen ja perheensä entinen kotiseutu ja kotikaupunkikin ja ymmärrän myös sen, että aivan ainutlaatuinen kaupunkikin houkuttaa. Välillä elämässä pitää tehdä rohkeitakin ratkaisuja ja siinäkin arvostan Karoliinaa.

On ollut upea olla hänen esimiehenä kunnanhallituksen puheenjohtajana ja henki kunnanhallituksessakin on mitä parhain. Siitä iso osa kuuluu Karoliinalle. Asiat on hyvin valmisteltu hänen ja virkamiesten toimesta. Perusteltu huolella ja monesta näkökulmasta ja aina myös taustakeskusteltu huolella ja ajoissa mm. puheenjohtajistossa ja kunnanhallituksenkin pöydässä. Voisi sanoa, että Karoliina Viitanen palautti tekemisen meiningin ja se näkyy monessa. On ollut kiva tehdä töitä.

No minä toivon, että Karoliina jatkaa Lopella. Hänen paikkansa on täällä tulevaisuudessakin ja joskus vaikkapa talousalueellammekin isommissakin saappaissa. Näin toivon, mutta ymmärrän tosiasiat. Tunnustan ne. Mutta katsotaan mitä tuleman pitää.

Mutta tuo tekeminen näkyy myös ensi maanantain kunnanhallituksenkin listalla. Jälleen yksi yritystontti kaupan ja nyt pitkään päänavausta odottaneelta Ojajoenkaaren asuinalueelta ja samaan aikaan käymme neuvotteluja muidenkin tekijöiden ja yritysten kanssa. Toivottavasti niistäkin saan kertoa pian. Loppi kasvaa ja kehittyy.

….

Mutta päivä tänään eduskunnassa vauhdilla. Vieraina ensin 5. ja 6. luokkalaiset Lopen Launosten koululta. Upeat aktiiviset koululaiset ja aika meni jutellessa ja kysymysten parissa kuin siivellä. Sen perään sitten Kuuselan Toimintakeskuksen ryhmä vieraaksi ja olikin hauska saada tämä ryhmä viimein visiitille. Mukana entinen työkaverini, yksi entinen oppilaani ja yksi entinen koulukaverinikin. Niin se elämä menee.

Vierailujen jälkeen sitten ulkoasiainvaliokunta ja siellä mm. USA:n tilanteesta ja sitten lyhyt täysistunto. Nyt jo kotona ja vapaailta. Se tuntuu hyvälle.

 

 

 

 

Kommentit