Avoin ja rehellinen politiikka kestänyt vaikeinakin aikoina – Ylen mittauksessa Kokoomuksen suosio kestänyt

Uutiset, sunnuntaina 05.04.2009

Yle Uutisten sunnuntaina 5. huhtikuuta julkistama puoluekannatusmittaus kertoo, että kokoomus on säilyttänyt asemansa ja kannatuksensa myös vaikeiden aikojen ja päätösten keskellä. Kokoomuksen kannatus on säilynyt ennallaan 23,3 prosentissa. SDP on toisena 21,4 prosentin kannatuksella ja keskusta kolmantena 19 prosentillaan. Keskustan kannatus on jatkanut edelleen alamäkeään.

– Olemme joutuneet tekemään paljon isoja ratkaisuja ja taloustilanne on päivä päivältä vaikeampi. Olen tyytyväinen, että oikeat toimet taloutemme elvyttämiseksi on huomattu ja ne saavat kansalta näin vahvan tuen, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreimpia puoluekannatuslukuja.

– Edellisestä puolueiden kannatusmittauksesta helmi-maaliskuun vaihteesta olemme nostaneet kannatustamme 0,7 prosenttia. Se on hieno kiitos vaikeiden aikojen vastuunkannosta, kiitteli Heinonen, mutta muistutti, että vastuuta pitää kantaa huomennakin ja vaikeisiinkin ratkaisuihin pitää olla valmiutta. Gallupien mukaan ei Heinosen mielestä saa ryhtyä elämään.

Vihreiden kannatus on nyt 10,9%, perussuomalaisten 9,2. Pikkupuolueista niin Vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit kuin myös RKP:kin ovat notkahtaneet maaliskuussa reilusti. Vasemmistoliiton alamäki on ollut 0,7 prosenttia ja nyt puolueen kannatus on reilusti perussuomalaisten alle eli 7,4% ja KD:n ja RKP:n alamäki on puoliprosenttiyksikköä kummallakin. Kristillisten kannatus on enää 3,9 prosenttia ja RKP:n 3,5 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliiton suosio on nyt ennätysalhaalla.

Yle Uutisten puolueiden kannatustutkimukseen haastateltiin 2 889 suomalaista 9.3.-2.4.2009.

Kommentit