Atlantic Council ja US Ulkoministeriö – aamuksi kotiin

Blogi, perjantaina 26.04.2024

Työviikko valtameren takana alkaa pikku hiljaa kääntyä pitkään paluulentoon. Lauantaina aamupäivällä pitäisi olla kotona, jos kaikki menee hyvin. Pitkä tapaamisten ja palavereiden viikko täällä pian takana ja olen varma, että perästä kuuluu.

Viikon ehdottomasti kovimmat tapaamiset Pentagonissa ja Virginian kansalliskaartissa, Virginia National Guardissa. Isoja aiheita ja isoja ratkaisuja. Ja uskoisin, että tänään vielä ulkoministeriön tapaaminen antoisa. Suhteemme Yhdysvaltoihin on historiallisen vahvalla perustalla ja yhteistyömme ennen

näkemättömän vahvaa ja alati syvenevää. Palailen näihin aiheisiin, kun sopimuksia saadaan valmiiksi ja allekirjoitetuksi.

Nyt laukut matkaan ja viimeisten palavereiden kautta kentälle ja lentoon.

……,

Tänään myös julki kaupat millä Puolustusvoimille hankitaan raskaita panssaroituja 6×6-miehistönkuljetusvaunuja
Patria Land Oy:ltä.

Maavoimille hankitaan raskaita panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja, joita on tarkoitus käyttää kriisinhallintatehtävissä. Hankintaan kuuluu sen ensimmäisessä vaiheessa yksi esisarjan ajoneuvo ja 20 ajoneuvoon kiinnitettävää etäohjattua asejärjestelmää. Hankintaan liittyy lisähankintavaraus 18:n uuden ajoneuvon hankinnasta ja ajoneuvojen varustelusta, huollosta, varaosista ja koulutuksista.  Raskaan miehistönkuljetusajoneuvon etäohjatun asejärjestelmän tuotekehitykseen on osallistunut myös Ruotsi, jonka kanssa pyritään samanaikaisuuteen asejärjestelmien hankinnassa.

Hankinta tehdään osana kansainvälistä maamme johtamaa CAVS-hanketta (CAVS, Common Armoured Vehicle System), jossa ovat mukana myös Latvia, Ruotsi ja Saksa. Maat kehittävät hankkeessa Patrian kanssa Patrian 6×6 -panssariajoneuvoalustalle yhteistä vaatimusten mukaista pyöräpanssariajoneuvojärjestelmää, joka sisältää useita ajoneuvoversioita mukaan lukien nyt hankittavat raskaat miehistönkuljetusajoneuvot.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo lisähankintavaraus mukaan lukien on noin 60 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa lisähankintavaraus mukaan lukien on noin 56 henkilötyövuotta.

Ajoneuvojen ja etäohjattujen asejärjestelmien toimitukset alkavat 2026.

Hyviä uutisia siis tulee ja tulee jatkossakin.

 

 

 

 

 

Kommentit