Ari Laivola ja Timo Heinonen nopeimpina 37. Riihimäki-rallissa

Uutiset, sunnuntaina 16.01.2011

Perinteikäs Riihimäki-ralli avasi lauantaina historic-autojen rallisarjan. Mukana oli toki myös koko joukko moderneja ralliautoja. Kaikkiaan talvinen ralli kokosi kilpailuun runsaat 180 osanottajaa.

Hienossa talvisäässä ja monituhatpäisen yleisön reunustamilla erikoiskokeilla ajetun rallin ylivoimaisesti nopein kuljettaja oli Turengin Ari Laivola yhdessä Lopen UA:ta edustavan Timo Heinosen kanssa. Ruotsin MM-ralliin valmistautuva kuljettaja ajoi Super 2000 -luokan Peugeot 207:llä nopeimman ajan viidelle rallin kuudesta erikoiskokeesta.

– Neloserikoiskoe ajettiin pienellä metsäautotiellä, joka ei jostain syystä sopinut lainkaan autollemme. Myös lisävalot oli suunnattu liian ylös, mistä oli paljon haittaa lumipölyssä. Sama vaiva kiusasi jo edellisellä erikoiskokeella. Nelosen jälkeen oli huolto ja siellä saimme valot säädettyä kohdalleen, Laivola kertasi.

Laivolan kartanlukija, kansanedustaja Timo Heinonen kertoi, että viimeisen erikoiskokeen lopussa vauhti hiipui. Heinonen arveli autokunnan menettäneen ainakin kymmenen sekuntia pienen teknisen haitan takia.

– Näin, että kojelautaan syttyi punainen varotusvalo ja tietokone käski pysähtymään. Oli se aika jännittävä hetki, kun mittaristossa lukee käsky sammuttaa välittömästi moottori. Ari pudotti vauhtia ja moottorin lämmöt alkoivat laskea. Toisaalta myös sen huomasi selvästi, että moottorin turvajärjestelmä meni päälle, koska muutamassa ylämäessä vauhti putosi selvästi, eikä normaalia tehoa ollut käytettävissä, Heinonen kuvaili.

– Siitä huolimatta kokemus oli taas kerran hieno ja monella tapaa valaiseva. On jälleen syytä kiittää ralliteiden varren asukkaita ja tienhoitokuntia, jotka ovat antaneet rallille luvan käyttää näitä hienoja ja monipuolisia teitä. Toivottavasti ralliyleisö osasi käyttäytyä asianmukaisesti. Rallissa pitäisi aina muistaa, että me olemme vieraina niiden ihmisten mailla, jotka asuvat siellä, Heinonen lisäsi ja halusi kiittää myös Riihimäki Rallin monisatapäistä talkooväkeä rallin järjestelyistä.

Ari Laivolan rallikausi jatkuu seuraavaksi samalla Super2000-luokan Peugeot 207 –autolla Ruotsin MM-rallissa. Timo Heinosen seuraava ralli on sen sijaan F-Cupin Kaloppiralli helmikuun lopussa.

– Lähden Kaloppi-ralliin yhdessä kuusinkertaisen rallin Suomenmestarin Juha Salon kanssa. Juha palaa 15 vuoden tauon jälkeen kaksivetoisen Toyota Starletin rattiin ja edessä on varmasti mielenkiintoinen ralli, pohti Timo Heinonen.

Kommentit