Ammunnan SM-kilpailut käyntiin Lopen Ampumaurheilukeskuksessa – ”Nämä kisat ennen muuta kiitos ja kunnioitus radan rakentaneita kohtaan”

Blogi, torstaina 22.07.2021

Suomen Metsästäjäliitto täyttää 100 vuotta ja näin meillä Lopella tänä viikonloppuna pidettävät metsästysammunnan Suomenmestaruuskilpailut ovat osa juhlavuotta. Myös kilpailujen pääsponsorin Sakon perustamisesta tuli keväällä täyteen samaiset 100 vuotta ja näin kisat ovatkin tuplajuhlakisat. Onnea siis vielä tänäänkin SML ja Sako!

Kuvassa Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalaisen kanssa. Kuva: SM-kisat Ari Pakarinen

Kilpailuviikonloppu alkoi tänään aamulla avajaisseremonioilla ja sen jälkeen jo radoilla saatiinkin käyntiin ensimmäiset mitalitaistelut. Ratamme on kokenut isot peruskorjauksen ja myös suuren laajennuksen SM-kisoihin ja nämä kisat ovatkin upea kiitos ja kunnianosoitus tämän radan aikanaan ensin raivanneille ja rakentaneille ja nyt SM-kisoihin laajentaneille. Alun alkujaan radan tekivät kunnan hankkimalle ja 17 eurolla ratayhdistykselle vuokranneelle maalle loppilaiset metsästäjät, loppilaiset reserviupseerit ja loppilaiset reserviläiset. Myöhemmin mukaan rakentaja- ja tekijäjoukkoon liittyivät myös urheiluampujat AHA:n kautta.

Nyt rata on suurempi kuin koskaan ja työt sen parissa jatkuvat näiden kissojenkin vaiettua. Alue saa korkeat 25-metriset maavallit ympärilleen ääniä hallitsemaan ja hillitsemään ja tavoitteena on myös saada alueella vielä hieman uusiakin suorituspaikkoja. Isoja hankkeita ja upeasti tehty hyvässä yhteistyössä radan, kunnan ja alueen maanomistajien ja naapureiden kanssa. Erinomainen esimerkki todellisesta yhteistyöhankkeesta.

Tänään kuitenkin SM-kisat käyntiin. Kilpailuja johtaa radan puheenjohtajana alusta asti toiminut Kari Kuparinen ja Kari kyllä ansaitseekin ison kiitoksen tästä ja kaikesta työstään radan eteen. Ilman Karia ei tätä rataa tällaisena olisi eikä myöskään näitä kisoja. Arvostan.

Hienoja suorituksia avajaispäiväkin tarjosi. Reilua ja rehtiä kisaamista. Huomenna jatketaan ja illalla myös kisatanssit Kallan johdolla Vojakkalan Lavalla. Ja kisathan jatkuvat aina sunnuntaille asti eli ei muuta kuin tervetuloa seuraamaan!

Niin ja tänään illalla myös jälleen Lopen Kesätori eli sinnekin kannattaa ajella vaikka kauempaakin. Ohjelmaa, hyvää ruokaa ja juomaa ja sitä kivaa kesätoritunnelmaa. Tervetuloa Lopelle!

 

 

 

Kommentit