Alli Paasikiven Joulukaktus palasi Presidentinlinnaan – Lapsen kanssa jännä vierailu Jenni Haukion luo

Blogi, maanantaina 28.08.2017

Aikanaan Tasavallan presidentti Juho Kusti Paasikiven ollessa maamme presidenttinä sisäkkönä Presidentinlinnassa toimi lasteni sukulainen. Jäädessään eläkkeelle hän sai rouva Alli Paasikiveltä luvan ottaa pätkän joulukaktusta mukaansa. Joulukaktushan lähtee tällaisesta pistokkaasta helpolla kasvamaan ja kukka sai jatkaa eloaan uudessa paikassa. Vuosien saatossa tietääkseni alkuperäinen kaktus hukkui linnasta, mutta lasteni suvussa kaktus säilyi ja muutama vuosi sitten saimme siitä lasteni isotädiltä kaksi oksaa kotiimme. Päätimme silloin viisi vuotiaan lapseni kanssa kasvattaa toisesta uusi joulukaktus Presidentinlinnaan ja tänään Jenni Haukio otti meidät ja kukan vastaa linnassa. Alli Paasikiven Joulukaktus siis palasi näin Presidentinlinnaan ja toivottavasti säilyy siellä jälleen vuosia ja vuosikymmeniä ja kukkisikin pian jälleen kauniina.

Jenni järjesti pienelle 7-vuotiaalle lapselleni ikimuistoisen vierailun Presidentinlinnaan ja parhaat herkut upeissa saleissa. Suuri kiitos tällaisesta mahdollisuudesta ja kokemuksesta.

Suomi 100 vuoden meidän huippuhetki! Illalla vielä istutimme Pekkalan puulajimetsään Jenniltä saamamme Mäntyniemen männyn.

….

Kansanedustajat Päiväkodeissa

Tällä viikolla vierailen koulujen jälkeen sitten päiväkodeissa. Kalenterissani on vierailuja niin Lopella, Ypäjällä, Riihimäellä ja Janakkalassakin ja tavoitteena tutustua erilaisten päiväkotien ja varhaiskasvatuksen arkeen. Mukaani otin tänään aamulla myös repullisen minun omia lapsuuden satukirjojani ja niitä luin Päiväkoti Pellavan ja Läyliäisten Eskarin lapsille.

Mukava vierailu ja hieno jälleen saada huomata miten hienossa ja hyvässä kunnossa meillä Lopella on tilat ja paikat ja toimintakin! Kiitos antoisasta aamusta mukavien lasten kanssa.

Kommentit