Alkavalla viikolla kansalaisaloite kellojen siirtelystä eduskuntaan – Tulen äänestämään aloitteen puolesta

Blogi, sunnuntaina 25.06.2017

”Ehdotan valtioneuvostolle, että he ryhtyisivät valmistelemaan asetusta/lakia siitä että kellojen kesäaikaan siirtäminen ja sen jälkeen tietysti syksyllä ajan palauttaminen ns. normaaliaikaan lopetetaan. Pysyttäis aina vain ja ainoastaan normaali ajassa.”

Näin kuuluu nyt alkavalla viikolla meidän eduskunnan täysistuntoon ja sitä kautta valiokuntakäsittelyyn tuleva kansalaisaloite kesäajasta luopumiseksi.

Itse olen vuosia sitten tehnyt kansanedustajana vastaavan esityksen ja uusinutkin sen useamman kerran ja nyt toivon , että kansalaisaloitteella saisimme asiaan lopulta vauhtia ja pontta. Kesäajasta luopuminen on siis lopulta EU-tasoinen asia, kun se perustuu EU-direktiiviin vuodelta 2002. Nyt yli tarvittavan 50 000 allekirjoitusta keränneen, myös minun nimeni sisältävän, kansalaisaloitteen tavoite on patistaa maamme hallitus ja liikenneministeri Anne Berner ryhtymään toimiin jotta päätös saataisiin aikaan EU-tasolla. Pelkällä kansallisella päätöksellä EU-direktiivistä ei voi irtaantua ja siksi asiassa pitää edetä nyt näin. Mutta ratkaisevaa on se, että saammeko eduskunnalta enemmistön lausuman taakse mikä vaatii hallitukselta toimia asiassa.

Harvasta esityksestäni on tullut ja tulee edelleen niin paljon palautetta ja lähes yksinomaan myönteistä palautetta kuin tästä kesäajasta luopumisesta eli ns. kellojen käätelystä. Merkille pantavaa on sekin, että Kansalaisaloite.fi-palvelun mukaan nyt tehdyn kansalaisaloitteenkin vilkkaimmat allekirjoituspäiviä olivat 27.10, 9.11, 23.3, ja 26.-27.3.

Hienoa, että asia nyt saadaan eduskuntaan ja itse lupaan olla aktiivinen koko käsittelyn ajan sen eteen, että velvoittavan lausuman taakse saamme lopulta äänestyksessä enemmistön kansanedustajista. Näin uskon ja toivon.

….

Kello 21.36 ja mukava perhe- ja ystäväjuhannus takana. Eilen vielä lisää kummeja ja ystäviä Pekkalaan juhannusiltaa istumaan ja saunomaan ja tänään sitten siivoiltu ja paikkailtu. Pekkalan 14. Juhannus näin päätökseen. Kiitos kaikille.

Formulat myös seurattu ja Bakussa monenlaista ohjelmaa ja tapahtumaa. Hienosti Valtteri Bottas jälleen taistellen kakkoseksi maalisuoran ohituksella. Kimi Räikkösellä vaikea kisa, mutta uskon, että se kaksoisvoittokin vielä tälle kaudelle saadaan.

Huomenna Helsinkiin ja tiukka kellonympäriviikko edessä. Isoja asioita pöydässä mm. laajempi talouskeskustelu missä pidän Kokoomuksen pääpuheenvuoron ja paljon muutakin. Todennäköisesti myös sotesta saadaan lisää tietoa ja askelmerkkejä. Itse jo sitä mieltä, että aikalisää hyvä ottaa nyt kokonaisuuden kanssa. Palataan asiaan.

 

 

Kommentit