Alexander Stubbille arvostettu Eurooppa-palkinto

Uutiset, perjantaina 06.02.2009

Suomen kokoomuslainen ulkoministeri Alexander Stubb sai vastaanottaa perjantaina arvokkaan Eurooppa palkinnon, kun Heinz Schwarzkopf -säätiö päätti myöntää Stubbille palkinnon 200 000 nuoren euroopplaisen esityksestä. Stubbin nyt saama Eurooppa-palkinto myönnetään joka vuosi henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt Euroopan yhdentymistä ja sen vastuullista roolia maailmassa. Aiemmin arvostetun palkinnon on saanut mm. Haagin sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla del Ponte.

Stubb vastaanotti palkinnon Berliinissä ja palkinnon nuorten esitysten pohjalta myöntänyt palkinolautakunta perusteli valintaansa mm. Stubbin vakuuttavalla toiminnalla Etyj-puheenjohtajana. Stubbin kehuttiin myös olevan monen nuoren eurooppalaisen esikuva.

– Tällaisia tunnustuksia kun maamme saa niin emme tarvitse erillisiä imagoryhmiä. Stubb on itsestään parasta pr:ää mitä maamme on voi maailmalla saada, iloitsi kansanedustaja Timo Heinonen ja vahvisti, että Stubbin myötä on tullut paljon yhteydenottoja nuorilta ja moni on halunnut mukaan politiikkaan juuri ulkoministerin innoittamana.

– Stubb on tuonut politiikkaan aivan uuden draivin ja jopa tavan tehdä tätä työtä. Hänestä on helppo olla ylpeä. Osaaminen on maailmanluokkaa ja ihmisenäkin Aleksi on upea. On helppo keksiä enemmänkin kuin kolme pointtia miksi Stubb tämän palkinnon ansaitsee, kehui Heinonen.

Kommentit