Aleksin Markkinat, Piispantarkastus ja Yrittäjäjuhlaa.

Blogi, lauantaina 04.10.2014

Usvan keskeltä lauantaita. Tänään mukava päivä. Aamusta ensin Riihimäelle perinteisille Lasinkoulun Aleksin markkinoille. Ne yhdet parhaat markkinat vuodesta toiseen. Paljon leivonnaisia ja käsitöitäkin ja mukava kun koululaiset itsekin puuhassa mukana. Sitten päivä jatkuukin Piispantarkastuksella.

Lopen seurakunnan piispantarkastus pidetään nyt lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ja meitä loppilaisia kutsutaan tapaamaan piispaa erityisesti lauantai-iltapäivällä ja sunnuntaiaamuna. ”Kakkukahvit piispan kanssa” tarjoillaan lauantaina 4.10. klo 15.00 koulukeskuksen Loppi-salissa (Opintie 2-4). Seurakunta toivoo aktiivisuutta meiltä tavallisilta seurakuntalaisilta. ”Kahvien lomassa on mahdollista tuoda lyhyet terveiset piispalle. Miltä loppilainen usko näyttää, tuntuu ja kuulostaa? Miten usko näkyy elämässä? Tukeeko seurakunnan organisoitu toiminta uskoa? Uskommeko me omassa elämässämme hyvän tekemiseen? Onko kristinuskolla merkitystä tämän päivän tavalliselle loppilaiselle? Terveisiä saa tuoda seurakunnan organisoidusta toiminnasta, mutta ennen kaikkea keskustelemme uskosta ja elämästä. Tule rohkeasti mukaan jakamaan omia ajatuksiasi ja kysymyksiäsi.” Ajattelin siis vastata kutsuun myöntävästi ja mennä. Edellisestä Piispantarkastuksestani onkin jo aikaa. Edellisen piispantarkastuksen Lopella on pitänyt piispa Juha Pihkala syksyllä 2006. Silloinkin muistaakseni myös valtuustonpuheenjohtajana olin mukana. Hienoja muistoja.

Ja illalla sitten Tulinummeen. Lopen Yrittäjien Vuoden Yrittäjäjuhla nyt siellä. Itse siis olen kuulunut tähän kotiyhdistykseen jo yli 10 vuotta. Eli heti kun yrittäjäksi ryhdyin niin Suomen Yrittäjiinkin liittyin. Tänään jälleen ystävien kanssa juhlanpaikka ja tästä illasta tulee ainutlaatuinen minullekin. Voin kertoa vasta myöhemmin miksi.

Nyt lauantaipäivää, josta tuntuu tulevan hyvä.

Kello 17.10 ja mukava päivä Aleksin markkinoiden ja Piispantarkastuksen parissa Lopella. Juuri erittäin antoisa kahvitilaisuus seurakuntaväen ja piispa Matti Repon kanssa Lopen koulukeskuksessa. Ja hieno oli huomata miten eri-ikäistä ja eri elämäntilanteissakin elävää väkeä oli mukana. Itse toivoin seurakunnalta perinteiden vaalimista, mutta myös ajassa elämistä ja suvaitsevaisuuden vahvistamista Suomessa. Toivoin, että kirkko myös vastaisi siihen huutoon, että tarjontaa pitäisi olla nuorille aikuille ja myös sellaista helposti saavutettavaa esimerkiksi Tuomasmessuja ja muuta. Mutta en täällä tämän syvemmälle mene seurakunnan asioihin. Itse olen halunnut aina pitää itse irti seurakunnan päätöksenteosta. Tänäänkin olin paikalla tällaisena tavallisena riviseurakuntalaisena ja itseasiassa Lopen seurakuntaan varsin tyytyväisenä sellaisena. Ja olenhan minä niin kuin aiemmin viikolla jo kirjoitin itse saanut paljon seurakunnalta sen nuorisotyössä. Hupparikansan kasvatti siis.

Aleksin Markkinoilla myös hyvin väkeä liikkeellä vaikka ehkä hieman vähemmän myyjiä olikin nyt mukana. Mutta ne tärkeimmät koulun luokkien leivonnaistiskit ja muut olivat tavanomaiset upeat. Kiitos taas Sirkka Ojaniemelle ja koululaisille ja heidän vanhemille hienosta päivästä. Oli ilo saada olla taas mukana.

Nyt Yrittäjäjuhlaan mihin palaan sitten huomenna. Syytä  nimittäin hieman laajempaan kirjoitukseen silloin. Maltakaahan.

 


Kommentit