Älä tule paha vuosi, tule hyvä vuosi.

Blogi, perjantaina 31.12.2021

Vuosi 2021 vetelee nyt viimeisiään. Taaksepäin, kun katselee, niin onhan tämä kaksykkönen ollut aikamoinen. Covid-19 on ollut seuranamme tylsistymiseen ja hermosen kiristymiseen asti ja näyttää siltä, että sen seurassa saamme aloittaa myös kakskakkosenkin.

Korona on todentotta ollut tämän päättyvänkin vuoden kutsumaton vieras.

Muuten vuosi on ollut hyvä. Voisi todeta laulun sanoin, että elämältä paljon sain. Mutta kyllä olen yrittänyt paljon antaakin. Töissä ollut poikkeuksellisen vauhdikas ja työläs vuosi, mutta työ on myös tekijäänsä kiittänyt. Kokoomuksemme on tällä hetkellä maamme suosituin puolue ja myös kuluvan vuoden kuntavaaleissa otimme jälleen suurimman kuntapuolueenkin paikan. Ja tietysti itseäni lämmitti se, että Kokoomus oli suurin valtakunnallisesti, mutta myös suurin Kanta-Hämeessä ja lukuisissa kaupungeissa ja myös meillä piskuisessa Lopen kunnassa. Lopen ykköspaikka oli Kokoomukselle kuntahistorian ensimmäinen ja ennen muuta vahvan ja pitkäjänteisen työn ja yhteistyön – yhdessä tekemisen – tulos. Kiitos siis kaikille työtämme 2021 tukeneille. Nyt tammikuussa sitten aluevaalit ja toivottavasti saamme sielläkin luottamusta päästä hoitamaan yhteisiä sote-asioitamme ja palo- ja pelastustoimenkin asioita. Mukana ollaan ja käytettävissä, jos niin haluatte.

Päättyvä vuosi oli myös monelle terveyden kannalta raju ja kovakin. Monelle kohtalokaskin. Me saimme välttyä koronalta ja muutenkin säilyä terveinä. Kaikki eivät ja useammalle tutulle ja läheiselle 2021 jäi myös elämän viimeiseksi. Osanottoni vielä teille kaikille ja voimia jaksaa eteenpäin uuden vuoden tullessa. Moni lähti liian varhain – kesken kaiken – toiset pitkän elämäntyön tehneinä. Heidän kaikkia muistoa kunnioittaen ja elämäntyöstä kiittäen.

Myös sairaudet seuraa monia tulevaankin vuoteen. Toivottavasti taistelunne voitatte. Ajatukset luonanne ja parasta toivoen. Mutta on myös monia jotka joutuvat sairautensa kanssa elämää loppuelämänsä. Muistisairaudet ja muut vastaavat ovat monen uudenkin vuoden seuralaisia. Niiden sairauksien kanssa on vain opittava elämään, vaikka meille läheisillekin se on todella raskasta ja raastavaakin. Yritetään itse kukin pärjätä.

Mutta otsikkoni oli, että…

Älä tule paha vuosi, tule hyvä vuosi.

Toivotaan sellaista kaiken tämän keskellä. Parempaa vuotta henkilökohtaisesti jokaiselle, meidän läheisille ja ystävillemme. Parempaa vuotta ihan jokaiselle. Ei sen tarvitsisi paljoa parempi olla, mutta kunhan mentäisiin parempaa kohden.

Ja ei tietenkään voi tässä paikassa olla ajattelematta maailmankin suuria murheita. Mitä tapahtuu Afganistanissa? Pääsevätkö tytöt kouluun? Naiset töihin? Riittääkö maassa ruokaa ja elämää? Mitä tapahtuu Lähi-idässä ja Afrikassa niiden omien kriisien kanssa? Miten Pohjois-Korean tilanne kehittyy? Ja miten voimme tukea Ukrainaa riittämiin, kun heidän vapaus ja itsenäisyys on uhattuna? Ja mitä tekee Putin ja Venäjä muutenkin? Saako vapaat ja itsenäiset maat elää rauhassa ja myös venäjän kansa itsekin? Tätä kaikkea toivoisin. Päättyvä vuosi on ollut liian huono tässäkin valossa.

Toivotaan, että näissä tapauksissa saataisiin aikaan keskustelua. Nimittäin aina on parempi vaikka hiljainen ja vaisumpikin dialogi, kuin äänekäs monologi.

Kiitos siis päättyvästä vuodesta teille kaikille bloginikin lukijoille ja seuraajille. Lämmin kiitos myös tuesta ja tsempeistä tänä vuonna. Tehdään yhdessä ensi vuonnakin. Nyt Pekkalassa uuden vuoden aatto ja uutta vuotta vastaanottamaan. Kaunis talvipäivä tämäkin ja tänään luisteltu, ulkoiltu ja illaksi lämpiää vielä Pekkalan sauna ja avantokin odottaa. Pestään vanha vuosi pois.

Aluevaalien OmaHäme 22 Facebook Livet tulevat. Sarja alkaa Tiina Seppälän johdolla maanantaina 3.1.2022 kello 18.00 kansanedustaja Facebook-sivullani. Tervetuloa mukaan!

Kommentit