Aamulehti: Naton vastustajana tunnettu Tuomioja salasi linjanmuutoksensa vaalikampailun ajan Suomi päätti jo tammikuussa Nato-joukkoihin osallistumisesta

Uutiset, lauantaina 14.04.2007

Aamulehden verkkosivut kertoivat 13.4, että Suomi on siirtymässä Ruotsin tapaan selkeämmin kiinni Naton kylkeen. Lehden mukaan Suomen ja Ruotsin ulkoministerit tekivät jo tammikuussa periaatepäätöksen osallistumisesta Naton nopean toiminnan joukkoihin, mutta Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja salasi tiedon eduskuntavaalikampanjan yli.

Tähän asti salassa pidetty suunnitelma yhteistyöstä on Aamulehden mukaan kolmiportainen ja kyseessä on Alma Median Helsingin toimituksen tietojen mukaan myönteinen suhtautuminen tiivistyvään yhteistyöhön Naton NRF-joukkojen kanssa. Sen ensimmäisessä vaiheessa osallistuttaisiin harjoituksiin. Toisessa vaiheessa mukaan tulisivat mahdollisesti joukkojen päivystysvuoroihin osallistuminen ja sen jälkeen kansallisella erillispäätöksellä suoranaiset operaatiot.

Asia on valmisteltu Suomessa siis hyvin pienessä piirissä. Jostain syystä Naton vastustajana tunnettu Tuomioja salasi linjanmuutoksensa vaalikampailun ajan ja vielä tammikuisen päätöksen jälkeen Tuomioja sanoi, että mitään muutoksia turvallisuuspoliittiseen linjaan ei valmistella.

Lähde: Aamulehden verkkosivut www.aamulehti.fi

Kommentit