40. Uudenmaan Rastipäivä Lopen Kalamajan kämpällä – ”Tällaiset tapahtumat todella tärkeitä kunnallemme”

Uutiset, lauantaina 05.05.2012

Uudenmaan 40. Rastipäivät kisataan tänä viikonloppuna Lopella Kalamajan Kämpän maastoissa. Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen tutustui lauantaina kilpailun avauspäivänä tapahtumaan ja näkemä yllätti hänetkin. Metsässä Vääränvastamäen maastoissa liikkui viikonlopun aikana yli 800 suunnistajaa ja mukana järjestelyissä nähtiin kilpailun tehneiden Riihimäen Suunnistajien lisäksi myös loppilaisia tekijöitä. Kalamajan kämpän ”isännät” Lopen Samoojatkin hääräsivät ahkerasti kämpällään.

– Olihan se aikamoista vilskettä metsässä ja Kalamajan kämpällä. Yli 800 suunnistajaa tänne tuova tapahtuma on juuri sitä mitä kuntamme kaipaa. Voi hyvin todeta, että jo yksin Samoojien loppumattoman talkooinnon ja tällaisten tapahtumien takia tämän paikan hankkiminen kunnalle oli järkevää, totesi Timo Heinonen Kalamajan Kämpällä.

Lopen Samoojat ovat tehneet Kalamajan kämpällä satoja ja satoja talkootunteja ja nyt kun paikka on saanut ajanmukaiset vesi- ja sähköjärjestelmät niin paikan käyttö on lisääntynyt hurjasti.

– On ollut mukava huomata miten hienosti paikka on lähtenyt liikkeelle. Itse olin aikanaan heti vakuuttunut, että tästä tulee kova juttu Lopen Samoojien käsissä ja nyt olen varma, että viimeisetkin epäilijät ja vastustajat ovat varmasti samaa mieltä, kiitteli Heinonen Lopen Samoojien aktiiveja kisan tuoksinassa.

40. Uudenmaan Rastipäivät järjestävät Riihimäen Suunnistajat olivat tehneet alueella myös valtavan työn. Alueen metsistä oli tehty tarkat suunnistuskartat ja paikalle oli järjestetty mm. lisää wc-tiloja ja peseytymistiloja. Myös ajanottojärjestelmät ja muut alueet oli rakennettu paikalle tällä viikolla.

– Työ on ollut iso myös tätä kilpailua järjestettäessä. Mutta on todella hienoa ja kunnallemme arvokasta pr:ää, että tällaisia kilpailuja halutaan ja voidaan järjestää meillä. Kyllä se tuntui hyvältä kun yksi erittäin kokenut suunnistaja totesi maalissa, että ”En ole tällaisia maastoja ennen nähnyt. Aivan hurjia nousuja”, hymyili Timo Heinonen.

Rastipäivät keräsivätkin runsaasti kiitosta niin paikan, maastojen kuin järjestelyiden osalta.

– Nyt kun kartat ja muut on kunnossa niin varmasti paikkaa tullaan käyttämään jatkossakin erilaisissa suunnistusjutuissa. Ja kyllähän nämä kartat ja muut palvelevat myös loppilaisia käyttäjiä. Uskoisin, että esimerkiksi partiolaiset ja myös koulut mielellään hyödyntävät tätä upeaa Kalamajan kämppää jatkossa, pohti Timo Heinonen.

Kilpailujen toinen päivä juostaa Kalamajan kämpän maastoissa huomenna 6.5.2012.

Kommentit