13. Lopen Wappu senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla – Tämä suomalaisen työn juhlapäivä omistettakoon korona-ajan uupumattomille työntekijöille

Blogi, perjantaina 01.05.2020

Glada Vappen! Iloista Vappua!

Tämäkin päivä nousi ja kaunis kevätpäivä onkin. Tänään jo 13. kerran juhlistimme vappua Lopen kirkonmäellä senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla. Tällä kertaa mäelle ei voitu kokoontua perinteiden mukaan isolla porukalla, mutta pienellä porukalla kokoonnuimme. EtäWappu ja kukkien lasku patsaalle ja kaksi kaunista laulua Marimella Röökin ja Petri Lindbergin toimesta.

Nyt ei siis varsinaista vapun puhetta patsaalla kuultu, mutta lyhyet sanat ennen kukkien laskua kuitenkin lausuin. Eeva Pyhälammi ja Venla Hatakka laskivat sinivalkoiset kukat patsaalle.

Tänään juhlimme kevättä, ylioppilaita, mutta myös suomalaista työtä ja työntekijöitä. Tänä keväänä halusin ennen muuta kiittää suomalaisia ahkeria tekijöitä sairaaloissa, terveyskeskuksissa, hoivakodeissa ja myös opettajia, poliiseja ja kaikki jotka ovat tehneet valtavan työn koronakriisin keskellä. Monet jopa omaa terveyttään uhmaten. Siksi tänään ajattelin erityisesti teitä kaikkia arjen tekijöitä tässä vaikeassa tilanteessa. Ylioppilashatun nostan päästäni teistä jokaiselle korkealle.

Sinivalkoiset kukat tänään senaattorin patsaalle ja kaksi kaunista keväistä laulua. Tuli se hieman vapun tunnelma tälläkin tavalla. Etänä lähetimme myös pienen tilaisuutemme ympäri maailmaa verkkolähetyksenä. Olikohan siis kuitenkin lopulta tänä 13. vappunamme kuitenkin se suurin yleisö Lopenkin Wapulla?

Iloista vappua kaiken tämän koronan keskellä!

Kommentit