Yli 500 Elovenan välipalapatukkaa aamuvarhaisella jakoon – Töissäkin on hyvä pitää pieni paussi :)

Blogi, torstaina 09.04.2015

Tänään tiimiläisenä herättivät minutkin jo ennen kukonlaulua. Aamu kuudelta matkaan ja nyt kohteeksi vuorostaan Riihimäen Rautatieasema. Siellä Timon Tiimistä mukana aamusta Tiina Vuotila, Derya Özgün ja Kata Bitter ja heidän kanssa jakoon töihin kiirehtineille yli 500 Elovenan välipalapatukkaa. Tämä paussipatukan jakaminen on ollut minun juttuni jo 2007 vaaleista lähtien ja se toimii. Lähes kaikki nappaavat patukan matkaan junaan kiiruhtaessaan ja lisäksi vastauksena aina ”huomenet” ja hymyt. Toimii.

InstagramCapture_96e963d2-7f0e-4f38-a3e2-67d0cedc9467

Tänään Tiimistäni Tiina, Kata ja Derya jakoivat kanssani Riihimäen Rautatieasemalla yhteensä yli 500 Elovena välipalapatukkaa aamuvarhaisella kuudesta kahdeksaan. Olipahan hauska ja aurinkoinen aamu.

11057738_10153241777376670_6802113604798276730_n

Ja kortti matkaan välipalan kanssa…

11113072_10153241880891670_2136679300896381843_n

Ja aurinko lämmitti jo kivasti minuakin seiskan jälkeen asemalla.

Riihimäen Asemalla myös tänään monta hyvää keskusteluakin mm. kehitysavusta, Nenäpäivän kampanjoista, terveydenhoidosta ja valtion taloudestakin. Niin ja hauska juttutuokio kahden moottoriurheilun parissa töitä tekemän yrittäjän kanssa.

Ja muutama huikkasi ohi mennessään, että ”äänestetty on sua” ja pari, että ”väärä puolue”, mutta heillekin välipalapatukat matkaan. Toki ilman esitettä.

Sitten aamukahvit puoliyhdeksältä Riihimäen Laurellilla ja sieltä Lopen Kokoomuskahvilalle missä myös ihmisiä jo liikkeellä aamupäivällä. Hopearuohon Sirpa, Joutsi-Hännisen Riitta ja Nevanpään Kalevi siellä tänään kahvia keittämässä. Eli poiketkaapa ihmeessä. Ja paikka siis Lopen kunnantaloa vastapäätä linja-autoaseman talossa eli vaikkapa ennakkoäänestysreissulla on helppo piipahtaa.

Itsekin tänään kävin äänestämässä. Ei tarvinnut minunkaan yhtään miettiä. Ysi lippuualexander stubb timo heinonen huhtikuu 2015n ja matka jatkuu…

….

Hämeen Suuri Vaalipaneeli järjestettiin tänään Ylen ja Hämeen Sanomien toimesta Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Oli hieno saada olla edustamassa tässä eduskuntavaalien päätentissä kokoomusta ja vauhdikas ja hyvä keskustelu aikaan saatiinkin.

Hieman tuntuu siltä, että SDP:tä alkaa nyt pelottaa Vasemmistoliiton linja. Vassarithan ovat luvanneet, että mitään ei säästetä eikä leikata ja tässä valossa SDP:n 3 miljardin leikkaukset ovat kovaa kuultavaa monelle heidän äänestäjilleen. Itse uskonkin, että tästä voi tulla vielä mielenkiintoinen kisa näiden kahden vasemmistopuolueen kesken. Tänään jo selkeästi paneelissa huomasi, että SDP:tä edustanut Tarja Filatov yritti vähätellä heidän leikkauspuheitaan ja liuttaa niitä neljän vuoden päähän jne.

Hieman saa on myös keskustan puheissa. Tänäänkin paneelissa Sirkka-Liisa Anttila puhui 2% talouskasvusta tuleville vuosille ja vain 2 miljardin sopeutustarpeesta. Tosiasia on, että tuollaista talouskasvua ei maan hallituksen vaihtuminen saa aikaan ja tuolla sopeutusmäärällä velkaantumisemme jatkuu ja  tulemme pian joutumaan taloudessa tarkkailuluokalle. Se tarkoittaa lopulta sitä, että emme enää itse pystykään tekemään päätöksiä vaan ne sanellaan meille muualta. Ja myös sitä, että lainojen korot lähtevät nousuun jne. Ei ole väärin eikä liioiteltua puhua Kreikan tiestä tämän kohdalla.

paneeli

Yksi kuva Hämeen Suuresta Vaalipaneelista Verkatehtaalta. Kuva: Vihreät.

Itse uskon, että maamme parhaat talousviisaat tietävät sen mitä tulee tehdä ja heitä kannattaisi nyt lopultakin kuunnella. Tarvitsemme 4+2 miljardin sopeutuksen. Ne ei siis kaikki leikkauksia vaan mm. Sote-uudistuksen maaliin vientiä ja työnteon kannustavuuden lisäämistä yms. Meidän lista on julkinen ja se on VM:n asiantuntijoiden vähimmäisvaatimuksen mukainen. Ja pitää sisällään myös meidän työohjelman jolla tähän maahan luodaan kasvua ja uusia työpaikkoja ja myös 2 miljardin euron veronkevennykset eläkeläisille ja työntekijöille. Näin saamme merkittävän piristysruiskeen kotimaan markkinoille. Ja myös Viron veromallin käyttöönoton yrityksille, ALV:n alarajan noston yms. Malliimme kannattaa kokonaisuutena tutustua.

WP_20150409_09_51_48_Pro

Tänään itsekin kävin äänestämässä. Ei ollut vaikeaa. (Kuvituskuva)

WP_20150409_09_51_29_Pro Hämeenlinna UP alexander stubb timo heinonen huhtikuu 2015Lopulta kuitenkin se ratkaisee kuka pystyy luomaan tähän maahan sellaisen toimintaympäristön yrityksille, että ne voivat tehdä niitä työpaikkoja. Ja olen varma, että sellainen ei ole nyt tulosoleva Punamultahallitus saatikka Peruspunamulta. Olen varma, että yrittäjyyden ja työpaikkojen luomiseen tämä maa tarvitsee hallituksen missä on keskusta ja kokoomus. Mutta sen lopulta päättää toivottavasti vasta vaalit eikä nyt kovaa työtä tekevät keskustan punamultavoimat. Sellaiset nyt vääntävät.

Tänään kampanjapäivä vei aamusta Riihimäen Rautatieaseman ja aamukahvien jälkeen Lopen Kokoomuskahvilalle aamupäivällä ja sitten iltapäiväksi Hämeenlinnan Korjausliike-kahvilalle Reskalle ja torille opiskelijoiden tempaukseen. Sieltä sitten tuonne paneeliin ja Turengin kautta kotiin. Lopella siis taas ja aamusta Vaali-Viton nokka takaisin kohti Hämeenlinnaa. Huomenna kierrän Hämettä yhdessä pääministeri Alexander Stubbin kanssa.

 

Kommentit