Yksinkertaisen hyvää

Blogi, lauantaina 06.07.2024

Hyvää ruokaa voi tehdä yksinkertaisesti. Eihän siihen oikeastaan tarvitse kuin fetaa, tuoretta lihaa tai kalaa, oliiviöljyä ja tomaattia, oliiveja, souvlakia, tzatzikia, moussakaa, tuoretta salaattia; kreikkalaista salaattia. Ja tietenkin tuoreita lähihedelmiä. Jota kuinkin tällaisesta on tehty kreikkalainen ruokapöytä – maailman kuulu ruokakulttuuri.

Rodoksen pöydissä kreikkalaisen hyvän ruuan kulinaarinen perintö voi ja elää hyvin. Ja hyvin mekin sillä lomamme olemme eläneet.

Tällä lomalla on syöty hyvin. Hotellilla paljon ruokaa ja hyviä makuja ja, kun saareen autolla parina päivinä kiersimme, niin pääsimme myös paikallisia ravintoloita katsastamaan ja perinteisistä kreikkalaisista ruoista nauttimaan.

No, ouzu ja mezedeksen kanssa ja ilmankin jäänyt nyt pulloihin, mutta helteessä kylmä olut on ollut kyllä taivaallista. Ja miten se isäni sanoikaan: ”Taivaassa ei ole olutta, joten juokaamme sitä täällä”.

…..

Aivan pikkaisen otan työasioita myös täällä esille, sillä julkisuudessa on kovin väärää ja vääristelevää tietoa rajaturvallisuuslaista.

Eli muutama huomio rajaturvallisuuslaista.

Hallituksen tavoite on siis estää hybridihyökkäyksessä turvapaikkahakemuksen jättäminen. Julkisuudessa on väitetty, että tämä voitaisiin tehdä jotenkin muka muin keinoin. Ei voida. Me haluamme lähettää selvän viestin Moskovaan ja myös lähtömaihin, että tällaisen Venäjän hybridihyökkäyksen kautta tai avulla ei Suomeen ja Shengen alueelle ole mahdollista tulla. Tällaisessa tilanteessa ei turvapaikkahakemuksia lähtökohtaisesti oteta vastaan. Tämä on se viesti ja tavoite.

Aihe oli esillä myös Ylen A-Studiossa 1.7.24 ja toimittaja Marja Sannikka kysyi: ”Tiivistetysti vielä tästä asian ytimestä. Tällä pyritään estämään turvapaikanhaku itärajalla. Onko mielestäsi mitään oikeudellista hyväksyttyä keinoa, jolla näin voidaan tehdä?”

Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi: ”Ei ole”.

Hän vielä jatkoi: ”Kuten sanoin, tässä on monta erilaista normia ja nämä kansainväliset normit siis ihmisoikeussopimukset ja Eurooppaoikeus. Ne eivät tarjoa sellaista mahdollisuutta, jolla tällä hetkellä se voitaisiin tehdä.”

Ja rajaturvallisuuslaki ei riko perustuslakia, vaan perustuslaki nimenomaan mahdollistaa tämän kaltaisen rajoitetun poikkeuksen säätämisen. Rajaturvallisuuslaki ei siis ole laiton tai lainvastainen vaan nimenomaan perustuslain mukainen ja laillinen.

Ja ne keinot, välineet ja oikeudet tarvitaan nyt maamme koskemattomuudesta ja turvallisuudesta huolehtimiseen.

……..

Palaan aurinkotuoliini. ⛱️

 

 

 

 

 

Kommentit