Vorssan Holjat markkinat – ”Puhuttaisiin nyt välillä maamme asioistakin”

Blogi, lauantaina 12.08.2023

Tänään oli kaksien markkinoiden päivä. Aamusta ja iltapäivästä vielä uudestaan Erälopen Erämessuilla ja päivällä sitten Ben Zyskowiczin kanssa Forssan tai siis Vorssan Holjilla. Kaksipäiväinen Forssan kaupunkifestivaali jatkui tänään perinteisillä markkinoilla ja meillä oli torilla totta kai myös oma teltta paikalla. Tänään oltiin liikkeellä OmaHämeen kokoomusryhmällä, mutta mukana oli myös siis Benkku ja paikallisia Forssan ja Lounais-Hämeen kokoomusvaikuttajia.

Mun rakas Jokioisten äiti eli Marja-Leena Puntila oli taas niin oma itsensä Vorssan torilla. Ihana!

Väkeä kesäisen aurinkoisella torilla riittikin. Aika-ajoin väkeä oli tulossa juttusille aina jonoksi asti ja monta mukavaa ja ihanaakin kohtaamista markkinavilskeessä. Oman Lounais-Hämeen tukiryhmäni väkeä oli myös hyvin liikkeellä ja olikin mukava vaihtaa kesäkuulumisia myös Lotan, Marja-Leenan, Pertin ja monen muun kanssa. Kesä oli kaikilla mennyt nopeasti ja osa jo odotti vähän syksyäkin. Lupasin myös pitää ajatukset Jokioisten äitini eli Puntilan Marja-Leenan luona, kun hän vihdoin pääsee kauan odottamaansa lonkkaleikkaukseen. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja energiapakkauksen menokin helpottuu taas. Voimia siis rakkaalle ja tärkeälle Marja-Leenalle!

Toriväen kanssa jutuissa oli esillä 99% arjen ja maamme asiat. Itseasiassa vain yhdessä keskustelussa esille nousi kesän kohut ja myllerrykset. Kaikissa muissa haluttiin jo puhua asioista eli maamme taloudesta, työllisyydestä, Natosta ja turvallisuudesta, arjen huolista ja lasten ja nuorten pahoinvoinnista jne. Se tärkein viesti oli tänään, että nyt vain työn touhuun ja hyvää hallitusohjelmaa toteuttamaan. Samaa myös vastauksissani toistelin ja toivoin, että nyt katse käännetään eteenpäin ja arvioidaan hallitusta ja ministereitä jatkossa, nyt kun vanhat vuosikymmentenkin takaa kaivetut tekstit on läpi käyty, siitä mitä he nyt tekevät ja miten. Ja tässä pätee myös se nollatoleranssi rasismille ja vihapuheelle. Ei enää – ei uusia.

Mutta tämän päivän anti oli kannustava. Oli mukava kuulla miten moni oli seurannut kesäkuun

tapahtumia myös minua miettien ja ajatellen. Ja olihan ne sanat kannustavia ja uskoa eteenpäin luovia. Lupasinkin tehdä parhaani jatkossakin ja periksi ei anneta. Nyt on tärkeintä keskittyä työntekoon ja tehdä se hyvin ja yhdessä. Tätä maamme nyt tarvitsee ja kaipaa.

Iso kiitos Heikinheimon Lauralle järjestelyistä yhdessä Forssan kokoomuslaisten kanssa. Oli taas mukava olla Vorssan torilla. Ja suunnittelimme muuten myös muutamia meidän omiakin juttuja sinne päin. Palataan niihin sitten.

Erälopen Erämessut tekivät mallikkaan paluun

Koronavuosien tauon jälkeen myös Erälopen Erämessut tekivät tänään paluun. Erämessutunnelmaan pääsinkin jo hyvin seiskan jälkeen aamulenkillä, kun Niitulla seuranani oli hirvilehmä kakkosvasojen kanssa. Olikin rohkea ja rauhallinen kolmikko ja hetken aikaan Heinonen jo mietti, että pitääkö tässä meikäpojan lähteä väistämään. No, ei tarvinnut. Lopulta emo johdatteli vasansa Rantamaan takametsään.

No, minä sitten aamupalan jälkeen Järvisen Tompan Erälopelle. Siellä oli koko viikko tehty valmisteluja Erämessuja varten ja viimeisen päälle olikin tehty. Paljon nähtävää ja koettavaa ja paljon myös ostettavaa. Ja mikä hienointa paljon myös väkeä. Itsehän Erälopella useamman kerran viikossa muutenkin poikkean, mutta nyt oli kiva huomata, että väkeä oli lähtenyt liikkeellä isommaltakin alueelta. Ja miksi ei olisi lähtenyt sillä onhan Eräloppi palvelevana metsästäjän kauppana aivan omaa luokkaansa. Ja lisäksi samasta kaupasta saa kalastuksen ja retkeilyn varusteet ja jutut ja myös totta kai rautakaupan valikoiman. Kannattaa piipahtaa palvelevaan vanhan ajan kivijalkakauppaan.

Kiitos siis Tompalle ja Erälopen väelle kivoista messuista. Ensi vuonna taas. Nyt taidan kaivaa jääkaapista vähän Pekkalan Lohikeittoa ja ottaa pari Viipurilaisen Kotileipomon Jäärää voimariinillä. Vähän voi joskus jääräkin olla.

Kommentit