Vastine Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten pääkirjoitukseen 14.4.2012: Urheilutalon valtionapua toivottiin kaupungin ja urheiluväenkin toimesta

Kynästä, perjantaina 20.04.2012

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset käsitteli pääkirjoituksessaan 14.4.2012 kaupungin uuden Urheilutalon valtiontukea. Kirjoituksessa annettiin ymmärtää, että ei valtionosuutta tälle vuodelle edes odotettu. Haluan kuitenkin todeta, että Hämeenlinnan kaupunki valtiontukea kuitenkin tälle vuodelle haki ja ainakin saamani tiedon mukaan tuki olisi ollut tarpeellinen. Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka ja puheenjohtaja Timo Saviniemi olivat asian kanssa erittäin aktiivisia ja myös sain runsaasti yhteydenottoja mm. lentopallon ja salibandyn harrastajilta. Tarve on siis ilmeinen.

Hanke on edennyt niin nopeasti, että se ei ollut ehtinyt sellaiseen asemaan esityslistalla kuin hankkeen tarpeellisuus edellytti. Tämän takia olin itse valmis asiaa viemään eteenpäin. Valmistelimme asian niin, että esitykselleni oli tuki kokoomuksen tuen lisäksi ainakin keskustasta ja RKP:stä ja sen myötä Hämeenlinnan Urheilutalo olisi saanut valtionosuuden jo tälle vuodelle ja rakennustyöt olisi päässyt sen osalta alkuun nopeastikin.

Kokouksessa kuitenkin virkamiehet kertoivat, että yksi rutiininomainen paperi puuttuu. Kaupunkiuutiset syyllistivät minua, että miksi en etukäteen kyseistä maan vuokrasopimusta ollut varmistanut. Minun täytyy nyt todeta, että ei tullut edes mieleen, että täysin rutiininomainen paperi voisi puuttua. Sen sijaan vielä aamulla varmistin Tapio Vekalta alueen kaavan olevan nyt kunnossa. Sen tiedon myös Valtion Liikuntaneuvostoonkin vein. Mutta olen pahoillani, että en edes ymmärtänyt, että maanvuokrasopimus voisi puuttua, kun kyse kuitenkin kaupungin omistamasta maasta, jolle rakennettaisiin kaupungin yhtiön toimesta Urheilutalo.

Tämän rutiininomaisen paperin puuttumisen takia valtionosuuden käsittely Urheilutalon osalta ei onnistunut nyt ja se siirtyy siis seuraavaan käsittelyyn mikä on vuoden päästä huhtikuussa 2013. Toivottavasti silloin kaikki on kunnossa ja saamme valtionosuuden erittäin tärkeälle urheilupaikalle.

Yksi takaportti asialle voi vielä olla. Meidän VLN:ssä nyt tekemä esitys menee vielä vahvistettavaksi ministeri Paavo Arhinmäen (vas) johtamaan kulttuuriministeriöön. Heillä on vielä halutessaan mahdollisuus nostaa hallihanke jo tämän vuoden listalle.

Tämän lisäksi tänä keväänä alueelliset toimijat käsittelevät vielä ns. ELY:jen päätösvaltaan kuuluvien hankkeiden tuet. Valtion Liikuntaneuvosto osoitti tälle vuodelle Etelä-Suomen ELY:n hankkeille 3,2 miljoonaa euroa. Avustuksia on haettu yli 7,7 miljoonalla eurolla mukana kaksi hanketta Hämeenlinnasta ja yksi iso hanke myös Janakkalasta. Nyt onkin syytä Hämeenlinnasta varmistaa, että alueellinen raha Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy;n lämmitettävälle jalkapallonurmelle varmistuu. Tässä kannattaa nyt olla aktiivinen. Samalla listalla on Hämeenlinnasta siis toinenkin hanke. Aulangon Ratsastushallit Oy:n ratsastushallin tuki. Toivotaan, että sekin mahtuisi ELY:n tuettavien hankkeiden listalle. Näistä siis päätökset tehdään alueellisesti toukokuun aikana. Olkaapa aktiivisia.

Mielelläni olen käytettävissä ja autan jatkossakin näiden eri kuntien liikuntahankkeiden parissa niin kuin aiemminkin olemme tehneet työtä mm. Hämeenlinnan jäähallin ja Lamminkin valtiontukien kanssa.

Sporttiterveisin
Timo Heinonen
kansanedustaja
Valtion Liikuntaneuvoston jäsen

Kommentit