Vaalikahvilat avattu! – Riihimäen ja Lopen kokoomuskahvilat palvelevat vaaleihin asti

Blogi, sunnuntaina 12.03.2023

Riihimäen ja Lopen vaalikahvilat on nyt taas avattu!

Tervetuloa!

Tänään siis avasimme kotikuntani Lopen vaalikahvilan ja eilen jo Riihimäen vaalikahvilan. Kaksi perinteistä kahvilaamme siis jälleen avoinna. Kahvilat palvelevat siis tästä eteenpäin joka päivä aina vaalilauantaihin asti. Ja vaalilauantaina sitten luvassa onkin hieman isommat tapahtumat kampanjan päättäjäisiksi.

Mutta sitä ennen keitetään satoja pannuja kahvia ja grillataan satoja makkaroita! Ja luvassa myös erilaisia tapahtumia molemmilla kahviloillamme ja myös vieraitakin. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita.

Lopen vaalikahvila avattiin siis tänään iltapäivällä ja väkeä paljon liikkeellä. Tiina Seppälä oli tyttöjensä kanssa leiponut kakkua avajaisten kunniaksi ja vaaligrillissä oli tänään tarjolla erittäin maukasta Makulihan Eräjormaa. Talkoolaisia paljon hommissa ja voisi sanoa, että ei muuta kuin kiitos!

Itse puhuin Lopella tänään Hämeen menestystekijöistä 2030-luvulla. Myös vähän siitä mitä pitäisi tehdä, että Häme menestyisi tulevaisuudessa ja kasvaisikin. Listassa tuttuja aiheita: pääradan kehittäminen, metsäradan unohtaminen, päätieverkon kehittäminen ja alemman tieverkon peruskorjaukset, nopeat tietoliikenneyhteydet, etätyön ja etäopiskelun mahdollisuuksien kehittäminen, vapaa-ajanasuntojen käyttötarkoituksen muuttamisen helpottaminen, monipaikkaisuuden vahvistaminen ja ihmisten toiveiden mukaisten asuinmahdollisuuksien lisääminen kaavoittamalla ja rakentamalla. Ja isona tässä myös varhaiskasvastuspalveluiden ja koulupalveluiden kehittäminen ja turvaaminen, lukio ja ammatillisen koulutuksen turvaaminen ja myös korkeakoulujen toiminnan vahvistaminen. Paljon on siis tehtävissä, kunhan vain annetaan tilaa tehdä.

Otin myös tänään kantaa maaseudun elinvoimaan myös oman auton käyttämisen näkökulmasta. Pitää varmistaa, että omaa autoa on mahdollista käyttää vaikka kilometrejä kertyisikin vähän enemmän. Nostin esille myös biokaasun, biopolttoaineet laajemminkin ja myös vedyn tulevaisuuden moottoreiden pyörittäjinä. En siis itse vannoisi vain sähköautojen nimiin. Mieluummin teknologiariippumatonta lainsäädäntöä ja ratkaisevaksi vain sen mitä auto päästää. Ja kannattaa nyt muistaa myös tämä sähkönhinta ja saatavuusongelmatkin osana tätä kokonaisuutta.

Otin esille myös maatalouden ja ruuantuotannon, maaseudun apteekit eli en itse kannata nykyisen toimivan apteekkijärjestelmän muuttamista. Haluan siis varmistaa, että maaseudullakin on jatkossakin apteekit ja niiden rinnalla ja tuella myös kauppoja ja muuta. Mietitään siis koko maata, kun tällaisia pohdintoja tehdään.

Tässä vain joitain nostoja puheestani millä tänään avasin kotikuntani Lopen vaalikahvilan. Ennen Lopen avajaisia olin jo aamusta kahvittelemassa Riihimäen kahvilalla. Alkaa sellainen papinmääräkahvia olla taas tänään juotunakin.

Iso kiitos kahviloiden talkoolaisille. Meillä on isoin tiimi mukana tätä tekemässä ja ei voi kuin olla kiitollinen. Eilen Riihimäellä mukaan liittyi uusia jäseniä ja talkoolaisia ja niin tapahtui tänään Lopellakin. Myös Lounais-Hämeen ja Forssan tiimi kasvaa hyvää vauhtia ja myös Lahdesta ja Hollolasta uusia jäseniä tullut mukaan. Ja Hämeenlinnassa ollut aina iso ja aktiivinen porukka ja sekin saanut jälleen tälläkin viikolla uusia jäseniä. Eli tekijöitä riittää ja yhdessähän tätä tehdään! Yhdessä ja yhteistyöllä.

Huomenna kampanja jatkuu. Itse kierrän päivän ja illalla sitten rauhoitumme Hattulan Panssarimuseolla. Perinteinen minun ja Panssarimuseon Talvisodan päättymisen muistoseminaari siellä. Tapahtuma on nyt ”loppuunmyyty” eli paikkoja ei enää vapaana ole. Näyttää turvallisuus nyt kiinnostavan. Puhujina museolla siis kenraali evp Pekka Toveri ja historiantutkija ja dosentti Lasse Laaksonen. Katsotaan jos saisimme seminaarin vaikka kuitenkin vielä striimattua niin pääsisi esitelmät kuuntelemaan myös muualla.

 

Kommentit