Timo Heinonen Kokoomuksen Osaamisen ja sivistyksen –verkoston puheenjohtajaksi

Uutiset, keskiviikkona 11.11.2009

Kokoomuksen puoluehallitus valitsi kansanedustaja, KM Timo Heinosen puolueen Osaamisen ja sivistyksen –verkoston puheenjohtajaksi. Heinonen seuraa tehtävässä opetusministeri Henna Virkkusta. Viiden politiikan eri sektorin verkostojen tehtävänä on kehittää politiikan tavoitteita ja sisältöjä yhdessä jäsenistön kanssa osanana puolueen politiikan ohjelmatyötä.

– Tässä on tarkoitus nimenomaan katsoa tilannetta hieman kauemmaksi ja käyttää hieman suurempaa sivellintä, totesi Timo Heinonen verkostotyön luonteesta, mutta painotti samalla sitä, että verkostossa on myös mahdollisuus nostaa esille erilaisia kunnissa jo käytössä olevia uudenlaisiakin tapoja tehdä sivistyspolitiikkaa.

Heinonen mainitsi tällaisena esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin uudet toimintavat.

Kokoomus valitsi keskeisiksi ohjelmatyön painopistealueiksi hyvinvointipolitiikka, osaaminen ja sivistys, kansainvälinen poltiiikka, työ ja yrittäjyys sekä ympäristöpolitiikka. Näiden teemojen ympärille on koottu ohjelmatyön verkostot.

Kokoomuksen ohjelmatyön verkostot ovat avoimia aiheesta kiinnostuneille Kokoomuksen jäsenille. Niiden jäseninä ovat myös kuntien vastaavissa lautakunnissa toimivat luottamushenkilöt. Verkostot kokoontuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa ja vähintään kerran pääkaupunkiseudun ulkopuoluella. Muuna aikona verkoston jäsenet ovat yhteydessä sähköisesti ja saavat tietoa ajankohtaisista kysymyksistä.

Verkostojen toiminnasta vastaavat puoluehallituksen valitsemat puheenjohtajat ja sihteerit. Osaamisen ja sivistyksen verkoston puheenjohtajana toimii jatkossa Timo Heinonen ja sihteereinä pääsihteeri Elina Laavi.

Kommentit