Tiistai, 30.05.2006

Blogi, tiistaina 30.05.2006

Uusi päivä. Tänään aloitinkin päivän kylpyhuoneen pesulla. Siis mökin uusi kylpyhuone saumattiin eilen ja tänään siis pesin pölyt vielä pois. Sitten työhommien pariin toimistolle.

On sitä ajat muuttuneet. Tänään julkaistu tutkimus kertoi uutisissa, että suomalaisvanhemmat antavat lapsille vuosittain taskurahaa yhteensä yli 300 miljoonaa euroa. Nordean teettämän selvityksen mukaan viikkoraha on keskimäärin hieman alle 6 euroa ja kuukausiraha melkein 33 euroa. Tytöt saavat kuukausirahaa yli 7 euroa enemmän kuin pojat.

Aikaan itse muista saaneeni ensin viikkorahaa kympin viikossa eli sen 1,8 euroa ja sitten myöhemmin 50 markkaa kuukausirahaa eli alle 8 euroa. Nykyisin tutkimuksen mukaan viikkorahaa maksetaan yleensä 13-vuotiaaksi. Sen jälkeen taskuraha annetaan tavallisesti kuukausittain.

Nyt tutkimuksen muaan taskurahat kuluvat muun muasssa herkutteluun ja tietokonepeleihin. Kahdella kolmesta lapsesta taskurahan ehtona on kotitöihin osallistuminen. Meillä ei tuollaista ehtoa oikeastaan aikanaan ollut. Isä opettaja piti tärkeänä, että kouluasiat hoidetaan ja se on päätyö ja näin ollen emme siivoukseen oikeastaan osallistuneet. Oma sänky pedattiin ja sen sellaista. En tiedä oliko oikein vai väärin. Tällainen minusta sillä kasvatuksella tuli 🙂

Mielenkiintoinen tutkimus ja hyvä että tällaisiakin asioita kartoitetaan.

Nyt lounaalle ja takaisin töihin.

Tänään siis saatiin odotettu ja samalla ikävä uutinen kunta- ja palvelurakenne uudistuksesta. Hallitus ei asiaa näytä saavan ruotuun ja haluttuun kurssiin. Hankkeen vaikeasta etenemisessä näkyy se, että kuntauudistuksesta ei ole alun perin sovittu hallitusohjelmassa. Tästä syystä päähallituspuolueiden näkemykset ovat todella kaukana toisistaan. Näkemyksissä keskusta on hieman omilla linjoilla. Keskusta ajaa piirimallia ja maakuntahallintoa, kun taas peruskuntamalli saa oikeastaan kaikkien muiden puolueiden kannatuksen niin hallituksessa kuin oppositiossakin. Asetelma on siis hankala.

Näin ollen kesäkuuksi luvatusta puitelaista ei ole vieläkään päästy sopimaan. Puitelain antamisesta ennen eduskunnan kesälomaa on nyt sitten odotetusti luovuttu. Kesäkuussa ei siis puitelakia tule. Vielä on mahdollista, että joku raamiesitys kesäkuussa saada, mutta tarkka sisältö ja pykälät tulevat vasta syksyllä vai liekö vasta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen??? Niinpä niin. Nyt Manninen juna liikkeelle!

Työpäivän jälkeen ilta meni tehokkaasti mökillä putkihommissa. Nyt kello 23.40 ja juuri kotiin ja aikalailla suoraan sänkyyn.

Kommentit