Tiistai, 13.06.2006

Blogi, tiistaina 13.06.2006

Aamu Pekkalan mökillä kello hieman yli seitsemän. Järvi kirkas ja aurinko paistaa. Aivan mahtava nautiskella aamunhetkistä täällä.

….

Nyt jo kotona 8.45 ja kohti Helsinkiä. Tänään tehtävänä Motorforumin SRC Extra Alahärmästä eli tuo viikonlopun keikka nyt pakettiin. Palataan siis illansuussa.

Motorforum siis jälleen valmiina ja ehdin päivällä käydä myös Jumbosta hakemassa hieman vaatteita Italian matkalle. Huomenna siis lennän Sadun kanssa Italiaan seuraamaan ystäväni Markon endurokilpailua. Eli MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna.

Tämä päivä meni siis töissä aikalailla tehokkaasti. Nyt ajattelin käydä mökillä, kun kylpyhuonekalusteet saapuivat tänään. Upea keli eli ehkä nautin hetken siellä kesästäkin.

Uutiset kertoivat, että kuntien taloustilanne jatkui viime vuonna edelleen kireänä. Kuntien lainakanta kasvoi edellisten vuosien vauhdilla eli lähes miljardilla eurolla. Asukasta kohti laskettuna lainakanta oli vuoden lopussa 1 351 euroa, kun se vuonna 2004 oli 1 176 euroa. Meillä Lopella lainakanta on vielä hieman korkeampi. Olemme tehneet paljon suuria tulevaisuudenkin investointeja mm. siirtoviemärin ja palvelualan perusrakentamista. Väkilukumme vahva kasku, viime vuonna noin 1,8%, vaatii myös satsauksia ja se näkyy osaksi lainan kasvuna, mutta myös toisaalta verotulomme ovat kasvaneet ja kasvavat myös tänä vuonna kivasti. Se ei kuitenkaan poista huoltamme kuntamme ja yleensä kaikkien kuntien taloudesta. Valtiovallan pitäisi tehdä jotain ja pikaisesti tilanteen korjaamiseksi.

Uutisen mukaan lainakannan kasvu oli nopeaa kaikissa kuntaryhmissä eli tilanne on tukala koko maassa. Kaupunkimaisissa kunnissa lainakanta kasvoi edellisestä vuodesta 13,3 prosenttia, taajaan asutuissa kunnissa 22,7 prosenttia ja maaseutumaisissa kunnissa 16,0 prosenttia.

Vuoden lopussa lainakanta asukasta kohti oli kaupunkimaisissa kunnissa 1 394 euroa, taajaan asutuissa kunnissa 1 331 euroa ja maaseutumaisissa kunnissa 1 240 euroa.

Toivotaan, että ensi vaalien jälkeen viimeistään hallitus ryhtyy johonkin todellisiin toimii kuntatalouden parantamiseksi.

Järkyttävää, että Medi-Helin lentotoiminta voi päättyä sen takia, että Medi-Heli on jäänyt keväästä alkaen ilman Raha-automaattiyhdistyksen RAY:n tukimaksuja. Tuen evääminen on ajanut kopteriyhtiön ahdinkoon. Minusta asiaan pitäisi saada aikaan järkiratkaisu sillä toiminta on meidän kaikkien turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Olisiko tässä aika meidän kaikkien aktivoitua jollakin tavalla?

Toinen merkittävä turvallisuutta lisäävä tekijä on se, että nyt määrällisesti ajatellen jokaisella suomalaisella on kännykkäliittymä tai ainakin jokaista suomalaista kohden on yksi kännykkäliittymä. Matkapuhelimien lukumäärä ylitti Suomen väkiluvun tämän vuoden 2006 maaliskuun lopussa noin 20 000 liittymällä. Matkapuhelinliittymien määrä nousi viestintäviraston mukaan ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa 5 280 000 liittymään.

Matkapuhelimilla soitettiin alkuvuonna hieman yli miljardi puhelua. Tekstiviestejä suomalaiset lähettivät 727 miljoonaa. Jokaista liittymää käytettiin yli kolme tuntia kuukaudessa.

No tiedän minä ainakin vielä muutaman henkilön kenellä ei omaa kännykkää ole tai ei edes siis työpaikankaan. Mielenkiintoista heitä sitten tavoitella aina iltasella lankapuhelimista. Osalle jo tilanteesta tullut periaatteellinen – minähän en kännykkää hanki 🙂 Toisaalta hienoa, jos joku ilman sitä toimeen tulee. Minulla kun tuottaa vaikeuksia olla tuntikin erossa siitä kapistuksesta. Ei vaan minulle se on oikeastaan ääneni kanssa tärkein työväline.

Nyt siis jälleen kotona. Pekkalassa kävin kylpyhuonekalusteet paketeista riisumassa ja nyt nukkumaan ja huomenna Italiaan.

Kommentit