Tiistai, 06.03.2007

Blogi, tiistaina 06.03.2007

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa siis jo huomenna keskiviikkona 7.3. Puolitoista viikkoa siis enää aikaa varsinaiseen vaalipäivään ja nyt äänestäminen pääsee vauhtiin. Ennakkoäänestys kestää viikon ja äänestyspaikkoja on Suomessa kaiken kaikkiaan 862 ja meistä jokainen voi valita äänestyspaikkansa näistä täysin vapaasti ja joustavasti. Ennakkoon äänestävät voivat siis antaa äänensä missä tahansa kunnassa kotipaikasta riippumatta, mutta ehdokkaan tulee kuitenkin olla omasta vaalipiiristä. Luonnollisesti. Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 13. maaliskuuta ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.3.

….

Eilen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma irtisanoutui SAK:n tv-kampanjasta. Tosin vasta sen jälkeen Heinäluoma uskalsi tulla asiassa julkisuuteen kun kampanja oli jo hyllytetty. MTV3:n puheenjohtajatentissä eilen vuorossa ollut Heinäluoma harmitteli SAK:n kampanjan käyttämiä yrittäjävastaisia mielikuvia. Voi olla vain myöhäistä enää ns. rypistää kun on housussa. SDP:n ja SAK kampanja oli siinä määrin erikoinen ja huonolla maulla tai mauttomuudella tehty, että en usko, että pelkkä hyllytys enää mainetta yrittäjien silmissä korjaa.

Erikoisia oli myös Heinäluoman ulkopolitiikan lausunnot. Tentissä Heinäluoma torjui hallituksen ulkopolitiikkaan kohdistuneen kritiikin ja totesi Suomen suhteiden olevan Yhdysvaltoihin ”erinomaisessa kunnossa”. Ei taida tuota uskoa Sokea Reettakaan. No kaikkensahan sitä pitää varmasti yrittää, mutta rehellisyys olisi näissäkin asioissa ollut paikallaan.

Tänään kampanja jatkuu Hämeenlinnan torilla heti aamusta kello 9.00 alkaen kuukausimarkkinoilla kello 11 asti. Päivällä vaalitoimistomme päivystää Riihimäellä kahvipannun kanssa kello 10-13 ja itsekin paikalla iltapäivän osalta ja sitten kello 15.00 suuntaan Renkoon Rengon kokoomuksen kanssa kampanjoimaan. Kilometrejä siis lisää… Nähdään!

Kello 20.30 ja juuri kotiin. Pitkäksi venyi tämäkin päivä, mutta nyt on kiva kampanjoida kun sää suosii ja päällä hyvä henki.

Aamulla ajoimme Koukun Karin kanssa Hämeenlinnaan. Karin vaaliauto näkyi upeasti Hämeenlinnan keskustassa ja Vaali-Vitommekin keräsi jälleen katseita – nyt numerotkin kyljissään. Torilla oli todella paljon väkeä. Lähes kaikki puolueet näkyivät nyt kuukausimarkkinoilla ja jos se jotain kertoo niin kyllä meidän kokoomuksen vaalimökki ja teltta sekä keskustan teltta keräsivät ylivoimaisesti eniten väkeä.

Vanhoja tuttuja opiskeluajoilta kävi myös moikkaamassa, entisiä opettajiani ja tv-mainokseni nähneitä ja uusia tuttavuuksia. Nyt oli vaalitunnelmaa oikein kunnolla.

Erityisesti tuntui kivalle kun useampi markkinaväestä tuli puhumaan vaalimainoksestani tv:ssä. Hyvää palautetta siitä tuli ja naama oli jäänyt mieleen. Hyvä niin.

Keskusteluissa tänään tuttuja aiheita, mutta myös jotain hieman uudempaankin mm. nettipokerista muutamat nuoret tulivat kysymään mielipiteitäni. Asiaan olen jo aiemminkin ottanut kantaa ja jälleen oli helppo kertoa mielipiteeni. Itse olisin sitä mieltä, että kun nettimaailmaa on lähes mahdoton suitsia ja onko se rikollista toimintaa lukuunottamatta edes tarpeellista niin itse näkisin mielekkäämpänä, että Veikkaus ja RAY olisivat myös uudistushaluisia ja vastaisivat tämän ajan huutoon. Ei koukkuun jääneitä pelasteta pelien kieltämisellä vaan avulla ja valistuksella – on minun mielipiteeni. Kun omat yhtiömme uusiutuvat ja ovat ajanhermolla jää pelien liikevaihto Suomeen eikä karkaa maailmalle. Itseäni on kummastuttanut SDP:n Matti Ahteen esiintymiset asiassa kieltojen näkökannasta. Ei se ole ratkaisu.

Torilla myös muutamat minuun opettajana huomion kiinnittäneet tulivat juttelemaan ja olikin kiva puhua nyt jo eläkkeellä olevien opettajien kanssa koulumaailmasta ennen ja nyt. Yhteinen kieli toimii. Myös työelämässä edelleen mukana olevia opettajia kävi juttelemassa ja yhteinen huolemme oli selvä – kouluissa pitäisi saada takaisin rauha oppia ja opettaa. Tämä lähtee hyvin pitkälle pienemmistä opetusryhmistä, mutta myös erityisopetuksen oikeasta resurssoinnista ja muiden tukipalveluiden turvaamisesta. Myös yhteisesti olimme sitä mieltä, että kun ryhmät saadaan järkevän kokoisiksi niin ongelmatkin vähenevät ja tätä kautta syntyy säästöä. Toisaalta itse näen erittäin tärkeäksi, että koulunkäyntiavustajien työsuhteista tehtäisiin vakituisia ainakin valtaosaltaan. Koulunkäyntiavustajia tarvitaan nyt ja jatkossakin – se on fakta – ja minusta olisi tärkeää nostaa tämän ammattikunnan arvostusta palkkauksen kautta mutta myös työsuhteiden vakinaistamisella pätkätöiden ketjuttamisen sijaan nykyistä korkeammalle. Saisimme sidottua näin osaavia ja koulutettuja henkilöitä mukaan koulujen ja opetustyön kehittämiseen ja pitkäaikaiseen lasten kasvatustyöhön. Nyt tilanne se, että osaavat ja koulutetut koulunkäyntiavustajat hakeutuvat työn määräaikaisuuden ja epävarmuuden ja heikon palkkauksen takia aivan muille aloille töihin. Tähän huoleen pitäisi nyt herätä.

Kaiken kaikkiaan hieno päivä kevätauringon paisteessa Hämeenlinnan torilla. Kiitos järjestelijöille.

Hämeenlinnasta sitten Riihimäelle vaalitoimistomme ja Riihimäen vaalikahvilan tiistaitapaamiseen. Kahvipannu oli ollut kuumana jo aamu kymmenestä asti ja jälleen paikalla oli käynyt mukavasti ihmisiä. Kiitokset järjestelijöille ja talkoolaisille. Itse ehdin paikalle viimeiseksi tunniksi ja sain terveiset aamun kävijöiltä. Kiitos niistä ja poiketkaahan uudestaankin.

Riihimäen lounaan jälkeen sitten Renkoon K-Marketille Rengon kokoomuksen järjestämään Kahvila Korva -vierailuun. Kahvia ja pullaa oli tarjolla ja väkeä kaupan edustallakin riitti. Mukana Rengossa korvatunnelmissa lisäkseni kampanjaväkeämme ja Raution Sari ja Jokisen Kalle. Kiitokset tilaisuuden järjestelyistä Anja Orkolalle ja Jani Jaatisen.

Pari tuntia Rengossa ja sitten vielä Hämeenlinnaan ja Riihimäelle. Iltakampanjointi saatiin mahtumaan ohjelmaan vielä hyvin ja kortteja jakoon liikekeskuksilla. Ensimmäinen korttisarja pian jo jaossa ja uudet kortit painosta tällä viikolla kampanjan loppukiriin. Kiitokset aktiivisille jakajille – kortteja kampanjateami jakanut mm. Hattulassa, Hausjärvellä, Riihimäellä, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Lopella, Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla ja Janakkalassa – tilaisuuksissa, rautatieasemilla, parkkipaikoilla, marketeilla ja toreilla. Ja nyt myös jakelua Renkoon.

Tänään sain myös tietoa päivän aikana siitä, että Lahden seudun ykköslehti Etelä-Suomen Sanomat oli ottanut kantaa huomenna alkaviin vaaleihin. Lehti liittyi samalla Hämeen Sanomien ja muutaman muun lehden ryhmään jotka ovat nostaneet minut mahdollisten läpimenijöiden joukkoon. Toivotaan, että väki saadaan äänestämään ja aikaiseksi mahdollisimman hyvä tulos. Katsotaan mihin se sitten riittää – mutta hyvällä hengellä ja yhteispelillä painetaan loppuun asti – 12 päivää vielä.

Kommentit