Linjanvetoja

Olen saanut toimia kansanedustajana nyt seitsemän vuotta. Olen tehnyt työtä suurella sydämmellä ja tosissani. Toivottavasti se on välittynyt myös ulospäin. Edelleen meillä on edessämme haastavat ajat, mutta jatkan silti työtä innolla. Itse asiassa juuri sitä varten politiikkaan olen aikanani mukaan lähtenytkin.

Alla on muutama vuoden 2011 vaalien kärkiteema, jota haluan edelleen pitää esillä. Isoja asioita ei muutamalla lauseella ratkoa. Siksi toivonkin, että tulette juttusille tai otatte yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla.

 

Tasapainoinen talous on jokaisen etu

Maailmanlaajuinen talouskriisi iski Suomeen kovemmin kuin moneen muuhun maahan. Onnistuimme kriisin hoidossa kohtuullisesti ja historiamme pahin taloussyöksy ei tuonut pahinta mahdollista massatyöttömyyttä. Taloutemme kuitenkin on kriisin jäljiltä laitettava nyt vastuullisesti tasapainoon. Talous on saatava vakaalle kasvu-uralle ja velanotosta on siirryttävä velanmaksuun.

 

Työnteko on aina kannattavaa

Työnteon pitää olla kaikissa elämäntilanteissa ja kaikkina hektinä kannattavaa. Sen pitää koskea niin nuorta ja opiskelijaa kuin työssä olevaa ja eläkkeellekin siirtyvää. Unohtamatta myöskään heitä, jotka voivat ja haluavat antaa työelämälle pienemmän panoksen. Erityisen tärkeää on, että pystymme takaamaan jatkossa jokaiselle suomalaiselle nuorelle opiskelupaikan ja sen perään työpaikan. Se on reiluinta ja parasta sosiaalipolitiikkaa.

 

Hyvinvointiyhteiskunta paremmaksi

Suomalaiseen arkeen kuuluu se, että voimme luottaa lapsiemme saavan hyvää hoitoa ja hoivaa, laadukasta opetusta koulussa ja turvallisen ympäristön kasvaa. Meidän pitää voida luottaa myös siihen, että sairaina ja vanhuksina saamme hyvää hoitoa, ja että lapsiperheiden ja eläkeläisten toimeentulo tulee turvattua. Tämä kaikki on mahdollista vain niin, että hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan ja tehdään siitä yhdessä parempi.

 

Yritys ja työntekijä samassa veneessä

Hyvinvointi syntyy vain työllä. Tarvitsemme verouudistuksen, joka takaa kaikille työtä. Erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden hoitoon pitää ohjata lisää varoja. Tätä varten tarvitsemme veromallin, joka kannustaa työntekoon, yrittämään ja työllistämään. Terveet yritykset tuovat työtä ja verotuloja.

 

Koulutus on POP jatkossakin

Koulutus, sivistys ja osaaminen ovat maamme tulevaisuuden avaintekijöitä. Perusta luodaan varhaiskasvatuksessa, jonka lainsäädäntö tulee uudistaa, peruskoulussa, jonka laatuun pitää panostaa ja ryhmäkokoja pienentää. Lukiokoulutus tulee nostaa nyt kehitystyön kärkeen ja huolehtia edelleen siitä, että nuoria koulutetaan aloille, joilla on aidot työllistämismahdollisuudet. Elinikäisen oppimisen tulee ohjata maatamme vahvaan huomiseen.

Teiltä saamani valtakirjan avulla olen saanut olla näköalapaikalla kotikunnassani, seutukunnalla ja koko Hämeessä. Ja nyt viimeiset kuusi vuotta myös valtakunnan päätöksenteossa.

Uskon, että monipuolisesta kokemuksesta ja laajasta yhteistyöverkosta on hyötyä tulevaisuudessakin. Sinä päätät, kuka päättää.

 

Timo Heinonen

Kansanedustaja
Puolustusvaliokunnan jäsen
Ympäristövaliokunnan jäsen
Valtion Liikuntaneuvoston jäsen
Hämeen maakuntavaltuuston jäsen
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja
16 vuotta kunta- ja maakuntapolitiikassa

Eduskuntavaaleihin 2007 rakennettu viiden kohdan ohjelma löytyy alta. Maailma on muuttunut ja osa tavoitteista toteutunut. Lähtökohdat pysyvät kuitenkin. Tutustu, kysy ja kommentoi.