Tapahtumien Superviikonloppu – Hellepäivä huipentui hyvien ystävien 140-vuotissyntymäpäiville

Blogi, lauantaina 02.07.2016
Perunankukkapäivät on aina yhtä hieno tapahtuma ja kohtaamispaikka. Kiitokset taas Onnille ja kumppaneille hienosta perinteestä.

Perunankukkapäivät on aina yhtä hieno tapahtuma ja kohtaamispaikka. Kiitokset taas Onnille ja kumppaneille hienosta perinteestä.

Tämä heinäkuun ensimmäinen viikonloppu taitaa olla suven yksi vilkkaimmista viikonlopuista tapahtumien suhteen. Tänä viikonloppunä täällä Hämeessäkin lähes joka kunnassa vähintään yksi kesätapahtuma ja meillä Lopella ainakin puolenkymmentä. Itse tänään aloitin heinäkuun perinteiseen tapaan kotikunnan torilta. Perunankukkapäivästä on muodostunut jo käsite ja perinne minne tullaan niin läheltä kuin kauempaakin. Tänäänkin torilla oli tuttuja ja juttukavereita Lopen lisäksi Riihimäeltä, Hausjärveltä, Hämeenlinnasta, Espoosta ja Vantaaltakin. Ja monenlaisia terveisiä sain niin Loppeen, Hämeeseen kuin valtakunnankin asioihin liittyen. Torilla oli mukana myös nähdä monia sellaisia tuttuja joita ei oikeastaan näe kuin joulukirkossa ja Perunankukkapäivillä. Monet siis tulevat tänne lapsuuden kotikuntaansa jouluksi ja kesäksi ja hauskoja muistoja monien kanssa.

Perunankukkapäivien isä ja isäntä Onni Kontro oli myös tänään torilla mukana ja iso kiitos Onnille ja edesmenneelle Rädyn Simolle ja muille tapahtuman ideoijille ja tekijöille. Hieman harmittaa kun joku on vääntänyt hienon Perunankukkapäivä-nimen nykyisin muotoon Perunankukkapäivän markkinat. Perunankukkapäiväthän nämä ovat aina olleet ja meille ovat.

Lopen Enduron avajaiset ja Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kesätapahtuma

Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kesätapahtumassa kivasti väkeä ja mukava tunnelma. Ja onnea vielä Lopen Enduron uudelle vetäjälle Erlandille! Mahtavia juttuja molemmat kotikunnallemme!

Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kesätapahtumassa kivasti väkeä ja mukava tunnelma. Ja onnea vielä Lopen Enduron uudelle vetäjälle Erlandille! Mahtavia juttuja molemmat kotikunnallemme!

Torilta sitten ajelin lounaskahville Kalamyllylle. Teille blogini lukijoille on tainnut jo tulla selväksi, että Kalamyllyn Soilin Savukalaleipä on mun kesäsuosikki ja tänäänkin vatsani sellaisella täytin. Suosittelen! Poiketkaapa kalalammella kun kantatietä ajelette. Mutta Kalamyllyltä sitten Leppäniemen Kartanolle missä tänään Lopen Enduron avajaiset uuden isännän Erland Kassarin johdolla ja Kartanoputiikin kesätapahtuma. Erland otti nyt vetovastuun enonsa endurosafaribusineksestä ja nyt Leppäniemen kartano lähtöpaikkana ja pihapiiriin tulee hienot saunat tilat paljuineen ja myös ruokailutilat ja muut. Ja uuden nuoren yrittäjän myötä myös reittiä uusittu merkittävästi ja myös laajennut kantatie 54:n pohjoispuolellekin. Mutta totta kai ne legendaariset kapulahissit ja kukkulat on vallotettavina edelleen Räyskälän erämaissa. Kurkatkaapa tästä ainutlaatuisesta jutusta lisää: Lopen Enduro ja varatkaa itsellenne kaveriporukalla tai työporukalla unohtumaton mantsaretki.

Leppäniemen Kartanon punaisessa piharakennuksessa toimiva Kartanoputiikki Punainen Tupa juhlisti myös tänään suvena kesätapahtuman ja muotinäytöksen myötä. Virpi Kassari oli jälleen tehnyt hienon tapahtuman putiikkiin ja kartanon puutarhaan lehmusten alle ja väkeä olikin paljon liikkeellä. Aikanaan tein Virpin kanssa vastaavanlaisia tapahtumia Muotia ja Kevättä -nimellä ja hienoja muistoja niistäkin. Oli silloin ilo ja kunnia saada olla mukana. Mutta mukana tänäänkin ja valtavasti tuttuja nytkin paikalla niin enduron kuin Kartanoputiikinkin puolella.

Virpi ja Yrjö Kassari kyllä ansaitsevat ehdottomasti hatunnoston rohkeasta ja uudenlaisesta yritystoiminnastaan Leppäniemessä. Kartanoputiikista on muodostunut Marskin Majan rinnalla yksi ehdoton Lopen ykkös matkailukohde ja nyt enduron ja ravintolatilojen yms. myötä paikan merkitys kasvaa entisestään. Tällaista rohkeaa heittäytymistä ja yrittäjyyttä Suomi nyt tarvitsisi enemmänkin.

Onnea Riitta ja Martti – 140 vuotta eikä todellakaan suotta

Lopen Kesäteatterin ensi-ilta jäi tänään väliin, mutta syy oli mitä parhain. Hyvät ystäväni ja tärkeät tukijani ja auttajani Riitta ja Martti Lindell juhlivat tänään 140-vuotispäiviään Turengissa. Pariskunta on tehnyt aivan uskomattoman työn minun eteen Janakkalassa ja Hämeessä laajemminkin ja samalla myös yhteisen aatteemme ja yhteisen kokoomuksemme hyväksi. Sellaisesta tuesta ja työstä ei voi kuin olla nöyrän kiitollinen ja hämmentynyt. Kiitoksen sanon täälläkin.

Tänään ihastuttavat syntymäpäivät vielä Janakkalassa. Tärkeät tukijani ja hyvät ystäväni Riitta ja Martti Lindell juhlivat 140-vuotispäiviään kauniissa kodissaan. Onnea vielä Riitta ja Martti!

Tänään ihastuttavat syntymäpäivät vielä Janakkalassa. Tärkeät tukijani ja hyvät ystäväni Riitta ja Martti Lindell juhlivat 140-vuotispäiviään kauniissa kodissaan. Onnea vielä Riitta ja Martti!

Riitan ja Martin pian jo 150-vuotinen vanha kotitalo on yksi taloista joka on koskettanut minua poikkeuksellisen vahvasti. Vanhalla talolla joen varressa on pitkä ja arvokas historia ja nyt Riitan ja Martin hyvässä hoidossa upea hirsivilla, pitsilinna, on saanut upean ulkoasun ja vielä upeamman sisustan. Tällaisia kulttuuritekoja tarvittaisiin myös Suomessa lisää rohkean yrittäjyyden tapaan. Tänään tämä talo isännöi sitten syntymäpäiviä ja helteisessä säässä kaunis ja tarkkaan hoidettu puutarha ja suuri veranta olivat oivia paikkoja istuskella ja tavata tuttuja ja uusiakin ihmisiä. Yksi kohtaaminen jäi entisen opettajan mieleen erityisesti. 9-vuotias tyttö vantaalta tervehti minua niin reippaasti ja vielä kauniisti niiaten. Kun tyttöä kehuin niin pian sain niiauksia niin äidiltä kuin isoäidiltäkin. Hauskoja hetkiä.

Kiitos vielä mukavasta synttäripäivästä Riitalle ja Martille ja aivan erityisen hyvästä lohikeitosta. Ja hyvää oli kahvi ja varmasti herkutkin – teille lupaan tulla toistekin 🙂

13557905_128134827614664_2315893827827593155_nNyt kello 20.18 ja Loppijärven rannassa takaisin. Illalla tänään kulttuurikummini Cheek vielä lauteilla Riihimäki Rockissa päivän viimeisenä artistina. Huomenna sitten kesätapahtumat jatkuvat. Perheen kanssa suuntaamme silloin Mustajoelle Lehtosten Wanhojen koneiden ja traktorien -tapahtumaan. Sinnekin muuten kannattaa ajella vaikka kauempaakin. Ja Forssasakin uudet isot Heinämarkkinat ja paljon muuta. Nähdään!

 

 

Kommentit