Tänään Playoffeihin!

Blogi, sunnuntaina 24.03.2013

Eilen Suomenmestarijoukkue LFT96 otti nykyisellä nimellään RSS Laakana kaksi makeaa taisteluvoittoa Mosahallissa. SM-Playoffkarsinnassa. Westen Indians kaatui ensin 4-1 ja sitten LeBa murskaluvuin 11-5. Eilisen matsit tiesivät sitä, että loppilaiset jatkavat pelejään tänään. Aamusta siis lähdemme Mosahallille ja ratkaisuottelussa klo 11.30 vastaan asettuun lempivastustaja Tapanilan Erä. Voitto päivän pelistä avaa tien kohti SM-mitalipelejä ja näyttää siltä, että tätä vahvaa loppilaisporukkaa ei tänäkään vuonna pysäytä kukaan eikä mikään.

Salibandy-sunnuntaita siis. 

Tänään Laakan LFT96:sten tie nousi jatkoajalla pystyyn SM-matkalla. Tapanilan Erälle voitto ja onnea. Tällä kertaa ei Erä olisi ansainnut voittoaan ainakaan siitä syystä, että pelaajat heiluttelivat keskareitaan maalia tuulettaessaan ja muuta vastaavaa. Kyse kuitenkin junnuista ja luulisi, että valmentajat puuttuisivat tällaiseen kun tuomarit eivät puuttuneet. Surullista koko upealle lajille. 

Mutta matsi oli tiukka ja hyvää peliä. Vuorotellen porukat johdossa ja RSS Laaka jo kertaalleen parinkin maalin etumatkalla. Lopussa kuitenkin pallo pomppi paremmin eräläisille ja kun vielä heidän maalivahtinsa intoutui pienen alkuhaparoinnin jälkeen loistavaan peliin niin voitto Tapanilaan. 

Onnea siis Tapanilan Erän 96-pojille SM-mitalin jatkojahtiin. Toivottavasti jatkon hoidatte hyvällä urheiluhengellä. Teillä kuitenkin siihen riittää myös osaamista ja taitoa. Tsemppiä. Laakan kausi päättyi tällä kertaa tähän. Viime vuoden Suomenmestaruuskulta ei nyt saanut jatkoa, mutta vaikean alkukauden jälkeen upea tsemppaus lopussa jälleen. Ja nämä pojat sykäyttävät jatkossakin ja useampi vielä tulevaisuuden miesten SM-sarjassakin. Sanokaa minun sanoneen.

Salibandyn saralla muutenkin tapahtuu. Minusta hienoa, että vuosien keskustelujen ja väännönkin jälkeen nyt on löytynyt yhteinen sävel Riihimäen seudun salibandyssä. Voimat kannattaa ja pitää yhdistää ja olen varma, että jatkossa tällä tavalla menestys saa parhaiten jatkoa ja ennen muuta seutukuntamme nuoret ja aikuisetkin hyvät joukkueet ja pelipaikatkin pelata. Hyvälle yhteistyölle siis ehdottomasti kyllä.

Viikonloppu näin jo pyhäpäivän illansuussa. Uskomattoman tiukka ja pitkä viikko takana. Pitkä siis työpäivien ja vääntöjen suhteen. Mutta tällaisen viikon jälkeen on todellakin hyvä fiilis. Isoja asioita on ratkottu eri pöydissä ja ennen muuta tehty ja päätetty. Nyt huomisen kunnanhallituksen paperikasan pariin. Loppuviikosta jo huomenna allekirjoitettavasta vuoden 2012 tilinpäätöksestä jo kirjoitinkin, mutta sen lisäksi esityslistalla monta muutakin asiaa. Nyt ne huolella läpi.

Ja mielenkiinnolla seurataan myös tottakai neuvotteluja Kyproksen suhteen. Itse toivon, että valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on nyt tänään todellakin itse itselleen antavan ”tiukan tädin” veroinen. Nyt pitää uskaltaa sanoa ei ja edetä ennen muuta niin, että rahanpesuun syyllistyneet kantavat suurimman vastuun. Euroryhmän puheenjohtajam hollantilaisen valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem neuvottelu tänään käynnissä ja nyt vaaditaan tiukkaa pakettia jos sellaiseen ylipäätään pitää enää lähteä. Auttamisen kuitenkin pitää lähteä siitä, että autettava ymmärtää tilanteensa ja sitoutuu asioidensa korjaamiseen. Muita ei nyt kannata syytellä vaan katsoa vain peiliin.

VM:n mukaan maamme kannat ja tavoitteet ovat neuvottelupöydässä samat. Lipsumiseen ei nyt siis ole varaa eikä lupaakaan. Valtioneuvoston EU-ministerivaliokunnan linjoista on pidettävä kiinni ja sanottava tällaisessa asiassa tarvittaessa, että ei käy.

Kello 21.49 ja kohti huomista. Illansuussa ehdin vielä hetkeksi uloskin. Eihän tällaista päivää nyt saanut sisällä kokonaan tuhlata. Upeaa talvea ja tulevaa kevättä kerta kaikkiaan.


Kommentit